Flag

Peberkage lagkage

12 portioner
Middelsvær
180 minutter
Leder du efter en anderledes julekage? Prøv denne julelagkage der er fuld af julens smage og overdådigt pyntet med spiselig julepynt.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Ingredienser

Krydrede kagebunde
300 ghvedemel
2 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk.fint salt
4 tsk.Dr. Oetker Brunkagekrydderi
170 gblødt smør
140 gsukker
60 gbrun farin
3æg str. M/L
1 dllys sirup
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
1 ¾ dlkærnemælk
Vaniljemælk til pensling
1 dlletmælk
½ tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Smørcreme med romsmag og appelsinfyld
400 gblødt smør
500 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Romaroma
300 gappelsinmarmelade
Julepynt
små honningkagehuse
Dr. Oetker The Taste of Christmas Sugar Decoration
rosmarin til juletræer
Dr. Oetker Silver (eventuelt)

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker The Taste of Christmas Sugar Decoration
Picture - Dr. Oetker Silver (eventuelt)

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Krydrede kagebunde

300 ghvedemel
2 ½ tsk.Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk.fint salt
4 tsk.Dr. Oetker Brunkagekrydderi
170 gblødt smør
140 gsukker
60 gbrun farin
3æg str. M/L
1 dllys sirup
1 tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
1 ¾ dlkærnemælk

Sigt hvedemel, bagepulver, salt og Brunkagekrydderi godt sammen i en skål. Kom i en anden skål stuetempereret smør, sukker og brun farin. Pisk det sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. 


Rør sirup og Taylor & Colledge Vanilla Extract i æggemassen. Bland til sidst melblandingen og kærnemælken i skiftevis lidt ad gangen, pisk imellem hver tilsætning.


Fordel dejen ligeligt mellem to smurte springforme (ø 22 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag kagebundene i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebundene afkøle helt.


Skær de afkølede kagebunde i to lige tykke bunde, så der bliver fire kagebunde i alt. 

Bagetid: about 20 Minutes

2

Vaniljemælk til pensling

1 dlletmælk
½ tsk.Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Bland mælk og Taylor & Colledge Vanilla Extract sammen i en lille skål. Pensl blandingen over bundende. Dette gøres for at gøre bundende bløde og saftige.

3

Smørcreme med romsmag og appelsinfyld

400 gblødt smør
500 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Romaroma
300 gappelsinmarmelade

Pisk det bløde smør i et par minutter. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk yderligere i 10 minutter. Pisk til sidst Romaroma i smørcremen.


Læg den første kagebund på et serveringsfad og smør 1/3 af appelsinmarmeladen jævnt over bunden. Fordel derefter 1/4 af smørcremen over. Top med den næste kagebund og gentag med marmelade og smørcreme indtil alle bundende er brugt. Smør resten af smørcremen ud på toppen og siderne af kagen. 

4

Julepynt

små honningkagehuse
Dr. Oetker The Taste of Christmas Sugar Decoration
rosmarin til juletræer
Dr. Oetker Silver (eventuelt)

Pynt kagen med små huse lavet af honningkager (find opskrift på honningkagehuse i almindelig størrelse her), Taste of Christmas Sugar Decoration og små grantræer lavet af rosmarinkviste. Drys gerne toppen af kagen med lidt Silver krymmel.