Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Kong Tritons blå Nutella lagkage

Kong Tritons lagkage er fyldt med lækker nutellacreme og hasselnøddeflager. Pynt med mousse i forskellige blå toner, som ligner bølger og bølgesprøjt.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kong Tritons blå Nutella lagkage

Redskaber:

springform; ø 20 cm
sprøjteposer
rund tyl

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Økologisk Kagecreme
5 dl letmælk
150 g nutella
0,25 l piskefløde
1 pose Dr. Oetker Hasselnøddeflager
about 50 g nutella - til at smøre bunde med

Pynt:

200 g flormelis
2 - 3 spsk. vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
2 breve Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
5 dl letmælk
Dr. Oetker Ocean Mix

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

2

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt ø 20 cm springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 25-30 minutter nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om den er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes op af kagen. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den i tre.

3

Fyld

Rør indholdet af et brev økologisk kagecreme sammen med 1 dl af mælken. Varm den resterende mælk i en kasserolle. Når mælken koger tilsættes det oprørte vaniljecremepulver under omrøring. Cremen koges i 1 minut. Derefter røres 150 g nutella i kagecremen. Stil cremen på køl 3-4 timer før brug. Cremen kan med fordel tilberedes dagen før, men hvis køletiden skal gå hurtigt kan cremen hældes i en frysepose og placeres fladt i fryseren indtil den er afkølet til ca. 5 ºC.

Pisk fløden til flødeskum. Pisk den kolde creme godt igennem med en elpisker, så alle klumper forsvinder. Vend flødeskummet i kagecremen og vend derefter hasselnøddeflager i.

4

Samling af kagen

Du kan med fordel samle din kage i en springform beklædt med kageplast. Smør den øverste lagkagebund med et tyndt lag nutella på skærefladen. Læg bunden i en form med nutellaen opad, kom halvdelen af cremen på. Top med den næste bund også smurt med et tyndt lag nutella, spred den resterende creme over bunden. Læg den sidste lagkagebund på således at skærefladen vender nedad mod cremen, på den måde er det nemmere at komme glasur på kagen uden at få krummer i. Lad kagen sætte sig i køleskabet et par timer eller natten over.

5

Pynt med blå glasur

Rør en glasur af flormelis, koldt vand og Concentrated Blue Colour. Fordel det på toppen af kagen, og lad det evt. dryppe ned af siderne, hvis ikke der kommes kagemousse på. Pynt den våde glasur med Ocean Mix krymmel.

6

Pynt med blå kagemousse

Pisk ved laveste styrke indholdet fra 2 breve Cake Mousse med 5 dl mælk i 1 minut. Pisk derefter i 2-3 minutter ved højeste styrke. Del moussen i tre skåle. Farv to af portionerne i to forskellige toner af blå med Concentrated Blue Colour. Kom alle tre portioner i hver sin sprøjtepose med en rund tyl. Alternativt kan man klippe et hul i sprøjteposen, men dutterne vil ikke blive helt så runde.

Med den hvide mousse sprøjtes en dut i bunden af kagen, træk dutten ud med bagsiden af en ske. Sæt en ny dut og fortsæt hele vejen rundt. Dette gentages med de to blåfarvede mousser indtil siden af kagen er helt dækket.

Næringsindhold til opskriften Kong Tritons blå Nutella lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2860kJ
683kcal
1495kJ
357kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.