Opløs potasken i vandet. Bring smør, sirup og sukker i kog i en gryde. Rør den opløste potaske i og lad blandingen køle lidt af.
Rør hvedemel, Brunkagekrydderi, revet appelsinskal og mandelmel i sukkermassen, og ælt dejen godt. Del dejen i 2-4 mindre portioner og tryk dem flade. Pak portionerne i lukkede fryseposer og læg dem i køleskabet i mindst 12 timer, men gerne 24 timer.
Poserne kan evt. ligge i fryseren og tages op, når lysten til brunkager melder sig. Dejen kan holde sig på frost i 3 måneder.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme.
Rul dejen ud i ca. 3 mm tykkelse på et meldrysset bord. Udstik figurer og læg dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag småkagerne midt i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl på en bagerist.
Bagetid: 8 - 10 Minutes
Pynt 1/3 af brunkagerne med Writing Icing Decór og lad det tørre. De resterende brunkager skal ikke dekoreres.
Læg første lag af brunkager i en cirkel på et stykke bagepapir. Brug Bagelim til at lime brunkagerne sammen som en krans. Læg endnu et lag på af brunkager, som ligeledes limes fast med Bagelim. Fortsæt indtil kransen har den ønskede højde og størrelse.
Pynt evt. med et satinbånd øverst på kransen.
Jo flere småkager der bruges på brunkagekransen, des tungere bliver den. Bliver kransen for tung, vil den muligvis ikke kunne hænges op.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours