Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Marengs uden æg

Marengs lavet på kikærtevand fra dåse, også kaldet Aquafaba, og så ligner de helt almindelige marengskys - bare uden æg. Brug for eksempel som kagepynt.

80 - 90 stk.

for let øvede 45 Minutter Uden æg Uden æg Laktosefri Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Marengs uden æg

Redskaber:

bageplade
bagepensel

Marengsmassen:

vandet fra 1 dåse kikærter (400 g.)
0,25 tsk. hvidvinseddike
1 knsp. salt
3 dl flormelis
0,5 tsk. Dr. Oetker Naturlig Pebermynteekstrakt
Dr. Oetker Concentrated Red Colour efter behov

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C traditionel varme.

1

Marengsmassen

Pisk kikærtevand, hvidvinseddike og salt sammen med en håndmixer ved højeste hastighed i ca. 5-10 minutter til skummen er fast og hvid. Skummen er klar, når man kan vende bunden i vejret på skålen, uden at skummen falder ud.

Pisk videre og drys løbende flormelis i massen (maks. én spsk. ad gangen). Skummen bliver stille og roligt mere fast. Vend til sidst Naturlig Pebermynteekstrakt i skummen.

2

Hæld en lille portion Concentrated Red Colour i en skål. Dyp en dekorationspensel i den røde farve og tegn tynde streger på indersiden af sprøjteposen. Der skal være ca. 3 cm mellem hver streg. Begynd i bunden af posen (ved tyllen) og slut stregerne ca. 5 cm før kanten på posen.

Kom marengsmassen i en sprøjtepose og sprøjt massen ud i toppe af ca. ø 3 cm på en bageplade med bagepapir. Der skal være ca. 30 marengstoppe på hver bageplade.

3

Sæt alle tre bageplader med marengs i ovnen. Bag dem i ca. 2 timer eller til hver marengs føles hård på ydersiden. Sluk derefter ovnen og lad marengsene stå på eftervarme til ovnen er kold. Afkøl marengsene på en bagerist og opbevar dem i en lufttæt beholder i op til én uge.

Vigtigt

Det er meget vigtigt, at både piskeris og skål er rene og tørre inden du pisker din marengs. Du kan evt. tørre redskaberne af med eddike og køkkenrulle før brug.

Det er muligt at lave en vegansk marengs med denne opskrift, hvis man bruger en af følgende Dr. Oetker konditorfarver og Concentrated Colours: gul, blå, grøn eller gul.

Næringsindhold til opskriften Marengs uden æg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 67kJ
16kcal
1658kJ
396kcal
Fedt 0.03g 0.82g
Kulhydrat 3.83g 95.77g
Protein 0.00g 0.06g