Lyserød og syrlig mousse lagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lagkage med citronfromage, jordbær kagemousse og farvet marcipanbånd. En luftig og lækker og flot pink kage.

12 portioner

for let øvede 75 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Lyserød og syrlig mousse lagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 24 cm
kageplast
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
silikoneform, halvkugleformet
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Lagkagebunde:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Citronfromage & Jordbærmousse:

1 brev Dr. Oetker Citronfromage
1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
5 dl letmælk

Flødeskumsrosetter & Marcipanbånd:

1 dl piskefløde
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
300 g marcipan
150 g flormelis
40 g Dr. Oetker Flydende Glukose
Dr. Oetker Concentrated Red Colour
majsstivelse til udrulning

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200° C traditionel varme.

Bagetid: 20 - 25 minutter

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform (ø 24 cm), gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-25 minutter, nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen er ved at få for meget farve inden den er færdigbagt, så kom et stykke stanniol over, imens den bager færdig.  Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist og del den derefter i 2.

2

Citronfromage & Jordbærmousse

Kom ringen af springformen eller en kagering på et serveringsfad og kom kageplast langs kanten. Kom den ene lagkagebund i formen.


Kom indholdet af et brev Citronfromage i en skål sammen med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer først kort på lav hastighed og derefter på høj hastighed i 3 min. Hæld fromagen i formen og top med den anden lagkagebund.



Kom indholdet af et brev Cake Mousse Strawberry Taste i en skål og tilsæt 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer først kort på lav hastighed i 1 min.og derefter på høj hastighed i 3-4 min. Hæld moussen på toppen af kagen og glat overfladen ud med en vinkelpalet. Sæt kagen på køl et par timer til mousserne har sat sig helt.


Tag lidt af moussen og kom den i en silikoneform til moussebomber. Stil bomberne på frost indtil moussen har sat sig (note: dette trin kan sagtens undlades).



Når kagen har sat sig tages den ud af formen og hvis man har lavet moussebomber kommes de frosne på toppen af kagen, da moussen ellers ikke kan komme ud af formen.

3

Flødeskumsrosetter

Pisk fløden til flødeskum og kom det i en sprøjtepose med stjernetyl. Sprøjt små rosetter på toppen af kagen mellem moussebomberne. Hvis kagen laves uden moussebomber, sprøjtes der bare flødeskumsrosetter på toppen af kagen. Drys med lidt Bloomy Blackcurrant krymmel.

4

Marcipanbånd

Ælt marcipan, flormelis, glukosesirup og Concentrated Red Colour sammen til en ensartet masse. Kom marcipanen i køleskabet i en tillukket pose, indtil den skal bruges. Rul marcipanbåndet ud i majsstivelse til ét langt bånd, der er langt nok til at nå hele vejen rundt om kagen (ca. 60 cm lang, 6 cm høj og 3-5 mm tykt). Sørg for, at marcipanen er til at flytte på under hele udrulningen. Skær båndet til mens marcipanen stadig ligger på bordet, så kanterne er lige - husk at måle kagen, inden du skærer. Rul marcipanbåndet rundt om kagen og skær samlingen til, så båndet passer i kanten.

Tip

Hvis du er utålmodig kan du komme kagen og moussebomberne på frost, istedet for køl, indtil de har sat sig. Du kan dog også med fordel forberede kagen dagen før du vil servere den.

Næringsindhold til opskriften Lyserød og syrlig mousse lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1758 kJ
420 kcal
1126 kJ
269 kcal
Fedt 12.30 g 7.88 g
Kulhydrat 67.05 g 42.98 g
Protein 7.93 g 5.09 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: