Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Nem grundopskrift på vegansk lagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Her er opskriften på den lækreste basis lagkage til veganere, hvor bundene er tilberedt med kikærtevand.

12 - 16 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem grundopskrift på vegansk lagkage

Redskaber:

kagering
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Veganske lagkagebunde:

1 ¾ dl vand fra kikærter på dåse
200 g sukker
75 g kokosolie
225 g hvedemel
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt

Kagecreme:

1 brev Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
3 dl soyamælk
1 dl soya piskefløde
100 g blåbærmarmelade
150 g friske blåbær

Pynt:

½ pose Dr. Oetker Berry Fantasy Icing & Frosting
25 ml vand
1 Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Veganske og vegetariske kagecremer

I denne opskrift bruges den helt klassiske gule kagecreme, der bare skal piskes med mælk. Kagecremen er egnet til vegetarer og veganere, men vær dog opmærksom på at den kan indeholde spor af mælk og æg. Kagecremen kan piskes med veganske alternativer til mælk i stedet for klassisk letmælk og sødmælk. Du kan fx bruge sojadrik, men husk at selv om den nogle steder sælges uden for køl, så er det bedst, at den er køleskabskold inden piskning. 

Hvis du leder efter en 100% vegansk konditor-kagecreme, så kog Dr. Oetkers økologiske kagecreme med din favorit plantemælk og tilsæt soja piskbar skum for en ekstra luftig konsistens. Vi anbefaler brug af soyadrik.


Berry Fantasy Icing & Frosting er egnet for vegetarer og veganer, men kan også indeholde spor af mælk. Alternativt kan du røre en glasur på vand og flormelis istedet.

1

Veganske lagkagebunde

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.


Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål. Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt 1 spsk. sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst og massen er luftig og ligner marengs. 

Hvis kokosolien er fast smeltes den, indtil den lige akkurat er flydende. Lad den afkøle lidt.

Rør mel, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i den luftige marengsmasse. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet. 

Tegn 3 cirkler med en diameter på 18 cm på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt og jævnt i de 3 cirkler, brug gerne en vinkelpalet til at smøre dejen ud. Bag bundene i 12-15 minutter. Dejen flyder lidt ud under bagningen.

Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af.


Tag bagepapiret af de kolde lagkagebundene. Stik de tre bunde ud med en kagering indstillet på 20 cm i diameter, så der fås tre ensartede bunde på ø 20 cm. 

2

Kagecreme

Kom indholdet fra et brev Dr. Oetker kagecreme med vaniljesmag i en skål. Tilsæt soyamælk og pisk i 1 minut, sæt kagecremen i køleskabet i 20 minutter. 

Pisk soyafløden til skum. Rør godt rundt i kagecremen. Vend den forsigtigt med den piskede soyafløde. 

Kom en kagering på et serveringsfad, for evt. kageringen med kageplast. Kom den første bund i formen, smør bunden med halvdelen af blåbærsyltetøj, smør derefter halvdelen af cremen over og drys med halvdelen af blåbærrene, læg den næste bund på og gentag med det resterende fyld. Top med den sidste bund. Kom kagen i køleskabet et par timer. Lad den dog gerne stå og trække på køl til dagen efter.  

3

Pynt

Frigør kagen fra formen.

Kom indholdet fra en pose Berry Fantasy i en skål og tilsæt vand, rør glasuren sammen og fordel glasuren over toppen af kagen. 

Færdiggør lagkagen med et drys Bloomy krymmel langs kanten af glasuren. 

Tips

Hvis du vil pynte kanten af kagen med flødeskum så pisk 400 g soya piskbar med 3 spsk. kagecremepulver med vaniljesmag og 2 tsk. vaniljearoma. Pisk det til skum. Kom det i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt rundt om din lagkage. Når du pisker soyafløden sammen med lidt kagecremespulver vil fløden være mere stabil og derfor holde formen bedre og være nemmere at sprøjte op.


Du kan også lave kagen med friske hindbær og hindbærsyltetøj i stedet for blåbær, så får du en endnu friskere og også rigtig lækker sommerlagkage. 

Næringsindhold til opskriften Nem grundopskrift på vegansk lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1147 kJ
274 kcal
1063 kJ
254 kcal
Fedt 7.82 g 7.24 g
Kulhydrat 46.44 g 43.00 g
Protein 2.79 g 2.59 g