Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Til julen hører konfekt! Og Liv Martines opskrift på konfekt-kugler med 4 forskellige smage er bare fantastisk.

ca. 25 stk. af hver smag

nem 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

Mandelkugler:

150 g marcipan
50 g nougat
25 g Dr. Oetker Smuttede Mandler
50 g kakao

Romkugler:

150 g marcipan
1 ½ spsk. Dr. Oetker Romaroma
50 g nougat
25 g Dr. Oetker Smuttede Mandler , smuttede
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Appelsinkugler:

1 bæger Dr. Oetker Appelsinskal (100 g)
150 g marcipan
saft af ½ appelsin (ca. 2 spsk.)
50 g pistacienødder, usaltede , blendede

Pebermyntekugler:

150 g marcipan
3 spsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
Dr. Oetker Classic Violet Cake Decoration

Chokoladeovertræk:

500 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Mandelkugler

Rul marcipanen ud til en lang pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg dem på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen oven på nougat-strimlerne og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og rul den i kakao – så er de klar til servering.

Romkugler

Ælt marcipan og romaroma sammen. Rul massen ud til en pølse og del den i to på den lange led. Skær tynde stykker nougat og læg dem på den ene marcipan-strimmel. Læg smuttede mandler tæt sammen ovenpå nougat-strimlerne og læg den anden marcipan-strimmel ovenpå. Tril en konfektkugle for hver mandel og læg dem på køl mens de andre konfektkugler tilberedes. Når konfektkuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med hakkede mandler.

Appelsinkugler

Hak appelsinskallen fint i en blender. Ælt marcipanen sammen med appelsinsaft og 2/3 af den hakkede appelsinskal. Tril 25 konfektkugler og læg dem på køl mens de sidste konfektkugler laves. Når appelsinkuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med blendede pistacienødder blandet med den sidste 1/3 af appelsinskallen.

Pebermyntekugler

Ælt marcipan og pebermynteekstrakt sammen. Tril 25 konfektkugler og læg dem på køl mens chokoladen tempereres. Når pebermyntekuglerne er overtrukket med chokolade, drysses de med violet kagepynt.

Chokoladeovertræk

Overtræk konfektkuglerne med tempereret chokolade: Hak 1/3 af chokoladen fint og kom den i en skål. Det er vigtigt, at skålen ikke er varmere end almindelig stuetemperatur. Hak resten af chokoladen og smelt den over et vandbad. Hæld en smule af den smeltede chokolade over et den hakkede chokolade og rør rundt. Gentag processen indtil alt den hakkede chokolade er smeltet i den separate skål. Hvis alt chokoladen ikke smelter, hældes lidt af chokoladen tilbage over vandbad. Hæld den opvarmede chokolade tilbage i den resterende chokolade og rør igen, indtil det hele er smeltet. Det er vigtigt, at chokoladen ikke bliver for varm (max. 32 °C), da den så ikke bliver blank og får et knæk, når den størkner. Brug evt. et chokolade- eller sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.

Når konfektkuglerne er dyppet i chokolade, drysses de straks med den nævnte pynt, inden chokoladen stivner. Kombinationen af de kølede konfektkugler og en korrekt tempereret chokolade vil få chokoladen til at sætte sig med det samme.

Chokolade-temperering på YouTube

Se hvordan du tempererer chokoladen korrekt på vores YouTube-kanal Kagerullen.

Næringsindhold til opskriften Konfekt med 4 himmelske smage | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1298 kJ
310 kcal
1855 kJ
443 kcal
Fedt 17.00 g 24.29 g
Kulhydrat 33.86 g 48.37 g
Protein 4.87 g 6.96 g