Flag

Donuts med citron og hyldeblomst | Liv Martine

20 - 22 stk.
Middelsvær
150 minutter
Lækre donuts, der er perfekte til at tage med ud i det blå på forårets mange skovture og sommerens strandture.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
donutudstikker, eller 2 runde udstikkere; ø 8 cm og ø 3-4 cm
termometer

Ingredienser

Donut-dej
2 ½ dlfløde
50 ggær
160 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
130 gsmør
1050 ghvedemel
5æggeblommer str. M/L
2 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
2 dlkoncentreret hyldeblomstsaft
Olie til kogning
smagsneutral olie 1 liter til kogning
Pynt
100 gmørk kogechokolade eller chokoladeknapper
100 ghvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Party Mix

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Rainbow Mix
Picture - Dr. Oetker Party Mix

Vigtigt om kogning af dej i olie

Man kan koge dej i en smagsneutral olie, helst raps-, solsikke- eller fritureolie. Det er vigtigt, at olien hverken er varmere eller koldere end angivet i opskriften. Hvis olien bliver for varm vil dejen brænde på, og hvis den er for kold vil dejen suge for meget olie. Vi anbefaler derfor at temperaturen måles i gryden under hele kogningen med et sukkertermometer, således at den kan reguleres på blusset. Hvis temperaturen bliver for høj, sænkes den nemmest og hurtigst ved at komme ekstra dej ned i gryden. I denne opskrift anbefaler vi at gemme de små donut-huller du får ved udstikning, og hurtigt komme et par stykker i gryden hvis olien bliver for varm.

1

Donut-dej

2 ½ dlfløde
50 ggær
160 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
130 gsmør
1050 ghvedemel
5æggeblommer str. M/L
2 spsk.Dr. Oetker Naturlig Citronaroma
2 dlkoncentreret hyldeblomstsaft

Varm fløden op til den er lillefingervarm. Kom halvdelen af den lune fløde i en skål og opløs gæren heri. Varm den anden halvdel af fløden yderligere op sammen med smør, sukker og vaniljepasta indtil smørret er smeltet og sukkeret er opløst. 

Rør hvedemel sammen med æggeblommer, Naturlig Citronaroma og hyldeblomstsaft. Rør fløde-smør-blandingen i dejen og derefter fløde-gær-blandingen i. Ælt dejen godt sammen til den er glat og smidig. Kom et fugtigt viskestykke over dejen og lad den hæve et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 30-45 minutter.

Rul dejen ud på et meldrysset bord. Vær nænsom med dejen så hævningen ikke ødelægges. Rul dejen ud i cirka 1,5-2 cm tykkelse. Udstik donuts af dejen, brug enten en donutudstikker eller to runde udstikkere i passende størrelser eller et glas og den store ende af en tylle. Læg donutsene på en bradepande beklædt med bagepapir, kom et fugtigt viskestykke over og lad dem efterhæve i 30 minutter.

2

Kogning af donuts

smagsneutral olie - 1 liter til kogning

Varm olien op til 180° C. 

Kom forsigtigt donuts i olien og hold hele tiden øje med at temperaturen er på 180°, kog kun 3-4 donuts ad gangen. Hvis olien bliver for kold suger dejen for meget af olien til sig, og hvis olien er for varm vil donutsene brænde på. Lad donutsene dryppe af og køle af på en bagerist med en bageplade under.

3

Pynt

100 gmørk kogechokolade eller chokoladeknapper
100 ghvid kogechokolade eller chokoladeknapper
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Party Mix

Smelt begge typer chokolade i hver sin skål, enten over et vandbad eller i mikroovn hæld det i en skål der passer til størrelsen af donutsene. Bland de forskellige typer krymmel i en skål. Dyp først donutsene i chokoladen og derefter i krymmel. Lad chokoladen størkne og så er de klar til servering.


Tip

Hvis du ønsker at temperere din chokolade, kan du læse mere i vores guide til chokoladetemperering.