Flag

Rensdyr donuts med chokolade glasur

10 - 12 stk.
Middelsvær
180 minutter
Hjemmelavet donuts med den nemmeste surdej - overtrukket med chokoladeglasur og pyntet som Rudolf med den røde tud.
Donuts eller doughnuts laves traditionelt på en gærdej og koges i olie. Vi har lavet en opskrift med Dr. Oetker Tørret Surdej, som gør dine donuts ekstra saftige og gode, men lige så nemme at lave som hvis du brugte almindeligt gær. De fine juledonuts er pyntet med sukkerøjne og rød næse, så de l...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
standmixer
kagerulle
rund udstikker; ø 8 cm
rund udstikker; ø 3 cm
termometer

Ingredienser

Donuts med surdej
1 ¾ dlmælk
75 gsmør
500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
50 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½ tsk.fint salt
2æg str. M/L
smagsneutral olie 1-2 liter til kogning
Glasur og pynt
kanelsukker til donuthullerne - kan undlades
1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
½ dlkoldt vand
små salt kringler
1 pakkeDr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker The Taste of Christmas Gingerbread Decoration (de røde chokoladeknapper) eller røde cocktailbær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Tørret Surdej
Picture - Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
Picture - Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
Picture - Dr. Oetker Sugar Eyes
Picture - Dr. Oetker The Taste of Christmas Gingerbread Decoration (de røde chokoladeknapper) eller røde cocktailbær
1

Donuts med surdej

1 ¾ dlmælk
75 gsmør
500 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Tørret Surdej
50 gsukker
2 tsk.Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
½ tsk.fint salt
2æg str. M/L

Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.

Kom mel, indholdet fra en pose Surdej, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem til høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for våd, pas dog på ikke at tilsætte for meget, dejen skal være let klistret.

Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den kort igennem. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.

2

Udstikning

Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1 cm på et meldrysset bord. Udstik dejen med en rund udstikker (ø 8-9 cm), udstik derefter et hul i hver donut med en lille rund udstikker (ø 3-4 cm). Ælt evt. dejen sammen og rul den ud igen eller udstik resten af dejen med den lille udstikker. Kom donuts og donuthuller på en bageplade og dæk til med husholdningsfilm. Lad dejen efterhæve i ca. 45 minutter.

Varm olien op det sidste kvarter af hævetiden.

3

Kogning

Picture - Rudolf Donuts pack
smagsneutral olie 1-2 liter til kogning
kanelsukker til donuthullerne - kan undlades

Varm olien op i en stor gryde til 180 °C. Kog et par donuts ad gangen indtil de er gyldne, ca. 1 minut per side. Forsøg at holde en konstant temperatur på 180 °C. Hvis olien bliver for kold suger donutsene for meget olie og hvis den er for varm bliver de for mørke. 

Tag donutsene op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fortsæt indtil alle donuts og donuthuller er kogt. Vend evt. donuthullerne i kanelsukker imens de stadig er varme. Lad donutsene køle helt af.

4

Glasur og pynt

1 poseDr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting
½ dlkoldt vand
små salt kringler
1 pakkeDr. Oetker Sugar Eyes
Dr. Oetker The Taste of Christmas Gingerbread Decoration (de røde chokoladeknapper) eller røde cocktailbæreller røde cocktailbær

Hæld indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør det godt sammen. 

Dyp donuts i glasuren. Imens glasuren stadig er våd, pyntes de med små saltkringler, Sugar Eyes og røde chokoladeknapper eller halve cocktailbær.


Tip

Donutsene er bedst samme dag som de er bagt.