til opskriften Koldskålskage Deluxe | Bag live med Liv Martine
kagering | |
kageplast | |
stavblender | |
chokolade- eller sukkertermometer |
260 g | kammerjunkere |
80 g | smør |
50 g | finthakket hvid chokolade |
1 pose | Dr. Oetker Mandelsplitter (50 g) |
6 blade | Dr. Oetker Husblas |
2 | æggeblommer |
1 spsk. | sukker |
1 dl | kærnemælk |
1 dl | tykmælk |
2 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
saft fra 1 citron | |
400 g | flødeost |
50 g | flormelis |
2 dl | piskefløde |
2 blade | Dr. Oetker Husblas |
150 g | frosne jordbær |
½ dl | piskefløde |
1 spsk. | glukosesirup |
½ tsk. | Dr. Oetker Concentrated Red Colour |
100 g | finthakket hvid chokolade |
½ dl | vand |
50 g | sukker |
50 g | hakket hvid chokolade |
3 - 5 | friske jordbær |
spiselige blomster f.eks. tallerkensmækker | |
Dr. Oetker Silver Pearls |
Denne opskrift blev bagt af Liv Martine. Du kan se hele live udsendelsen på Youtube her: Koldskålskage Deluxe | Bag live med Liv Martine
Blend kammerjunkerne i en foodprocessor eller læg dem i en dobbelt frysepose, og bank dem til rasp med en kagerulle eller kødhammer.
Opvarm smør i en tykbundet gryde og smelt chokoladen heri. Brug alternativt mikroovn.
Vend kammerjunker, chokolademasse og mandelsplitter sammen. Fordel massen i en justerbar kagering indstillet på ø 16 cm, foret med kageplast, placeret direkte på et serveringsfad. Sørg for at trykke bunden godt ud i kanterne og lav en glat overflade.
Sæt bunden i fryseren for at fremskynde afkølingen, imens moussen tilberedes.
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5-10 minutter.
Pisk æggeblommer og sukker hvidt. Tilsæt kærnemælk, tykmælk og vaniljepasta og vend det sammen.
Varm citronsaften i en kasserolle, tag den af varmen, klem husblassen fri for vand og smelt den i citronsaften. Lad det køle let.
Rør flødeosten sammen med flormelis i en stor skål. Pisk fløden til fast flødeskum i en anden skål.
Rør den afkølede citronsaft i blandingen med kærnemælk og æggeblommer. Rør derefter flødeosten i og vend til slut flødeskum i cremen.
Tag kammerjunkebunden ud af fryseren, løsn kageringen og fjern kageplasten. Udvid kageringen så der er 1 cm hele vejen rundt om bunden og kom ny kageplast langs kanten. Fordel nu cremen ned langs kanterne og ovenpå bunden, således at bundens sider og top er dækket af creme. Kom kagen i fryseren i mindst 40 minutter, men helst 1-2 timer.
Læg husblas i blød i rigeligt koldt vand i 5-10 minutter.
Tø de frosne jordbær op i en gryde og si saften fra. Der skal bruges ½ dl saft til glazen.
Varm ½ dl jordbærsaft op i en gryde, sammen med fløde og glukosesirup, justér farven med Concentrated Red Colour. Klem husblas fri for vand, smelt husblassen i den varme jordbærfløde-saft.
Kom den finthakkede chokolade i en høj beholder, der passer til en stavblender. Hæld den varme saft over chokoladen. Kom stavblenderen skråt ned i beholderen, så der ikke dannes luftbobler og blend forsigtigt massen. Bevæg stavblenderen så lidt som muligt. Lad herefter glazen køle ned til 35 °C.
Dæk en bageplade med bagepapir.
Varm sukker og vand op til 120-140 °C. Tag gryden af varmen og hæld straks den hakkede chokolade ned i den varme sukkersirup, imens der piskes hurtigt rundt således at chokoladen krystalliseres. Hæld straks chokoladekrystallerne ud på et stykke bagepapir, inden de tager farve og lad dem køle af.
Rens jordbær, fjern den grønne top og del dem i 4 både.
Befri kagen fra kageringen og kageplast, og fordel den afkølede glaze på halvdelen af kagen og lad det forsigtigt løbe ned af siderne på den ene halvdel af kagen.
Pluk spiselige blomster i haven, eller køb dem i dit lokale supermarked. I denne opskrift er der brugt tallerkensmækker, men bl.a. stedmoderblomster, hornvioler og rosenblade fra haven er også spiselige.
Hvis ikke du har en justerbar kagering, så kan ringene fra to springforme bruges som alternativ. Gå efter størrelse 16 cm og 18 cm i diameter, men større størrelser kan også bruges, så bliver kagen blot lavere. Vend gerne ringene "på hovedet" så indhakket hvor bunden normalt sidder fast, kommer øverst oppe over cremen. Pas på med at bruge kageplast der går over dette indhak, da kageplasten ellers vil rynke og gøre din kant ujævn.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2914
kJ
696 kcal |
1495
kJ
357 kcal |
Fedt | 47.59 g | 24.40 g |
Kulhydrat | 52.26 g | 26.80 g |
Protein | 11.93 g | 6.12 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: