Nem honningkagedej til hyggelige honningkagehuse

(0)
5 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Lav denne nemme honningkagedej og brug den til at lave dekorative honningkagehuse eller udrul dejen tyndt og udstik figurer.

2 stk.

for let øvede 120 Minutter

Honningkage huse eller peberkagehuse er hyggelige at bage i starten af december, så man kan gå og nyde synet af de fint pyntede huse - hvis de da holder helt til jul! Dejen smager nemlig dejligt af honning og julekrydderier.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem honningkagedej til hyggelige honningkagehuse

Honningkagedej:

300 g honning
225 g brun farin
225 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 æg str. M/L
775 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
fintrevet skal af 1 ubehandlet appelsin

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Silver krymmel

Samling:

Dr. Oetker Bagelim
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

Du finder skabeloner til at lave honningkagehuse og inspiration til at dekorere dem på honningkagehus.dk

1

Honningkagedej

Varm honning, brun farin og smør op i en stor gryde. Sluk for varmen, tilsæt natron og brunt bagepulver, og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.

Dejen er meget våd, når den er færdigrørt, men den sætter sig og får konsistens som modellervoks, hvis du lader den hvile.

2

Udrulning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. Print skabelonen i denne opskrift eller print en skabelon på honningkagehus.dk, og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Husk 2-3 cm mellemrum mellem delene, da dejen hæver op under bagning. Flyt bagepapiret over på en bageplade og bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Bagetid: 10 - 12 minutter

Afkøl delene på bagepladen og lad dem ligge til de er helt afkølede - gerne til dagen efter. Det er meget vigtigt, at de har sat sig helt, inden huset pyntes og samles.

Hvis du ønsker et langtidsholdbart hus, der ikke skal spises, kan du med fordel tørre huset efter bagning i ovnen ved 50 °C i 1 time.

3

Samling og pynt

Start med at pynte huset med dekorationsglasur - dør, sider, forside, bagside og tag. Lad dekorationsglasuren tørre inden huset samles. Dette vil gøre det meget nemmere. Huset kan pyntes lige præcis som du har lyst til, men husk at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd.

Saml huset ved at bruge bagelim. Start med at trykke en streg bagelim ud på enderne af siderne og stød dem sammen med gavlene. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på gavlenes skrå sider. Når huset er samlet, kan du bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.

Tip

Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.

Næringsindhold til opskriften Nem honningkagedej til hyggelige honningkagehuse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 14863 kJ
3550 kcal
1499 kJ
358 kcal
Fedt 101.62 g 10.24 g
Kulhydrat 532.73 g 53.70 g
Protein 51.51 g 5.19 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: