Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Monstermarengs

Tag børnene med i køkkenet og lav disse sjove og skæve monstre ud af marengs. Giv dem liv ved at sætte sukkerøjne på og skræm alle til Halloweenfesten.

12 stk.

nem 30 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Monstermarengs

Redskaber:

håndmixer

Monstermarengs:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand (0.75 dl)
Dr. Oetker Concentrated Black Colour
Dr. Oetker Concentrated Green Colour
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Pynt:

1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 100 °C varmluft 


Det er vigtigt, at alle redskaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.

Monstermarengs

Hæld posens indhold i en stor skål og tilsæt vand. Pisk med en håndmixer først på lav hastighed og derefter på høj hastighed i 3 min. Brug meget gerne et minutur til at måle tiden for at sikre, at der piskes længe nok. 


Del massen i forskellige skåle afhængigt af, hvor mange forskellige farver det skal farves i.
Tilsæt ca. 1 tsk. Concentrated Color i hver portion marengs. Vend forsigtigt farven rundt i marengsmassen, så der skabes en marmoreret effekt. Hvis farven vendes for meget rundt bliver hele massen ensfarvet.


Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt klatter af marengsmassen på bagepladen med to gafler. Træk lidt i marengsmassen med gaflerne, så der bliver trukket nogle små "totter" i marengsen. Sæt Sugar Eyes på monstrene og skab mange forskellige udtryk, med 1, 2 eller 3 øjne per monster. Vær forsigtig med ikke at røre det sorte i øjnene, da fedtede fingre kan få dem til at smitte af. 


Bag marengsene i ovnen i 60-75 min. Det er ved brug af varmluft muligt at bage flere plader på én gang, men det er vigtigt at varmen i ovnen ikke bliver højere end 100 °C af hensyn til sukkerøjnene.



Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.

Tip

Brug monstermarengs som pynt på Halloween-bordet eller sæt dem på din kage for at gøre den ekstra festlig.

Næringsindhold til opskriften Monstermarengs

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 297kJ
71kcal
364kJ
87kcal
Fedt 0.00g 0.00g
Kulhydrat 16.98g 20.70g
Protein 0.69g 0.84g