Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Krydrede julecupcakes

En juleopskrift på lækre og dekorative cupcakes, der smager skønt af julens mange smage. De er fyldt med varme krydderier og et hint af citron og æble.

10 - 12 stk.

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Krydrede julecupcakes

Kagedej:

300 g hvedemel
1,5 tsk. stødt kanel
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 tsk. Dr. Oetker Brunt Bagepulver
150 g rørsukker
0,5 tsk. fint salt
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 pose Dr. Oetker Chocolate Chips, Dark (100 g)
revet skal fra ½ ubehandlet citron
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 æg str. M/L
1,5 dl smagsneutral olie (fx. rapsolie)
1 dl kærnemælk
100 g revne æbler

Topping og pynt:

300 g flormelis
100 g blødt smør
100 g flødeost
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
revet skal fra ½ ubehandlet citron
Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C varmluft eller 200 °C traditionel varme.

1

Kagedej

Sigt hvedemel, kanel, natron og bagepulver i en skål. Bland rørsukker, salt, mandler og chokolade og rør det sammen med melblandingen. Lav en fordybning i midten.


I en anden skål blandes citronskal, vaniljeekstrakt, æg, olie, kærnemælk og revet æble, som hældes i fordybningen i melblandingen. Vend dejen sammen og stop akkurat når dejen er ensartet. Fordel dejen i muffinforme.


Bag kagerne i 18-20 min. Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Topping og pynt

Pisk flormelis, smør, ost, citronskal og vaniljeekstrakt sammen med en håndmixer. Pisk i 5 min. ved høj hastighed for at opnå en luftig frosting. Tilsæt grøn konditorfarve og pisk til farven er jævn. Hvis frostingen er for tynd kan mere flormelis tilsættes.


Fyld frostingen i en sprøjtepose med stjernetylle, sprøjt den ud på de afkølede kager og pynt med krymmel.

Tip

Som et alternativ til frosting kan du også lave en glasur af flormelis og appelsinsaft.

Næringsindhold til opskriften Krydrede julecupcakes

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2403kJ
574kcal
1742kJ
416kcal
Fedt 30.00g 21.74g
Kulhydrat 67.32g 48.78g
Protein 6.54g 4.74g