Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lækker lagkage - uden gluten og laktose

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet lagkage med kagecreme og friske bær er og blir' en klassiker. Denne opskrift er uden gluten og laktose.

12 - 16 portioner

for let øvede 50 Minutter iconlaktosefrei26x26png Laktosefri iconglutenfrei26x26png Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker stjernetyl lukket ø 11 mm

Glutenfri lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Laktosefri kagecreme og kagefyld:

1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri letmælk
400 - 500 g friske jordbær
saft af ½ appelsin

Pynt:

250 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Party Mix
2 ½ dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Glutenfri lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 min. Bland i en anden skål kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigt det i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. 


Hæld dejen i en smurt springform (ø 22 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 min. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen er ved at få for meget farve inden den er færdigbagt, så kom et stykke stanniol over, mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist. Del den derefter i tre, så der bliver tre lige tykke lagkagebunde.



Sluk ikke ovnen, når kagerne er færdigbagt, den skal bruges til at riste mandlerne.

2

Laktosefri kagecreme og kagefyld

Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i oven i 2-4 min. Hold godt øje med dem, da de nemt får for meget. De skal være let gyldne. Lad dem køle af.

Hæld indholdet fra et brev Bagestabil Kagecreme i en skål og tilsæt laktosefri minimælk. Pisk med en håndmixer i ca. 3 minutter ved høj hastighed. Kom cremen i køleskabet i 20 minutter. 

Skyl jordbærerne og skær dem i skiver. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.

Læg den nederste lagkagebund på et serveringsfad. Pres saften fra en halv appelsin udover bunden, kom halvdelen af jordbærerne på og smør halvdelen af kagecremen ovenpå. Drys halvdelen af mandlerne udover kagecremen. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække i køleskabet et par timer.

3

Pynt

Pynt kagen kort inden servering. Rør en glasur af sigtet flormelis, varmt vand og konditorfarve. Smør glasuren ud i et jævnt lag på toppen af kagen. Pynt med krymmel inden glasuren stivner. 


Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt det rundt langs kanten af kagen. Alternativt kan flødeskummet også smøres ud.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.


Bagestabil kagecreme og rød konditorfarver er ikke vegetariske/veganske, derfor er kagen kun glutenfri og laktosefri, men ikke vegetarisk/vegansk.

Tips

Skift gerne jordbær ud med andre bær eller en blanding af bær. Du kan også erstatte de ristede, hakkede mandler med hakket, mørk, laktosefri chokolade.


Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal skæres. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt om kagen i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.



Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, så den kan trække smag, men husk at pynt og flødeskum er bedst at vente med til lige inden servering.

Næringsindhold til opskriften Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1390kJ
332kcal
775kJ
185kcal
Fedt 11.76g 6.57g
Kulhydrat 48.56g 27.13g
Protein 6.65g 3.72g