Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Til julen hører konfekt! Og Liv Martines opskrift på konfekt-kugler med 4 forskellige smage er bare fantastisk.

ca. 25 stk. af hver smag

nem 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

Mandelkugler:

150 g marcipan
50 g nougat
25 g Dr. Oetker Smuttede Mandler
50 g kakao

Romkugler:

150 g marcipan
1 ½ spsk. Dr. Oetker Romaroma
50 g nougat
25 g Dr. Oetker Smuttede Mandler , smuttede
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Appelsinkugler:

1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
150 g marcipan
saft af ½ appelsin (ca. 2 spsk.)
50 g usaltede pistacienødder , blendede

Pebermyntekugler:

150 g marcipan
3 spsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
Kandiserede violer

Chokoladeovertræk:

500 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Mandelkugler

Rul marcipanen ud til en lang pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg dem på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen oven på nougat-strimlerne og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og rul den i kakao – så er de klar til servering.

Romkugler

Ælt marcipan og romaroma sammen. Rul massen ud til en pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg dem på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen ovenpå nougat-strimlerne og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og læg dem på køl mens de andre konfektkugler tilberedes. Når konfektkuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med hakkede mandler.

Appelsinkugler

Hak appelsinskallen fint i en blender. Ælt marcipanen sammen med appelsinsaft og 2/3 af den hakkede appelsinskal. Tril 25 konfektkugler og læg dem på køl mens de sidste konfektkugler laves. Når appelsinkuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med blendede pistacienødder blandet med den sidste 1/3 af appelsinskallen.

Pebermyntekugler

Ælt marcipan og pebermynteekstrakt sammen. Tril 25 konfektkugler og læg dem på køl mens chokoladen tempereres. Når pebermyntekuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med kandiserde violer.

Chokoladeovertræk

Overtræk konfektkuglerne med tempereret chokolade: Hak 1/3 af chokoladen fint og kom den i en skål. Det er vigtigt, at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak resten af chokoladen og smelt den over et vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over et den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokolade er smeltet i den separate skål. Hvis alt chokoladen ikke smelter, hældes lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør igen, indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at chokoladen ikke bliver for varm (max. 32 °C), da den så ikke bliver blank og får et knæk, når den størkner. Brug evt. et chokolade- eller sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.

Når konfektkuglerne er dyppet i chokolade, drysses de straks med den nævnte pynt, inden chokoladen stivner. Kombinationen af de kølede konfektkugler og en korrekt tempereret chokolade vil få chokoladen til at sætte sig med det samme.

Chokolade-temperering på YouTube

Se hvordan du tempererer chokoladen korrekt på vores YouTube-kanal Kagerullen.

Næringsindhold til opskriften Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1310 kJ
313 kcal
1926 kJ
460 kcal
Fedt 16.71 g 24.57 g
Kulhydrat 35.48 g 52.18 g
Protein 4.49 g 6.60 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: