Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse scones er hurtige at lave og smager helt fantastisk smurt med det bløde smør med smag af vanilje og ahornsirup.

12 - 14 stk.

for let øvede 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Scones dej:

400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. fint salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1 æg til pensling

Vanilje-ahornsmør:

1 ½ dl ahornsirup
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
150 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Scones dej

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.


Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.


Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.



Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne.

2

Vanilje-ahornsmør

Bring ahornsirup og citronekstrakt i kog i en kasserolle. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsæt vaniljen og pisk blandingen igennem med håndmixer eller en køkkenmaskine, til den er tyk og cremet. Server vanilje-ahornsmørret til de lune scones.

Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Smørret kan laves i forvejen, opbevares i køleskabet og tages ud så det har stuetemperatur før servering.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand.

Næringsindhold til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319kJ
315kcal
1758kJ
420kcal
Fedt 18.46g 24.61g
Kulhydrat 33.42g 44.56g
Protein 3.91g 5.22g