Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nem grundopskrift på vegansk lagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften recipe.rating.rated.msg
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Her er opskriften på den lækreste basis lagkage til veganere, hvor bundene er tilberedt med kikærtevand.

12 - 16 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem grundopskrift på vegansk lagkage

Redskaber:

kagering

Veganske lagkagebunde:

1 ¾ dl vand fra kikærter på dåse
200 g sukker
75 g kokosolie
225 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dl soyamælk
about 1 dl Soya Piskbar
100 g blåbærmarmelade
150 g friske blåbær

Pynt:

1 Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
25 ml vand

Tilberedning

Tilberedning

1

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

2

Veganske lagkagebunde

Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål. Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst og massen er luftig og ligner marengs. 


Hvis kokosolien er fast smeltes den, indtil den lige akkurat er flydende, og lad derefter afkøle lidt.


Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i den luftige masse. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet. 


Tegn 3 cirkler på 18 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt og jævnt i de 3 cirkler. Bag bundene i 12-15 minutter. Dejen flyder lidt ud under bagningen.
Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af inden brug. 

3

Fyld

Tilsæt 1 brev Dr. Oetker kagecreme med vaniljesmag i en skål. Sammen med 3 dl soyamælk. Pisk i 1 min og sæt kagecremen i køleskabet i 20 min. 
Pisk Soya Piskbar til skum. Rør godt rundt i kagecremen. Vend den forsigtigt med den piskede soyafløde. 
Tag bagepapiret af lagkagebundene. Stik 3 bunde ud med en ø 20 cm kagering. 


Læg lagkagebundene sammen med blåbærsyltetøj, creme og friske blåbær i kagering. Lad gerne lagkagen stå og trække til dagen efter. Det bliver den kun bedre af. 

4

Pynt

Tilsæt ½ dl koldt vand til Berry Fantasy pulveret og rør et øjeblik, hæld glasuren på kagen. 


Færdiggør lagkagen med et drys Bloomy krymmel langs kanten af glasuren. 

5

Tip

Lav den veganske lagkage med friske hindbær og hindbærsyltetøj, for at få en lækker sommerlagkage. 
Pisk 400 g soya piskbar med 3 spsk. kagecremepulver med vaniljesmag og 2 tsk. vaniljearoma. Pisk det til skum. Kom det i en sprøjtepose med tyl og sprøjt rundt om din lagkage. Pynt med Bloomy krymmel.

Næringsindhold til opskriften Nem grundopskrift på vegansk lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1034kJ
247kcal
1034kJ
247kcal
Fedt 7.81g 7.81g
Kulhydrat 39.37g 39.37g
Protein 2.80g 2.80g