Tænd ovnen på 100 °C varmluft
Det er vigtigt, at alle redskaberne er rene og fri for fedt, da det ellers kan påvirke resultatet af marengsen.
Pisk æggehviderne stive og luftige med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Man skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne falder ud. Drys sukker og Vaniljesukker i lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk til marengsen er sej og der ikke længere er krystaller i massen.
Del massen i forskellige skåle afhængigt af, hvor mange forskellige farver det skal farves i.
Tilsæt ca. 1 tsk. Concentrated Color i hver portion marengs. Vend forsigtigt farven rundt i marengsmassen, så der skabes en marmoreret effekt. Hvis farven vendes for meget rundt bliver hele massen ensfarvet.
Beklæd en bageplade med bagepapir. Sæt klatter af marengsmassen på bagepladen med to gafler. Træk lidt i marengsmassen med gaflerne, så der bliver trukket nogle små "totter" i marengsen. Sæt Sugar Eyes på monstrene og skab mange forskellige udtryk, med 1, 2 eller 3 øjne per monster. Vær forsigtig med ikke at røre det sorte i øjnene, da fedtede fingre kan få dem til at smitte af.
Bag marengsene i ovnen i 60-75 min. Det er ved brug af varmluft muligt at bage flere plader på én gang, men det er vigtigt at varmen i ovnen ikke bliver højere end 100 °C af hensyn til sukkerøjnene.
Lad marengsene køle af og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Bagetid: 60 - 75 Minutes
Brug monstermarengs som pynt på Halloween-bordet eller sæt dem på din kage for at gøre den ekstra festlig.
Relaterede opskrifter
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours
Småkager og petit fours