Lagkage med brownie og jordbær-rabarbermousse

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En fantastisk flot fødselsdagslagkage med flot "drip effect". Kagen består af lækre browniebunde lagt sammen med jordbær- og rabarbermousse.

10 - 12 portioner

avanceret 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage med brownie og jordbær-rabarbermousse

Redskaber:

håndmixer
2 Dr. Oetker Retro springforme; ø 18 cm eller 20 cm
si
Dr. Oetker justerbar kagering ekstra høj
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Browniebunde:

200 g chokolade
100 g brun farin
1 dl mælk
200 g smør
½ dl stærk kaffe
6 æg str. M/L
250 g sukker
300 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Jordbær/rabarbermousse:

5 blade Dr. Oetker Husblas
1 Dr. Oetker Økologisk Bourbon vaniljestang
1 ubehandlet citron
250 g jordbær
100 g rabarber , skåret i små stykker
50 g rørsukker
5 dl piskefløde

Smørcreme:

250 g blødt smør
ca. 750 g flormelis
½ - 1 dl mælk
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Drip effekt og pynt:

Dr. Oetker Black & Gold
1 pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
½ dl koldt vand
Dr. Oetker Colourful Numbers and Letters
spiselige blomster

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

Det er så fint med de moderne ekstra høje kager, men det kan godt kræve lidt ekstra udstyr. Da denne kage er en ekstra høj kage, hvor der også skal sætte en mousse i, anbefaler vi derfor at du anskaffer dig en ekstra høj kagering inden du går i krig med opskriften. Det er muligt at gøre det uden, hvis du har en springform og ekstrahøjt kageplast, men det er helt klart nemmest med det rigtige udstyr.

1

Browniebunde

Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.

Hak chokoladen og kom den i en gryde med brun farin, mælk, smør og kaffe, varm det langsomt op til chokoladen er smeltet og konsistensen er ensartet. Lad blandingen køle af.
 
Pisk æg og sukker luftigt med en håndmixer. Kom chokoladeblandingen og sigtet hvedemel og bagepulver i blandingen og vend det forsigtigt sammen.
 
Kom browniedejen i to smurte springforme (Dr. Oetker Retro Springform, ø 18 cm eller 20 cm), gerne med bagepapir i bunden.
 
Bag kagerne nederst i ovn i ca. 40 minutter. Lad kagerne køle helt af, før begge bundene flækkes i to, så der i alt er fire browniebunde.

2

Jordbær-rabarbermousse

Læg husblas i blød i koldt vand. 

Flæk vanillestangen på langs og skrab vaniljekornene ud. Riv citronen fint og pres saften.

Kog jordbær, rabarber, rørsukker, den tomme vanillestang og citronsaft i en gryde i 5 minutter eller indtil frugten er mør. Press den kogte puré igennem en si. Tilsæt vanillekorn, citronskal og husblas til blandingen og rør grundigt til husblassen er opløst. Lad puréen køle af, men pas på at den ikke når at sætte sig.

Pisk fløden til det er næsten som flødeskum, men pisk det endelig ikke for stift. Når puréen er afkølet vendes flødeskummet forsigtigt i lidt ad gangen for at sikre, at der ikke kommer trevler. 

Indstil en ekstra høj kagering til samme diameter som bundene. Beklæd ringen med kageplast og læg en browniebund i. Top med 1/3 af moussen og læg derefter forsigtigt en bund ovenpå. Hvis moussen er meget flydende, kan det være en fordel at sætte kagen på køl i 10 minutter inden den næste bund lægges ovenpå, så moussen når at sætte sig lidt. Gentag processen med bunde og mousse, så der i alt er tre lag med mousse og slut af med den sidste bund øverst. Sæt lagkagen på køl i mindst 3 timer, gerne natten over. 

Kom kagen i fryseren 1 time inden den skal smøres op med smørcremen, det gør det nemmere at undgå krummer i smørcremen.

3

Smørcreme

Rør stuetemperereret smør og flormelis godt sammen. Gem lidt flormelis. Varm mælken kort op (fx i en mælkeskummer eller i mikroovn) og bland det i smørret, tilsæt kun nok til at smørcremen bliver blød og cremet, den må endelig ikke blive for tynd. Rør med en ske til smørcremen er helt cremet og luftig - tilsæt mere mælk eller flormelis hvis nødvendigt. Alternativt kan der bruges en håndmixer, men hvis den piskes for meget kan smørcremen skille. Tilsæt Organic Vanilla Extract. 

Smør et helt tyndt lag smørcreme over hele kagen med en paletkniv (Dr. Oetker Vinkelpalet - lille), det gør ikke noget at man kan se kagen igennem smørcremen. Sæt kagen i fryseren i ca. et kvarter så smørcremen sætter sig. Smør derefter kagen op med et jævnt lag smørcreme, så den er helt dækket.

4

Drip effekt og pynt

Tryk krymmel fast i smørcremen langs bunden af kagen, imens smørcremen stadig er blød. Brug de små guldstykker fra Black & Gold Krymmel Mix. Sæt kagen i køleskabet. 
 
Kom indholdet fra en pose Berry Fantasy Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør til glasuren er ensartet. Kom glasuren i en sprøjtepose eller frysepose og klip et lille hul i hjørnet. 

Start med at lave kanten på kagen, sprøjt glasuren så den drypper ned ad kagens side. Kom derefter glasur på toppen af kagen og spred det ud i et jævnt lag med en vinkelpalet, så toppen er helt dækket.  

Kom Colorful Numbers & Letters på siden af kagen og skriv det der bedst passer til anledningen. Pynt toppen af kagen efter fri fantasi. Hvis der er lidt smørcreme tilovers kan den med fordel kommes i en sprøjtepose med en stjernetyl og bruges til at sprøjte små toppe på kagen. 


Kagen her er pyntet med romkugler og isvafler, så det ligner at der er en is på kagen, samt spiselige blomster og sprøjtede toppe af smørcreme. Alternativt kan Numbers & Letters bruges som pynten på toppen af kagen, sprøjt evt. med nogle små dutter af smørcreme og drys med lidt ekstra krymmel.

Tips

Hvis du ikke bryder dig om kaffe kan kaffen i brownien erstattes med mælk. Kaffen i brownien fremhæver dog mere chokoladesmagen fremfor at biddrage med en kaffesmag.

Kagen bliver meget høj, hvis den bages i springforme på ø 18 cm, hvis der ønskes en lidt lavere kage, så bag dem i ø 20 cm forme, bag da evt. bundene i lidt kortere tid. 

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Stine som står bag Instagramprofilen @stinercarlsen, hvor hun deler sine smukke kager.

Næringsindhold til opskriften Lagkage med brownie og jordbær-rabarbermousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 5321 kJ
1271 kcal
1428 kJ
341 kcal
Fedt 58.80 g 15.76 g
Kulhydrat 165.00 g 44.23 g
Protein 10.87 g 2.91 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: