Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lagkage til Mors dag: Drip Cake med naked sides | Liv Martine

Bag en lækker lagkage med creme af jordbær og rabarber, som er perfekt til forår og til Mors dag! Pynt med chokolade og få den flotte drip effect.

10 - 12 portioner

avanceret 130 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lagkage til Mors dag: Drip Cake med naked sides | Liv Martine

Redskaber:

3 stk. springform; ø 18 cm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
1 spsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Jordbær-rabarbercreme:

3 blade Dr. Oetker Økologisk Husblas
100 g jordbær (friske eller frosne)
100 g rabarber (friske eller frosne)
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt
200 g flødeost
50 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 dl fløde

Pynt: Marmorerede chokoladehjerter:

100 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper
0,5 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve

Pynt: Drip effect:

100 g hvid kogechokolade eller chokoladeknapper

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 ºC varmluft.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand, Rød Konditorfarve og naturlig citronekstrakt. Pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen.

Fordel dejen ligeligt i tre springforme, beklædt med bagepapir i bunden. Bag bundene i ovnen i 12-15 minutter. Lad bundene køle af i formene.

2

Jordbær-rabarbercreme

Læg husblas i blød i koldt vand. Skyl og skær jordbær og rabarber i tern medmindre du bruger frosne bær. Kog jordbær, rabarber og citronekstrakt op indtil bærrene er kogt møre, det tager ca. 10 min. Blend massen til en puré. Klem husblassen for vand og smelt den i bærpuréen. Sæt puréen på køl i 30 minutter.

3

Rør mascarpone, flormelis og vaniljepasta sammen. Pisk fløden til en fast flødeskum. Vend bærpuréen i mascarponen og vend til sidst flødeskum i bærblandingen.

4

Samling af kagen

Tag lagkagebundene ud af formene og læg den første bund på serveringsfadet. Smør ca. 1/4 creme på bunden og læg den anden bund på. Sådan fortsætter du indtil den sidste bund er på toppen. Smør kagen op med creme. Hvis du ønsker en såkaldt naked cake skal du smøre et tyndt lag creme på kagen så man stadig kan se bundene. Husk at gemme noget creme til pynt, som du kommer i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sæt kagen på køl sammen med sprøjteposen mens du forbereder de marmorerede chokoladehjerter.

5

Pynt: Marmorerede chokoladehjerter

Smelt den hvide chokolade i mikroovnen eller over vandbad. Hæld chokoladen ud på et stykke bagepapir og fordel det i et jævnt lag, der ikke må være for tykt. Dryp dråber af den røde konditorfarve ned på den hvide chokolade og lav et fint mønster i chokoladen med en tandstik eller lign. Sæt chokoladen på frys indtil den er størknet helt. Udstik herefter hjerter i chokoladen.

6

Pynt: Drip effect

Smelt den hvide chokolade i mikroovn eller over vandbad. Klip hul i posen og fordel forsigtigt den flydende chokolade i kanten på toppen af kagen så den stille og roligt glider ned af kagens sider. Sådan får du drip effekten.

Sprøjt toppe af den resterende creme og fordel chokoladehjerterne i cremen. Så er kagen klar til at blive serveret til verdens bedste mor.

Tips og tricks

Hvis du ikke har tre springforme, kan du i stedet veje dejen på en køkkenvægt og dividere den med tre. Hæld således én portion dej i springformen ad gangen. Det vil tage en smule længere tid, da hver bund skal køle en smule af i formen før den flyttes.

Næringsindhold til opskriften Lagkage til Mors dag: Drip Cake med naked sides | Liv Martine

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1671kJ
399kcal
1248kJ
298kcal
Fedt 21.76g 16.24g
Kulhydrat 42.95g 32.05g
Protein 8.13g 6.07g