Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Disse scones er hurtige at lave og smager helt fantastisk smurt med det bløde smør med smag af vanilje og ahornsirup.

12 - 14 stk.

for let øvede 25 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Scones dej:

400 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Natron
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
1 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
½ tsk. fint salt
2 spsk. sukker
125 g koldt smør i små tern
2 dl kærnemælk (alternativt 2 dl sødmælk med saften af ½ citron)
1 æg til pensling

Vanilje-ahornsmør:

1 ½ dl ahornsirup
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
150 g blødt smør
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste

Tilberedning

Tilberedning

1

Scones dej

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.


Bland mel, natron, bagepulver, vaniljesukker, salt og sukker sammen i en skål. Smuldr smørret i blandingen til det har konsistens som rasp. Tilsæt kærnemælk (eller syrnet sødmælk) og saml dejen hurtigt, det er vigtigt at ælte dejen så lidt som overhovedet muligt. Hvis dejen æltes for meget vil sconesene blive små, kompakte og tunge, frem for lette og luftige.


Tryk dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på 2-3 cm, og udstik scones ud med et glas eller en rund udstikker. Læg dem på en bageplade med bagepapir og pensl med et sammenpisket æg.



Bag sconesene midt i ovnen i 10-12 minutter til de er gennembagte og gyldne.

2

Vanilje-ahornsmør

Bring ahornsirup og citronekstrakt i kog i en kasserolle. Tilsæt smørret lidt ad gangen og rør blandingen godt sammen. Tilsæt vaniljen og pisk blandingen igennem med håndmixer eller en køkkenmaskine, til den er tyk og cremet. Server vanilje-ahornsmørret til de lune scones.

Tip

Kærnemælken kan erstattes af sødmælk og citronsaft blandet sammen. Sødmælken og citronsaften skal have lov til at stå og syrne i 5-10 minutter, inden det bruges i dejen.


Smørret kan laves i forvejen, opbevares i køleskabet og tages ud så det har stuetemperatur før servering.


Scones og alt andet brød der hæver på bagepulver og natron, smager bedst nybagte. Alternativt kan de fryses, og lunes i 5 minutter ved 200 °C traditionel varme fra frossen tilstand.

Næringsindhold til opskriften Klassiske scones med vanilje-ahornsmør

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1398 kJ
334 kcal
1570 kJ
375 kcal
Fedt 17.69 g 19.87 g
Kulhydrat 31.97 g 35.92 g
Protein 4.51 g 5.06 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: