Ruby flødeboller

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den lyserøde ruby chokolade giver en himmelsk smag til disse små støbte flødeboller. Flødebollerne er fyldt med hindbærskum og sat på en sprød kakaobund.

ca. 24 stk.

for let øvede 75 Minutter

Den syrlige og frugtige ruby chokolade minder hverken om hvid, lys eller mørk chokolade - den er helt sin egen. Ved at støbe de lyserøde flødeboller i halvkugle silikoneforme får de et stringent udtryk. Det er let at variere pynten på flødebollerne, så de passer perfekt til fx. bryllup, Valentinsdag eller fødselsdage.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ruby flødeboller

Redskaber:

1 rund udstikker; ø 5 cm
1 silikoneform, halvkugleformet
chokolade- eller sukkertermometer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
håndmixer

Flødebollebunde med kakao:

125 g hvedemel
25 g kakao
50 g flormelis
75 g koldt smør
½ æg str. M/L

Lyserøde ruby chokoladeskaller:

400 g ruby chokolade
30 g Dr. Oetker Kakaosmør

Hindbær flødebolleskum:

Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
1 tsk. hindbærstøv

Tilberedning

Tilberedning

1

Flødebolle bunde med kakao

Bland mel, kakaopulver og flormelis sammen og smulder det kolde smør i til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm tykkelse, og læg den på køl i minimum 30 minutter. 

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Udstik bundene med en rund eller bølget udstikker (ø 5 mm). Bag bundene i ca. 12 minutter og sæt dem til afkøling.

Bagetid: ca. 12 minutter

2

Støbte ruby chokoladeskaller

Smelt ca. 80% af chokoladen (320 g) sammen med kakaosmørret i mikroovn til det når ca. 45 ºC - mål med termometer.

Tilsæt derefter den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-31 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-31 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

Puds hullerne i formen godt med vat, vi har brugt denne silikoneform. Fyld tempereret chokolade i alle hullerne, og bank formen let i bordet, for at fjerne eventuelle luftbobler. Vend formen på hovedet over skålen eller et stykke bagepapir, og bank let på siden så overskydende chokolade ryger ud. Skrab formen ren med en vinkelpalet og placer den derefter på hovedet på et stykke bagepapir. Kom formen i køleskabet i 15 minutter til chokoladen har sat sig.

Når chokoladen har sat sig, så bank forsigtigt formen mod bordet, eller forsøg at løsne skallerne med fingrene, så alle kommer ud. Hver forsigtigt da de godt kan gå i stykker.

3

Hindbær flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris. 

Tilsæt hindbærstøv og pisk kort skummet igennem til det er blandet.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og fyld de tomme skaller med skummet. Placer hver fyldte skal ovenpå en bund. 

Tips

Bundende kan opbevares nogle dage i en tætlukket beholder. 

Når du laver chokoladeskallerne kan du evt. bruge noget af den overskydende chokolade til at sprøjte små chokoladeblomster på et stykke bagepapir. Blomsterne kan sættes fast på de færdige flødeboller med lidt smeltet chokolade.

Du kan finde den halvkugle silikonform der er brugt i denne opskrift her.

Næringsindhold til opskriften Ruby flødeboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 674 kJ
161 kcal
1922 kJ
459 kcal
Fedt 10.13 g 28.95 g
Kulhydrat 14.09 g 40.27 g
Protein 1.98 g 5.65 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: