Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Påskesmåkager

Lækre og fine påskesmåkager med mandelmel og et hint af citron. Ta’ børnene med i køkkenet op til påske og lad dem hjælpe med bagning og pyntning.

30 - 35 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Påskesmåkager

Småkagedej:

200 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
revet skal fra 1 ubehandlet citron
75 g sukker
125 g smør
1 æg str. M/L

Pynt:

4 spsk. flormelis
1 tsk. varmt vand
1 tsk. Dr. Oetker Grøn Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Gul Konditorfarve
Dr. Oetker Rainbow Mix
Dr. Oetker Writing Icing Decór

Tilberedning

Tilberedning

1

Småkagedej

Bland sigtet hvedemel med mandelmel, hjortetaksalt, citronskal og sukker. Smuldr smør i melblandingen, og saml dejen med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik dejen og læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.

Bag småkagerne midt i ovnen i 6-8 min. til de er gyldenbrune i kanten og ovenpå. Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Pynt

Lav glasur af flormelis og konditorfarve. Dekorer med glasur, krymmel og dekorationsglasur.

Opbevar småkagerne i en kagedåse. Glasuren skal være helt størknet, inden kagerne lægges til opbevaring i en kagedåse. Læg eventuelt bagepapir mellem hvert lag kager for at undgå, at de klistrer sammen.

Næringsindhold til opskriften Påskesmåkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 373kJ
89kcal
1771kJ
423kcal
Fedt 4.48g 21.34g
Kulhydrat 10.84g 51.64g
Protein 1.18g 5.61g