Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Koldskålskage Deluxe | Bag live med Liv Martine

Denne kage er inspireret af den danske klassiker: koldskål. Den består af en kammerjunkebund og koldskålscreme og er toppet med jordbærglaze og chokolade.

8 - 10 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Koldskålskage Deluxe | Bag live med Liv Martine

Redskaber:

kageplast
stavblender
kagering
chokolade- eller sukkertermometer

Kammerjunkebund med mandler:

260 g kammerjunkere
80 g smør
50 g finthakket hvid chokolade
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g)

Koldskålcreme med vaniljeprikker:

6 blade Dr. Oetker Husblas
2 stk. æggeblommer
1 spsk. sukker
Saft fra 1 citron
1 dl kærnemælk
1 dl tykmælk
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
400 g flødeost
50 g flormelis
2 dl fløde

Jordbær glaze:

2 blade Dr. Oetker Husblas
150 g frosne jordbær
0,5 dl fløde
1 spsk. Dr. Oetker Flydende Glukose eller glukosesirup
0,5 tsk. Dr. Oetker Concentrated Red Colour
100 g finthakket hvid chokolade

Krystalliseret hvid chokolade:

0,5 dl vand
50 g sukker
50 g hakket, hvid chokolade

Pynt:

spiselige blomster f.eks. tallerkensmækker
3 - 5 stk. friske jordbær
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Bag live med Liv

Det er denne opskrift du skal handle ind til, hvis du vil bage sammen med Liv Martine søndag den 1. juli 2018 kl. 13. Videoen streames live på Kagerullens Facebook side, hvor du kan stille spørgsmål undervejs. Et godt råd er, at have alle råvarer klar og afvejet inden udsendelsen starter. Videoen er også tilgængelig efter liveudsendelsen, hvis du ønsker at se den på et senere tidspunkt eller du kan pause den undervejs.

1

Kammerjunkebund med mandler

Blend kammerjunkerne i en foodprocessor eller læg dem i en dobbelt frysepose, og bank dem til rasp med en kagerulle eller kødhammer.

Opvarm smør i en tykbundet gryde og smelt chokoladen heri. Brug alternativt mikroovn.

Vend kammerjunker, chokolademasse og mandelsplitter sammen. Fordel massen i en justerbar kagering (ø 16 cm), foret med kageplast, placeret direkte på dit serveringsfad. Sørg for at trykke bunden godt ud i kanterne og lav en glat overflade.

Sæt bunden i fryseren for at fremskynde afkølingen, imens moussen tilberedes.

2

Koldskålscreme med vaniljeprikker

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Et blad af gangen.

Pisk æggeblommer og sukker hvidt, og vend dernæst den luftige æggesnaps sammen med kærnemælk, tykmælk og vaniljepasta til hjemmelavet koldskål.

Varm citronsaften i en kasserolle, tag den af varmen, vrid husblas let og smelt den i citronsaften. Lad den køle let.

Rør flødeosten sammen med flormelis i en stor skål, og pisk fløden til fast flødeskum i en anden skål.

Start med at røre koldskål sammen med citronsaften, herefter røres det sammen med flødeosten og til sidst vendes flødeskum i cremen.

Tag kammerjunkebunden ud af fryseren, løsgør kageringen og fjern kageplasten.

Udvid kageringen så der er 1 cm hele vejen rundt om bunden og kom ny kageplast langs kanterne.

Fordel nu cremen ned langs kanterne og ovenpå bunden, således at bundens sider og top er dækket af creme. Kom den straks på frys! Hvis du har travlt kan den nøjes med 35-40 minutter på frys, men ville have bedst af 1-2 timer.

3

Jordbær glaze

Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand. Et blad af gangen.

Tø de frosne jordbær op i en gryde og si saften fra. Der skal bruges ½ dl til glazen.

Jordbærsaft varmes op i en gryde, sammen med fløde og glukosesirup, justér farven med rød Concentrated Colour. Hak chokoladen fint og kom den i en høj beholder, der passer til en stavblender. Smelt husblas i den varme jordbærfløde-saft, og hæld det over i den høje beholder. Kom stavblenderen skråt ned i beholderen, så der ikke dannes luftbobler og blend forsigtigt massen. Bevæg stavblenderen så lidt som muligt. Lad herefter din glaze køle ned til 35 °C.

4

Krystalliseret hvid chokolade

Dæk en bageplade med bagepapir. Kog sukker og vand, og opvarm til 120-140 °C. Tag gryden af varmen og hæld straks den hakkede chokolade ned i den varme sukkersirup, imens der piskes hurtigt rundt og chokoladen krystalliseres. Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, inden de tager farve og lad dem køle af.

5

Samling af kagen

Rens jordbær, fjern den grønne top og del dem i 4 både. Hent spiselige blomster i haven, eller køb spiselige blomster i dit lokale supermarked. Til denne opskrift har Liv Martine brugt tallerkensmækker, men bl.a. stedmoderblomster, hornvioler og rosenblade fra haven er også spiselige.

Befri kagen fra kageringen og kageplast, og fordel den afkølede glaze på halvdelen af kagen og lad det forsigtigt løbe/dryppe ned af siderne på den ene halvdel af kagen.

Pynt toppen med jordbær, spiselige blomster, krystalliseret chokolade og sølvkugler, og kagen er klar til servering.

Tips & Tricks

Hvis ikke du har en justerbar kagering, så kan ringene fra to springforme bruges som alternativ. Gå efter størrelse 16 cm og 18 cm i diameter, men større størrelser kan også bruges, så bliver kagen blot lavere. Vend gerne ringene "på hovedet" så indhakket hvor bunden normalt sidder fast, kommer øverst oppe over cremen. Pas på med at bruge kageplast der går over dette indhak, da kageplasten ellers vil rynke og gøre din kant ujævn.

Næringsindhold til opskriften Koldskålskage Deluxe | Bag live med Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2881kJ
688kcal
1549kJ
370kcal
Fedt 48.85g 26.26g
Kulhydrat 51.66g 27.78g
Protein 11.59g 6.23g