Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Luksus citronkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Citronkager med et twist - bogstavelig talt. Bag citronkagerne i en gugelhupf-form for at give dem et fint udtryk. De smager skønt af marcipan og citron.

12 - 14 portioner

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Luksus citronkage

Redskaber:

håndmixer
silikoneform mini gugelhupf

Citronkage med marcipan og kokos:

150 g blødt smør
½ pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
90 g revet marcipan
2 - 3 spsk. kokosmel
2 æg
130 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¾ dl letmælk

Citronglasur:

½ pose Dr. Oetker Juicy Lemon Icing & Frosting (115 g)
¼ dl vand

Pynt:

mynteblade
spiselige blomster (fx stedmoderblomster)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn.

1

Citronkage med marcipan og kokos

Pisk smør og den halve pose Juicy Lemon Icing & Frosting sammen med en håndmixer til blandingen er blød og luftig (2-3 minutter).


Bland revet marcipan og kokosmel sammen, så kokossen er jævnt fordelt. Kom derefter blandingen i dejen. Tilsæt æggene og pisk det hele godt sammen til massen er samlet.

I en anden skål blandes hvedemel, vaniljesukker og bagepulver sammen. Sigt det i dejen, tilsæt mælk og rør alle ingredienserne godt sammen.

Fordel dejen i 12-14 mini gugelhupf-forme (eller i muffin-forme). Bag kagerne midt i ovnen i ovnen i 18-20 minutter.

Lad kagerne køle helt af, inden de pyntes med glasur.

2

Citronglasur

Kom den resterende halvdel af posen med icing & frosting i en skål. Tilsæt vand og rør til en lind glasur. Er den for tyk så kom et par dråber vand mere i. Glasuren skal kunne sprøjtes ud på kagen.

Kom glasuren i en lille frysepose. Klip et lille hul i hjørnet af posen og sprøjt glasuren ud på toppen af hver citronkage.

Pynt kagerne med mynteblade og spiselige blomster hvis ønsket, eller drys med lidt kokos eller krymmel istedet.

Tips

Hvis du ikke har små gugelhopf-forme, så bag kagerne i en metal muffin-form. Når kagerne er afkølet så vend dem på hovedet og kom glasuren på og lad den løbe lidt ned ad siderne, på den måde får du lidt samme effekt, som hvis kagerne var bagt i gugelhopf-forme. Du kan selvfølgelig også bage kagerne i muffin-forme af papir og komme glasuren på toppen af hver muffin.


Udover Juicy Lemon fås Icing & Frosting også i varianterne Berry Fantasy og Choco Dream. Du kan bruge alle tre varianter til at lave en almindelig glasur, en smørcreme eller en cream cheese frosting. Vi har her samlet vores bedste opskrifter på Icing & Frostings.

Denne opskrift er udviklet af vores dygtige ambassadør Lena, på hendes blog kan du se hvad hun selv skriver om opskriften.

Næringsindhold til opskriften Luksus citronkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1084 kJ
259 kcal
1721 kJ
411 kcal
Fedt 13.76 g 21.84 g
Kulhydrat 31.21 g 49.53 g
Protein 2.93 g 4.65 g