Peberkage lagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Leder du efter en anderledes julekage? Prøv denne julelagkage der er fuld af julens smage og overdådigt pyntet med spiselig julepynt.

12 portioner

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Peberkage lagkage

Redskaber:

håndmixer
2 springforme; ø 22 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Krydrede kagebunde:

300 g hvedemel
2 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk. fint salt
4 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
170 g blødt smør
140 g sukker
60 g brun farin
3 æg str. M/L
1 dl lys sirup
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
1 ¾ dl kærnemælk

Vaniljemælk til pensling:

1 dl letmælk
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Smørcreme med romsmag og appelsinfyld:

400 g blødt smør
500 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
300 g appelsinmarmelade

Julepynt:

små honningkagehuse
Dr. Oetker Sugar Decoration
rosmarin , til juletræer
Dr. Oetker Silver krymmel (eventuelt)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Krydrede kagebunde

Sigt hvedemel, bagepulver, salt og Brunkagekrydderi godt sammen i en skål. Kom i en anden skål stuetempereret smør, sukker og brun farin. Pisk det sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt et æg ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. 


Rør sirup og Taylor & Colledge Vanilla Extract i æggemassen. Bland til sidst melblandingen og kærnemælken i skiftevis lidt ad gangen, pisk imellem hver tilsætning.


Fordel dejen ligeligt mellem to smurte springforme (ø 22 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag kagebundene i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebundene afkøle helt.


Skær de afkølede kagebunde i to lige tykke bunde, så der bliver fire kagebunde i alt. 

2

Vaniljemælk til pensling

Bland mælk og Taylor & Colledge Vanilla Extract sammen i en lille skål. Pensl blandingen over bundende. Dette gøres for at gøre bundende bløde og saftige.

3

Smørcreme med romsmag og appelsinfyld

Pisk det bløde smør i et par minutter. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk yderligere i 10 minutter. Pisk til sidst Romaroma i smørcremen.


Læg den første kagebund på et serveringsfad og smør 1/3 af appelsinmarmeladen jævnt over bunden. Fordel derefter 1/4 af smørcremen over. Top med den næste kagebund og gentag med marmelade og smørcreme indtil alle bundende er brugt. Smør resten af smørcremen ud på toppen og siderne af kagen. 

4

Samling af lagkagen

Læg den første kagebund på et serveringsfad og smør 1/3 af appelsinmarmeladen jævnt over bunden. Fordel derefter 1/4 af smørcremen over. Top med den næste kagebund og gentag med marmelade og smørcreme indtil alle bundende er brugt. Smør resten af smørcremen ud på toppen og siderne af kagen. 

5

Julepynt

Pynt kagen med små huse lavet af honningkager (find opskrift på honningkagehuse i almindelig størrelse her), Taste of Christmas Sugar Decoration og små grantræer lavet af rosmarinkviste. Drys gerne toppen af kagen med lidt Silver krymmel.

Næringsindhold til opskriften Peberkage lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3429 kJ
819 kcal
1604 kJ
383 kcal
Fedt 38.92 g 18.19 g
Kulhydrat 100.95 g 47.17 g
Protein 5.92 g 2.76 g

Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv

Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej