Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Napoleonskager

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

En klassisk konditorkage med rødder i 1800'tallets københavnske konditorier. Her i en nem og hurtig udgave, med brug af færdig butterdej fra frost.

8 - 10 stk.

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Napoleonskager

Bund:

1 rulle butterdej

Fyld og pynt:

1 pose Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2 ½ dl letmælk
150 g flormelis
2 spsk. vand
Dr. Oetker Sweetheart
125 g hindbær eller hindbærmarmelade
friske bær

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 225 °C traditionel varme.

Napoleonskagen er en rektangulær flødekage, bestående af to lag butterdej hvor der er kagemousse og syltetøj i midten. Kagen pyntes med glasur og evt. kagemousse på toppen, lidt krymmel og et bær. 
Flødeskumskagen Napoleonskage stammer fra den danske konditorkunst storhedstid tilbage i slut 1800-tallet til start 1900-tallet. 

2

Bund

Del butterdejen i 16 lige store bunde og læg dem med afstand på en bageplade. Prik med en gaffel og bag dem i cirka 12 minutter. Afkøl bundene på en bagerist.

3

Fyld og pynt

Bland et brev Cake Mousse Vanilla Taste med 2½ dl letmælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 4 minutter ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom kagemoussen i en sprøjtepose med stjernetylle.

Lav en glasur af flormelis og vand og fordel den på halvdelen af bundene og drys med krymmel. Smør den anden halvdel med letmosede bær eller marmelade og sprøjt kagemoussen ovenpå. Læg "låget" på og pynt med bær. Server straks.

Næringsindhold til opskriften Napoleonskager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1017kJ
243kcal
1319kJ
315kcal
Fedt 8.31g 10.80g
Kulhydrat 38.97g 50.61g
Protein 2.16g 2.81g