Rensdyr donuts med chokolade glasur

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Hjemmelavet donuts med den nemmeste surdej - overtrukket med chokoladeglasur og pyntet som Rudolf med den røde tud.

10 - 12 stk.

for let øvede 75 Minutter

Donuts eller doughnuts laves traditionelt på en gærdej og koges i olie. Vi har lavet en opskrift med Dr. Oetker Tørret Surdej, som gør dine donuts ekstra saftige og gode, men lige så nemme at lave som hvis du brugte almindeligt gær. De fine juledonuts er pyntet med sukkerøjne og rød næse, så de ligne julemandens rensdyr Rudolf.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Rensdyr donuts med chokolade glasur

Redskaber:

standmixer
kagerulle
rund udstikker; ø 8 cm
rund udstikker; ø 3 cm
termometer

Donuts med surdej:

1 ¾ dl mælk
75 g smør
500 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Surdej
50 g sukker
2 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½ tsk. fint salt
2 æg str. M/L
smagsneutral olie 1-2 liter til kogning

Glasur og pynt:

kanelsukker til donuthullerne - kan undlades
1 pose Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
½ dl koldt vand
små salt kringler
1 pakke Dr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker The Taste of Christmas Gingerbread Decoration (de røde chokoladeknapper) eller røde cocktailbær

Tilberedning

Tilberedning

1

Donuts med surdej

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Kom mel, indholdet fra en pose Surdej, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem til høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for våd, pas dog på ikke at tilsætte for meget, dejen skal være let klistret.

Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den kort igennem. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

2

Udstikning

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1 cm på et meldrysset bord. Udstik dejen med en rund udstikker (ø 8-9 cm), udstik derefter et hul i hver donut med en lille rund udstikker (ø 3-4 cm). Ælt evt. dejen sammen og rul den ud igen eller udstik resten af dejen med den lille udstikker. Kom donuts og donuthuller på en bageplade og dæk til med husholdningsfilm. Lad dejen efterhæve i ca. 45 minutter.

Varm olien op det sidste kvarter af hævetiden.

3

Kogning

Varm olien op i en stor gryde til 180 °C. Kog et par donuts ad gangen indtil de er gyldne, ca. 1 minut per side. Forsøg at holde en konstant temperatur på 180 °C. Hvis olien bliver for kold suger donutsene for meget olie og hvis den er for varm bliver de for mørke. 

Tag donutsene op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fortsæt indtil alle donuts og donuthuller er kogt. Vend evt. donuthullerne i kanelsukker imens de stadig er varme. Lad donutsene køle helt af.

4

Glasur og pynt

Hæld indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør det godt sammen. 

Dyp donuts i glasuren. Imens glasuren stadig er våd, pyntes de med små saltkringler, Sugar Eyes og røde chokoladeknapper eller halve cocktailbær.

Tip

Donutsene er bedst samme dag som de er bagt.

Næringsindhold til opskriften Rensdyr donuts med chokolade glasur

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2416 kJ
577 kcal
1750 kJ
418 kcal
Fedt 33.72 g 24.44 g
Kulhydrat 50.14 g 36.33 g
Protein 7.61 g 5.52 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: