Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Kringle med æblekompot og kanel

(0)
5 5 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fint flettet kringle fyldt med marcipan og æblekompot og drysset med nødder og kanelsukker. Spis den helst friskbagt, men det er også svært at lade være!

14 - 16 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Kringle med æblekompot og kanel

Redskaber:

rivejern
kagerulle
Dr. Oetker teflon bagepensel; 2,5 cm

Kringledej:

25 g gær
1 dl lunkent vand
1 æg str. M/L
2 spsk. sukker
½ tsk. salt
150 g smør
400 g hvedemel

Æblefyld med kanel:

2 æbler (ca. 300 g)
2 spsk. vand
3 tsk. Dr. Oetker Kanelsukker
100 g marcipan

Pynt til kringle med æblekompot og kanel:

æg til pensling
Dr. Oetker Kanelsukker
Dr. Oetker Hasselnøddeflager

Tilberedning

Tilberedning

1

Kringledej

Rør gæren ud i det lunkne vand til det er helt opløst. Tilsæt derefter æg, sukker og salt og rør det hele sammen.

Kom smør og mel i en stor skål og smuldr smørret ind i melet. Tilsæt gærblandingen og ælt det hele godt sammen til en ensartet dej. Tilsæt evt. en smule mere mel, hvis dejen er for klistret men pas på, at dejen ikke bliver for tør. Kom et rent og fugtigt viskestykke over dejen og stil den til hævning et lunt sted i ca. 1 time.

2

Æblekompot med kanel

Skræl æblerne, fjern kernehuset og skær dem i mindre, mundrette stykker. 
Kom vand, æblestykker og kanelsukker i en gryde og kog det i ca. 10 minutter. Æblerne skal være bløde, men skal holde formen og ikke blive til mos. Tilberedningstiden varierer imellem æblesorter og kommer også an på æblestykkernes størrelse.

Riv marcipanen på den grove side af et rivejern.

3

Formning af kringlen

Ælt dejen let igennem og rul den til en firkant på ca. 20 x 50 cm. Brug evt. lidt mere mel til at sørge for, at dejen ikke klistrer fast til bordet. Læg dejen over på en bageplade med bagepapir, læg dejen diagonalt på pladen, ellers kan kringlen ikke være der.

På langsiden af dejen skæres eller klippes der skrå indhak, med en længde på 4-5 cm, ind i begge sider af dejen. Således at der er en stribe dej i midten, der ikke er skåret, hvor fyldet kan placeres (se evt. billede). Dejstrimlerne skal bruges til at lave fleteffekten. 


Fordel den revne marcipan på midten af dejen. Kom derefter æblekompotten på. Flet strimlerne ind over fyldet: start med den øverste strimmel i højre side og fold den skråt henover fyldet. Gør det samme med strimlen på venstre side. Fortsæt på denne måde indtil alle strimlerne er brugt og fyldet er dækket. De overskydende dejender foldes ind under bunden af kringlen. 

Kom et rent og fugtigt viskestykke over kringlen og lad den efterhæve i ca. 15 minutter.


Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

4

Pynt og bagning

Pisk ægget let sammen. Pensl kringlen med æg og drys med kanelsukker og hasselnøddeflager.

Bag kringlen i ca. 25 minutter midt i ovnen til den er lysebrun og gennembagt.

Tip

Kringlen er bedst dagen den er bagt, men ellers lun gerne eventuelle rester i ovnen.

Opskriften er udviklet af vores ambassadør Bianca og du kan se hvad hun skriver om opskriften på hendes blog.

Næringsindhold til opskriften Kringle med æblekompot og kanel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 950 kJ
227 kcal
1214 kJ
290 kcal
Fedt 9.80 g 12.57 g
Kulhydrat 24.50 g 31.41 g
Protein 4.49 g 5.75 g