Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse scones er hurtige at lave og smager helt fantastisk smurt med det bløde smør med smag af vanilje og ahornsirup.

12 - 14 stk.

for let øvede 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Scones dej:

400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. fint salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1 æg til pensling

Vanilje-ahornsmør:

1 ½ dl ahornsirup
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
150 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Scones dej

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.


Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.


Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.



Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne.

2

Vanilje-ahornsmør

Bring ahornsirup og citronekstrakt i kog i en kasserolle. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsæt vaniljen og pisk blandingen igennem med håndmixer eller en køkkenmaskine, til den er tyk og cremet. Server vanilje-ahornsmørret til de lune scones.

Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Smørret kan laves i forvejen, opbevares i køleskabet og tages ud så det har stuetemperatur før servering.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand.

Næringsindhold til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319 kJ
315 kcal
1758 kJ
420 kcal
Fedt 18.46 g 24.61 g
Kulhydrat 33.42 g 44.56 g
Protein 3.91 g 5.22 g