Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Nem honningkagedej til hyggelige honningkagehuse

Lav denne nemme honningkagedej og brug den til at lave dekorative honningkagehuse eller udrul dejen tyndt og udstik figurer. Du finder skabeloner til at lave honningkagehuse og inspiration til at dekorere dem på honningkagehus.dk

2 stk.

for let øvede 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Nem honningkagedej til hyggelige honningkagehuse

Honningkagedej:

300 g honning
225 g brun farin
225 g smør
1 tsk. Dr. Oetker Natron
1 brev Dr. Oetker Brunt Bagepulver
2 æg str. M/L
775 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
1 brev Dr. Oetker Revet Appelsinskal (6 g)

Pynt:

Dr. Oetker Chocolate Silver Pearls
Dr. Oetker Writing Icing Decór
Dr. Oetker Silver krymmel

Samling:

Dr. Oetker Bagelim
Download til opskrift

Tilberedning

Tilberedning

1

Honningkagedej

Varm honning, brun farin og smør op i en stor gryde. Sluk for varmen, tilsæt natron og brunt bagepulver, og lad massen boble op under omrøring. Sæt den på køl i ca. 15 minutter. Bland herefter æg, mel, vaniljeekstrakt og appelsinskal i massen og ælt dejen sammen. Kom dejen i en frysepose og læg den i køleskabet i minimum 30 minutter og gerne til dagen efter.

Dejen er meget våd, når den er færdigrørt, men den sætter sig og får konsistens som modellervoks, hvis du lader den hvile.

2

Udrulning

Tænd ovnen på 180 °C traditionel varme. Print skabelonen i denne opskrift eller print en skabelon på honningkagehus.dk, og find urtekniv og kagerulle frem. Rul dejen ud på bagepapir i ½ cm tykkelse og skær dejen ud efter skabelonen. Husk 2-3 cm mellemrum mellem delene, da dejen hæver op under bagning. Flyt bagepapiret over på en bageplade og bag honningkagehusdelene midt i ovnen i ca. 10-12 minutter.

Afkøl delene på bagepladen og lad dem ligge til de er helt afkølede - gerne til dagen efter. Det er meget vigtigt, at de har sat sig helt, inden huset pyntes og samles.

Hvis du ønsker et langtidsholdbart hus, der ikke skal spises, kan du med fordel tørre huset efter bagning i ovnen ved 50 °C i 1 time.

3

Samling og pynt

Start med at pynte huset med dekorationsglasur - dør, sider, forside, bagside og tag. Lad dekorationsglasuren tørre inden huset samles. Dette vil gøre det meget nemmere. Huset kan pyntes lige præcis som du har lyst til, men husk at sætte evt. krymmel og kugler på mens glasuren stadig er våd.

Saml huset ved at bruge bagelim. Start med at trykke en streg bagelim ud på enderne af siderne og stød dem sammen med gavlene. Sæt taget på til sidst ved at komme bagelim på gavlenes skrå sider. Når huset er samlet, kan du bruge det som pynt i julen, eller du kan spise det med det samme.

Tip

Brug resterne af honningkagedejen til at udstikke kagemænd og andre figurer.