Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Perfect Pink - lagkage med jordbærskum

Denne fine og ultra moderne lagkage er nem og enkel at bage i 3 nemme trin. De hjemmelavede marengs kan nemt laves i forvejen.

6 - 8 portioner

nem 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Perfect Pink - lagkage med jordbærskum

Redskaber:

Dr. Oetker Retro lagkageforme - sæt af 4
håndmixer
stjernetyl, flerrillet
rund tyl
sprøjteposer
dejskraber

Lagkagebunde:

2 æg
75 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
1 spsk. vand
75 g hvedemel
0,25 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Marengstoppe:

1 brev Dr. Oetker Perfect Meringues
75 ml vand (0,75dl)
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour

Fyld:

1 brev Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste
2,5 dl letmælk
jordbærmarmelade

Pynt:

jordbær
hindbær

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.

1

Lagkagebunde

Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 min. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Fordel dejen i de fire små, smurte og meldryssede lagekageforme. Bag dem i midten af ovnen i ca. 8 min.

Mærk efter med et træspyd om de er nok bagt. Lad bundene køle helt af på en bagrist inden de forsigtigt pilles ud af formene.

Sæt ovnen på 100 °C varmluft.

2

Marengstoppe

Bland posens indhold med vand. Pisk med en håndmixer først på lav hastighed i kort tid og herefter på høj hastighed i 3 min. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv.


Tilsæt ca. 1 tsk. pink concentrated til marengsmassen og farv den babylyserød. Læg en sprøjtepose med stjernetylle på bordet og åben den. Tilføj ca. 1 tsk. concentrated pink color inde i posen. Tryk sprøjteposen sammen, så den farves på indersiden. Fyld posen med den lyserøde marengsmasse.



Sprøjt små marengs (ca. ø 2-3 cm) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsene i ovnen i 60 min. 


Tip: Har du overskydende marengs så se tip til marengs hjerteslikkepinde nedenfor.

3

Fyld

Hæld indholdet af brevet med Cake Mousse med jordbærsmag over i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med rund tylle.

Smør alle lagkagebundene med et tyndt lag jordbærmarmelade, inden samling.

Pynt

Læg en kagebund på serveringsfadet. Sprøjt dutter af jordbærmoussen på bunden og læg en lagkagebund ovenpå. Fortsæt på samme måde med alle lagkagebundene. Slut af med at sprøjte dutter med resten af jordbærmoussen på toppen af kagen.

Pynt kagen med friske jordbær i mundrette stykker, samt hindbær og marengstoppene.

Tip

Marengstoppene kan med fordel laves dagen forinden og opbevares i en lufttæt beholder indtil kagen skal pyntes.

Brug resten af marengsmassen til at lave fine marengshjerter, der kan sprøjtes på en pind og bages i ovnen. De kan sættes på bordet som lækkert, spiselig pynt.

Næringsindhold til opskriften Perfect Pink - lagkage med jordbærskum

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1218kJ
291kcal
620kJ
148kcal
Fedt 4.52g 2.30g
Kulhydrat 56.12g 28.49g
Protein 5.95g 3.02g