Flag

Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

about 25 stk. af hver smag
Nem
120 minutter
Til julen hører konfekt! Og Liv Martines opskrift på konfekt-kugler med 4 forskellige smage er bare fantastisk.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Mandelkugler
150 gmarcipan
50 gnougat
25 gDr. Oetker Smuttede Mandler
50 gkakao
Romkugler
150 gmarcipan
1 ½ spsk.Dr. Oetker Romaroma
50 gnougat
25 gDr. Oetker Smuttede Mandler - smuttede
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Appelsinkugler
1 bægerDr. Oetker Appelsinskal (100 g)
150 gmarcipan
saft af ½ appelsin (ca. 2 spsk.)
50 gusaltede pistacienødder - blendede
Pebermyntekugler
150 gmarcipan
3 spsk.Dr. Oetker Naturlig Pebermynte Aroma
kandiserede violer
Chokoladeovertræk
500 gmørk chokolade

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Smuttede Mandler
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Smuttede Mandler - smuttede
Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)

Mandelkugler

150 gmarcipan
50 gnougat
25 gDr. Oetker Smuttede Mandler
50 gkakao

Rul marcipanen ud til en lang pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg dem på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen oven på nougat-strimlerne og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og rul den i kakao – så er de klar til servering.


Romkugler

Ælt marcipan og romaroma sammen. Rul massen ud til en pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg dem på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen ovenpå nougat-strimlerne og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og læg dem på køl mens de andre konfektkugler tilberedes. Når konfektkuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med hakkede mandler.


Appelsinkugler

Hak appelsinskallen fint i en blender. Ælt marcipanen sammen med appelsinsaft og 2/3 af den hakkede appelsinskal. Tril 25 konfektkugler og læg dem på køl mens de sidste konfektkugler laves. Når appelsinkuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med blendede pistacienødder blandet med den sidste 1/3 af appelsinskallen.


Pebermyntekugler

Ælt marcipan og pebermynteekstrakt sammen. Tril 25 konfektkugler og læg dem på køl mens chokoladen tempereres. Når pebermyntekuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med kandiserde violer.


Chokoladeovertræk

Overtræk konfektkuglerne med tempereret chokolade: Hak 1/3 af chokoladen fint og kom den i en skål. Det er vigtigt, at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak resten af chokoladen og smelt den over et vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over et den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokolade er smeltet i den separate skål. Hvis alt chokoladen ikke smelter, hældes lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør igen, indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at chokoladen ikke bliver for varm (max. 32 °C), da den så ikke bliver blank og får et knæk, når den størkner. Brug evt. et chokolade- eller sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.


Når konfektkuglerne er dyppet i chokolade, drysses de straks med den nævnte pynt, inden chokoladen stivner. Kombinationen af de kølede konfektkugler og en korrekt tempereret chokolade vil få chokoladen til at sætte sig med det samme.


Chokolade-temperering på YouTube

Se hvordan du tempererer chokoladen korrekt på vores YouTube-kanal Kagerullen.