Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Hjemmelavet lagkage med kagecreme og friske bær er og blir' en klassiker. Denne opskrift er uden gluten og laktose.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter Laktosefri Laktosefri Glutenfri Glutenfri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Redskaber:

springform; ø 22 cm
håndmixer
sprøjtepose
stjernetyl

Lagkagebunde:

5 æg str. M/L
170 g sukker
65 g kartoffelmel
60 g rismel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
1 brev Dr. Oetker Bagestabil Kagecreme
6 dl laktosefri mælk
400 - 500 g friske jordbær
saft af ½ appelsin

Pynt:

250 g flormelis
2 - 3 spsk. kogende vand
Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Dr. Oetker Party Mix
2,5 dl laktosefri piskefløde

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg og sukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 min. I en skål blandes kartoffelmel, rismel og bagepulver godt sammen og sigtes derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom den i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 min. Sluk ikke ovnen, når kagerne er færdigbagt.

Mærk efter med et træspyd om bunden er bagt nok. Der må ikke sidde dej på spyddet, når det trækkes ud. Hvis kagen får for meget farve i ovnen, inden den er færdigbagt, kan du komme et stykke stanniol over, mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist. Del den i tre, så der bliver tre lige tykke lagkagebunde.

2

Fyld

Fordel mandlerne på en bageplade med bagepapir og bag dem i oven i 2-4 min. Hold godt øje med dem, da de nemt får for meget. De skal være let gyldne.

Tilbered kagecremen som anvist på pakken efter fremgangsmåden. Bland cremepulveret med mælk, i stedet for letmælk anvendes laktosefri minimælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 min. og stil cremen i køleskabet i 20 min. Efter en kort omrøring er kagecremen klar til brug. 
Skyl jordbærerne og skær dem i skiver.

Læg den nederste lagkagebund på et serveringsfad. Pres saften fra en halv appelsin ud på bunden, fordel halvdelen af jordbærerne derpå og smør halvdelen af kagecremen ovenpå. Drys halvdelen af mandlerne på kagecremen. Læg derefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække sådan et par timer før servering.

3

Pynt

Lige inden servering kan kagen pyntes. Rør en glasur af sigtet flormelis, varmt vand og konditorfarve. Smør glasuren ud på den øverste bund. Pynt straks med krymmel inden glasuren stivner. Pisk fløden til skum og kom den i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjt det rundt langs kanten af kagen. Alternativt kan flødeskummet også smøres ud. Drys med Party Mix krymmel eller anden krymmel efter behov.

OBS

Vær opmærksom på at ikke alt Dr. Oetkers krymmel er glutenfrit. Du kan tjekke for allergener på vores hjemmeside under det specifikke produkt.

Tip

Skift gerne jordbær ud med andre bær eller en blanding af bær. Du kan også erstatte de ristede, hakkede mandler med hakket, mørk, laktosefri chokolade.

Du kan nemt flække bunden i tre ved at markere 2 riller med en kniv hele vejen rundt på kagen, hvor den skal skæres. Tag et stykke kraftigt sytråd og læg det rundt om kagen i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden, så tråden skærer bunden over. Gentag processen i den anden rille, så du ender med tre bunde.

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, så den kan trække smag, men husk at pynt og flødeskum er bedst at vente med til inden servering.

Næringsindhold til opskriften Lækker lagkage - uden gluten og laktose

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1327kJ
317kcal
950kJ
227kcal
Fedt 11.51g 8.22g
Kulhydrat 47.49g 33.92g
Protein 5.13g 3.66g