Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fejr dit jubilæum eller din fødselsdag med denne hurtige og nemme talkage lavet med lagkagebunde og fyldt med vaniljecreme, macarons og krymmel.

15 - 20 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker rund tyl; ø 9 mm

Kagedej til 1 kage:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
¼ dl vand
150 g hvedemel
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
2 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa (hvis kakaobunde ønskes)

Vaniljekagemousse:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,8 dl letmælk

Pynt:

macarons og marengskys
spiselige blomster
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Forberedelse

Du kan downloade skabelon til alle tal i opskriften. Forbered hvilke tal og dermed hvilke forme du har brug for.


Denne talkage er lavet på lagkagebunde. Du skal bruge 1-2 lagkagebund pr. tal. Det er vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt, hvis du laver en talkage, der kræver mere end 1 lagkagebund. Det er vigtigt at du ikke deler dine lagkagebund. Kagen må gerne have lidt højde.

1

Lagkagedej

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en håndmixer i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel, hjortetaksalt og evt. kakao i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform og/eller en bradepande, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen.


Mærk efter med et træspyd om kagen er færdig. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan der kommes et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist.

2

Udskæring af bunden

På billedet herunder kan du se det antal lagkagebunde der skal anvendes for hvert tal. Udskær og udstik dine lagkagebunde. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvideområde er det kage fra hhv. bradepanden og springformen, som du skal bruge til at forme dine tal med. Saml dem til slut så de danner det ønskede tal.

3

Vaniljekagemousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i ca. 2 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være for stiv. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med en rund tyl og sprøjt dutte på toppen af kagen.

4

Pynt

Pynt kagen efter fri fantasi. Denne talkage er pyntet med macarons, små marengskys, Chocolate Silver Pearls, spiselige blomster, Bloomy Blackcurrant krymmel, Leafy Pear krymmel og Sølv Glitter Gelé.

Tips

Ønsker du en glutenfri version af talkagen, kan du finde opskriften på vores glutenfrie lagkagebunde ved at følge linket lige her "Lagkagebunde - uden gluten og laktose" eller søg efter lagkagebunde i søgefeltet. Alternativt kan du også skifte kagebunden ud med en lækker browniebund eller lav dem af sprød mørdej.

Næringsindhold til opskriften Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 544 kJ
130 kcal
938 kJ
224 kcal
Fedt 3.52 g 6.06 g
Kulhydrat 18.90 g 32.59 g
Protein 4.02 g 6.93 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: