Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Peberkage lagkage

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Leder du efter en anderledes julekage? Prøv denne julelagkage der er fuld af julens smage og overdådigt pyntet med spiselig julepynt.

12 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Peberkage lagkage

Redskaber:

håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Krydrede kagebunde:

300 g hvedemel
2 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk. fint salt
4 tsk. Dr. Oetker Brunkagekrydderi
170 g blødt smør
140 g brun farin
3 æg str. M/L
1 dl lys sirup
1 tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
1 ¾ dl kærnemælk

Sirup til pensling:

1 dl letmælk
½ tsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract

Smørcreme med romsmag og appelsinfyld:

400 g smør , stuetempereret
500 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Romaroma
300 g appelsinmarmelade

Julepynt:

små honningkagehuse
Dr. Oetker Sugar Decoration
rosmarin , til juletræer
Dr. Oetker Silver krymmel (eventuelt)

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Krydrede kagebunde

Sigt hvedemel, bagepulver, salt og brunkagekrydderi godt sammen i en skål. Kom i en anden skål stuetempereret smør, sukker og brun farin. Pisk det sammen indtil det er lyst og luftigt. Tilsæt æg et ad gangen og pisk godt imellem hvert æg. 


Rør sirup og Taylor & Colledge Vanilla Extract i æggemassen. Bland til sidst melblandingen og kærnemælken i skiftevis lidt ad gangen, pisk imellem hver tilsætning.


Fordel dejen ligeligt mellem to smurte springforme (ø 22 cm), evt. med bagepapir i bunden. Bag kagebundene i ca. 20 minutter. Mærk efter med et træspyd om kagen er færdigbagt. Der må ikke sidde dej på spyddet. Lad kagebundene afkøle helt.


Skær de afkølede kagebunde i to lige tykke bunde, så der bliver fire kagebunde i alt. Bland mælk og Taylor & Colledge Vanilla Extract sammen i en lille skål. Pensl blandingen over bundende.

2

Smørcreme med romsmag og appelsinfyld

Pisk det bløde smør i et par minutter. Tilsæt flormelis lidt ad gangen og pisk yderligere i 10 minutter. Pisk til sidst Romaroma i smørcremen.

3

Samling af lagkagen

Læg den første kagebund på et serveringsfad og smør 1/3 af appelsinmarmeladen jævnt over bunden. Fordel derefter 1/4 af smørcremen over. Top med den næste kagebund og gentag med marmelade og smørcreme indtil alle bundende er brugt. Smør resten af smørcremen ud på toppen og siderne af kagen. 

4

Julepynt

Pynt kagen med små huse lavet af honningkager (find opskrift på honningkagehuse i almindelig størrelse her), Taste of Christmas Sugar Decoration og små grantræer lavet af rosmarinkviste. 

Næringsindhold til opskriften Peberkage lagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3341 kJ
798 kcal
1599 kJ
382 kcal
Fedt 38.92 g 18.62 g
Kulhydrat 95.76 g 45.82 g
Protein 5.95 g 2.85 g