Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Lyserød og syrlig mousse lagkage

Lagkage med citronfromage, Cake Mousse Strawberry Taste og farvet marcipanbånd. Perfekt til en pigefødselsdag hvis temaet er pink.

12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lyserød og syrlig mousse lagkage

Redskaber:

Springform; ø 24 cm
Silikoneform, halvkugleformet
Sprøjtepose
Sprøjtetyl; stjerne

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Citronfromage & Jordbærmousse:

1 brev Dr. Oetker Citronfromage
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
5 dl letmælk

Flødeskumsrosetter & Marcipanbånd:

1 dl piskefløde
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
300 g marcipan
150 g flormelis
40 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
majsstivelse til udrulning

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

2

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform på 24 cm i diameter, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter, nederst i ovnen.

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over imens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 2.

3

Citronfromage & Jordbærmousse

Først skal du forberede din form så den er klar til at hælde mousserne i. Kom kageplast i en springform eller kagering. Kom den ene lagkagebund i formen.

Kom indholdet af et brev Citronfromage i en skål sammen med 2½ dl letmælk. Med en elpisker piskes først på lav og derefter på høj i 3 min. Hæld fromagen i formen og top med den anden lagkagebund.

Kom indholdet af et brev Cake Mousse Strawberry Taste i en skål og tilsæt 2½ dl letmælk. Med en elpisker piskes ved lavt tempo i 1 min. og derefter ved højt tempo i 3-4 min. Hæld moussen på toppen af kagen og glat med en paletkniv. Hvis du ønsker moussebomber tages lidt af moussen og kommes i en silikoneform. Stil bomberne på frost indtil moussen har sat sig.

Når kagen har sat sig tages den ud af formen og hvis man har lavet moussebomber kommes de frosne på toppen af kagen, da moussen ellers ikke kan komme ud af formen.

4

Flødeskumsrosetter

Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små rosetter på toppen af kagen mellem moussebomberne, hvis du har valgt ikke at lave moussebomber sprøjter du bare flødeskumsrosetter på toppen af kagen. Drys lidt Bloomy Blackcurrant krymmel på toppen.

5

Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og Concentrated Red Colour sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose, indtil den skal bruges. Rul marcipanbåndet ud i majsstivelse til ét langt bånd, da det skal kunne nå hele vejen rundt om kagen (ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. Skær båndet til mens marcipanen stadig ligger på bordet, så kanterne er lige - husk at måle kagen, inden du skærer. Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer i kanten

Tips og tricks

Hvis du er utålmodig kan du komme kagen og moussebomberne på frost, istedet for køl, indtil de har sat sig. Du kan dog også med fordel forberede kagen dagen før du vil servere den.

Næringsindhold til opskriften Lyserød og syrlig mousse lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1700kJ
406kcal
1428kJ
341kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g