Donuts eller doughnuts laves traditionelt på en gærdej og koges i olie. Vi har lavet en opskrift med Dr. Oetker Tørret Surdej, som gør dine donuts ekstra saftige og gode, men lige så nemme at lave som hvis du brugte almindeligt gær. De fine juledonuts er pyntet med sukkerøjne og rød næse, så de ligne julemandens rensdyr Rudolf.
til opskriften Rensdyr donuts med chokolade glasur
standmixer | |
kagerulle | |
rund udstikker; ø 8 cm | |
rund udstikker; ø 3 cm | |
termometer |
1 ¾ dl | mælk |
75 g | smør |
500 g | hvedemel |
1 pose | Dr. Oetker Surdej |
50 g | sukker |
2 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
½ tsk. | fint salt |
2 | æg str. M/L |
smagsneutral olie 1-2 liter til kogning |
kanelsukker til donuthullerne - kan undlades | |
1 pose | Dr. Oetker Choco Dream Icing & Frosting |
½ dl | koldt vand |
små salt kringler | |
1 pakke | Dr. Oetker Sugar Eyes |
Dr. Oetker The Taste of Christmas Gingerbread Decoration (de røde chokoladeknapper) eller røde cocktailbær |
Varm mælk og smør op til smørret er smeltet og blandingen er lillefingervarm.
Kom mel, indholdet fra en pose Surdej, sukker, vaniljesukker og salt i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og æg. Ælt dejen ved lav hastighed i en standmixer til alt er blandet. Ælt derefter ved mellem til høj hastighed i 6-8 minutter til dejen er blød og smidig og slår ind mod skålens sider. Tilsæt evt. lidt mere mel, hvis dejen er for våd, pas dog på ikke at tilsætte for meget, dejen skal være let klistret.
Hæld dejen ud på køkkenbordet og ælt den kort igennem. Kom dejen i en skål smurt med olie, dæk til med husholdningsfilm og lad dejen hæve et lunt sted i 1 time.
Rul dejen ud til en tykkelse på ca. 1 cm på et meldrysset bord. Udstik dejen med en rund udstikker (ø 8-9 cm), udstik derefter et hul i hver donut med en lille rund udstikker (ø 3-4 cm). Ælt evt. dejen sammen og rul den ud igen eller udstik resten af dejen med den lille udstikker. Kom donuts og donuthuller på en bageplade og dæk til med husholdningsfilm. Lad dejen efterhæve i ca. 45 minutter.
Varm olien op det sidste kvarter af hævetiden.
Varm olien op i en stor gryde til 180 °C. Kog et par donuts ad gangen indtil de er gyldne, ca. 1 minut per side. Forsøg at holde en konstant temperatur på 180 °C. Hvis olien bliver for kold suger donutsene for meget olie og hvis den er for varm bliver de for mørke.
Tag donutsene op og lad dem dryppe af på et stykke køkkenrulle. Fortsæt indtil alle donuts og donuthuller er kogt. Vend evt. donuthullerne i kanelsukker imens de stadig er varme. Lad donutsene køle helt af.
Hæld indholdet fra en pose Choco Dream Icing & Frosting i en skål, tilsæt vand og rør det godt sammen.
Dyp donuts i glasuren. Imens glasuren stadig er våd, pyntes de med små saltkringler, Sugar Eyes og røde chokoladeknapper eller halve cocktailbær.
Donutsene er bedst samme dag som de er bagt.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2416
kJ
577 kcal |
1750
kJ
418 kcal |
Fedt | 33.72 g | 24.44 g |
Kulhydrat | 50.14 g | 36.33 g |
Protein | 7.61 g | 5.52 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid skifte mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: