Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Fejr dit jubilæum eller din fødselsdag med denne hurtige og nemme talkage lavet med lagkagebunde og fyldt med vaniljecreme, macarons og krymmel. Du kan downloade skabelon til alle tal i opskriften.

15 - 20 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Kagedej til 1 kage:

4 æg str. M/L
150 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
0,25 dl vand
150 g hvedemel
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt eller bagepulver
2 spsk. kakaopulver (hvis kakaobunde ønskes)

Pynt:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Vanilla Taste
2,8 dl letmælk
pynt efter fri fantasti

Kagen på billedet er pyntet med:

macarons og marengskys
spiselige blomster
Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Økologisk Leafy Pear krymmel
Dr. Oetker Økologisk Bloomy Blackcurrant krymmel
Dr. Oetker Sølv Glitter Gelé
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Forberedelse

Denne talkage er lavet på lagkagebunde. Du skal bruge 1-2 lagkagebund pr. tal. Det er vigtigt, at du fordeler kagemassen ligeligt hvis du laver en talkage, der kræver mere end 1 lagkagebund. Det er vigtigt at du ikke deler dine lagkagebund i 3. Kagen må gerne have lidt højde.

2

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

3

Kagedej

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftig med en elpisker i 4-5 minutter. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel (evt. kakao) og hjortetaksalt i æggemassen og vend det sammen. Kom dejen i en smurt springform og/eller en bradepande, gerne med bagepapir i bunden, og bag lagkagebunden i 20-22 minutter, nederst i ovnen.

4

Mærk efter med et træspyd om den er nok bagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Hvis kagen får for meget farve i ovnen kan du komme et stykke stanniol over mens den bager færdig. Lad lagkagebunden køle helt af på en bagerist.

5

Udskæring og samling

På billedet herunder kan du se det antal lagkagebunde der skal anvendes for hvert tal. Udskær og udstik dine lagkagebunde. Det gråfarvede område på skabelonen er det kage, der skal skæres fra. Det hvideområde er det kage fra hhv. bradepanden og springformen, som du skal bruge til at forme dine tal med. Saml dem til slut så de danner det ønskede tal.

6

Kagemousse

Bland brevets indhold med mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 minut og herefter i 1-2 minutter ved høj hastighed. Moussen må ikke være for stiv. Fyld kagemoussen i en sprøjtepose med rundtylle og sprøjt den på kagen.

7

Pynt

Pynt kagen efter fri fantasi. Denne talkage er pyntet med macarons, små marengskys, Silver Pearls, spiselige blomster, Bloomy Blackcurrant krymmel, Leafy Pear krymmel og Sølv Glitter Géle.

Tips og tricks

Ønsker du en glutenfri version af talkagen, kan du finde opskriften på vores glutenfrie lagkagebunde ved at følge linket lige her "Lagkagebunde - uden gluten og laktose" eller søg efter lagkagebunde i søgefeltet. Alternativt kan du også skifte kagebunden ud med en lækker browniebund.

Næringsindhold til opskriften Nem talkage lavet med lagkagebund | Kreahjørnet

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 532kJ
127kcal
1206kJ
288kcal
Fedt 3.62g 8.22g
Kulhydrat 19.71g 44.79g
Protein 3.63g 8.26g