til opskriften Perfect Pink - lagkage med jordbærskum
håndmixer | |
Dr. Oetker Retro lagkageform | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
stjernetyl, flerrillet | |
rund tyl |
2 | æg str. M/L |
75 g | sukker |
2 tsk. | Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje |
1 spsk. | vand |
75 g | hvedemel |
¼ tsk. | Dr. Oetker Bagepulver |
1 brev | Dr. Oetker Perfect Meringues |
¾ dl | vand (75 ml) |
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour |
1 brev | Dr. Oetker Cake Mousse Strawberry Taste |
2 ½ dl | letmælk |
jordbærmarmelade |
jordbær | |
hindbær |
Tænd ovnen på 200 °C traditionel varme.
Pisk æg, sukker og vaniljesukker skummende og luftigt med en håndmixer i 4-5 min. Tilsæt vand og pisk det godt sammen. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Fordel dejen i de fire små, smurte og meldryssede lagekageforme, gerne med bagepapir i bunden. Bag dem i midten af ovnen i ca. 8 min.
Mærk efter med et træspyd om de er nok bagt. Lad bundene køle helt af på en bagrist inden de forsigtigt tages ud af formene.
Bagetid: 8 minutter
Tænd ovnen på 100 °C varmluft.
Bland posens indhold med vand. Pisk med en håndmixer først på lav hastighed i kort tid og herefter på høj hastighed i 3 min. Blandingen er klar, når marengsen er luftig og stiv.
Tilsæt ca. 1 tsk. Concentrated Pink Colour til marengsmassen, tilsæt mere eller mindre farve til den ønskede lyserødefarve opnås. Læg en sprøjtepose med stjernetylle på bordet og åben den. Kom ca. 1 tsk. Concentrated Pink Colour ind i posen. Tryk posen sammen, så farven fordeles på indersiden. Fyld posen med den lyserøde marengsmasse.
Sprøjt små marengs (ca. ø 2-3 cm) ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsene i ovnen i 60 min.
Bagetid: 60 minutter
Hæld indholdet af brevet med Cake Mousse med jordbærsmag over i en skål og tilsæt mælk. Pisk med en håndmixer ved lav hastighed i 1 min. og herefter i 4 min. ved høj hastighed til moussen er luftig. Kom moussen i en sprøjtepose med en rund tylle.
Smør alle lagkagebundene med et tyndt lag jordbærmarmelade.
Læg en kagebund på serveringsfadet. Sprøjt dutter af jordbærmoussen på bunden og læg en lagkagebund ovenpå. Fortsæt på samme måde med alle lagkagebundene. Slut af med at sprøjte dutter med resten af jordbærmoussen på toppen af kagen.
Pynt kagen med friske jordbær skåret i mindre stykker, hindbær og marengstoppe.
Marengstoppene kan med fordel laves dagen forinden og opbevares i en lufttæt beholder indtil kagen skal pyntes. Kom marengsene på kagen kort tid inden servering, da de ellers vil blive bløde.
Har du overskydende marengs så kan du bruge resten af marengsmassen til at lave fine marengshjerter, der kan sprøjtes på en pind og bages i ovnen. De kan sættes på bordet som lækker, spiselig pynt.
Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1243
kJ
297 kcal |
955
kJ
228 kcal |
Fedt | 4.75 g | 3.65 g |
Kulhydrat | 54.70 g | 42.08 g |
Protein | 6.92 g | 5.33 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: