Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fejr dit jubilæum eller din fødselsdag med denne hurtige og nemme talkage lavet med lagkagebunde og fyldt med vaniljecreme, macarons og krymmel.

15 - 20 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjteposer
Dr. Oetker rund tyl ø 9 mm

Kagedej til 1 kage:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa (hvis kakaobunde ønskes)

Vaniljekagemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,8 dl letmælk

Pynt:

macarons og marengskys
spiselige blomster
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Du kan downloade skabelon til alle tal i opskriften. Forbered hvilke tal og dermed hvilke forme du har brug for.


Denne talkage er lavet på lagkagebunde. Du skal bruge 1-2 lagkagebund pr. tal. Det er vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt, hvis du laver en talkage, der kræver mere end 1 lagkagebund. Det er vigtigt at du ikke deler dine lagkagebund. Kagen må gerne have lidt højde.

1

Lagkagedej

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, hjortetaksalt og evt. kakao i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform og/eller en bradepande, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdig. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan der kommes et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist.

2

Udskæring af bunden

På billedet herunder kan du se det antal lagkagebunde der skal anvendes for hvert tal. Udskær og udstik dine lagkagebunde. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvideområde er det kage fra hhv. bradepanden og springformen, som du skal bruge til at forme dine tal med. Saml dem til slut så de danner det ønskede tal.

3

Vaniljekagemousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i ca. 2 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være for stiv. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt dutte på toppen af kagen.

4

Pynt

Pynt kagen efter fri fantasi. Denne talkage er pyntet med macarons, små marengskys, Chocolate Silver Pearls, spiselige blomster, Bloomy Blackcurrant krymmel, Leafy Pear krymmel og Sølv Glitter Gelé.

Tips

Ønsker du en glutenfri version af talkagen, kan du finde opskriften på vores glutenfrie lagkagebunde ved at følge linket lige her "Lagkagebunde - uden gluten og laktose" eller søg efter lagkagebunde i søgefeltet. Alternativt kan du også skifte kagebunden ud med en lækker browniebund eller lav dem af sprød mørdej.

Næringsindhold til opskriften Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 532 kJ
127 kcal
1210 kJ
289 kcal
Fedt 3.56 g 8.09 g
Kulhydrat 19.71 g 44.80 g
Protein 3.64 g 8.28 g