Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Den lidt syrlige Ruby chokolade går godt sammen med det søde flødebolleskum og de lyserøde marcipanbunde i disse smukke lyserøde flødeboller.

ca. 18 stk.

for let øvede 60 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm , bølget eller glat
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
chokolade- eller sukkertermometer

Lyserøde marcipanbunde:

150 g marcipan
25 g flormelis
½ - 1 tsk. Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
flormelis til udrulning

Flødeboller:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
300 g ruby chokolade
75 g kakaosmør

Pynt:

Dr. Oetker Summer krymmel

Tilberedning

Tilberedning

Om ruby chokolade

Ruby chokolade er en ny type af chokolade, som har en karakteristisk rosa farve og en smag der er lidt syrlig og frugtig. Den anderledes og friske smag og den flotte lyserøde farve har gjort at ruby chokolade hurtigt er blevet populær i det søde køkken.

1

Lyserøde marcipanbunde

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.



Ælt marcipan, flormelis og Concentrated Pink Colour sammen. Rul det ud i en tykkelse på ca. 3-4 mm, på et bord drysset med flormelis. Udstik bunde med en rund udstikker (ø 4-5 cm). Kom bundende på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5-8 minutter. Lad dem køle af.

2

Flødebolleskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål på 3 l. Tilsæt kogende vand og pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste hastighed i 4-5 minutter. Bevæg håndmixeren energisk rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, drejes skålen ofte, mens der piskes videre for at undgå at massen kravler op i maskinen. Skummet er klart når det er kølet ned til stuetemperatur og er helt stift og "sidder fast" i piskeriset, pisk hellere lidt længere, hvis du er i tvivl om konsistensen er rigtig. 


Du kan med fordel benytte en standmixer/køkkenmaskine med piskeris istedet for håndmixer for at slippe for trætte overarme.


Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt skummet på flødebollebundende.

3

Temperering af chokolade

Smelt 240 g af chokoladen sammen med kakaosmør i en plastskål i mikroovn til det når ca. 45 ºC, mål med et chokolade- eller sukkertermometer. Giv først chokoladen 30 sekunder ad gangen og derefter kun 5-10 sekunder til chokoladen er smeltet og temperaturen er nået. Husk at røre energisk i chokoladen imellem hver tur i mikroovnen.

Tilsæt den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-31 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-31 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

4

Pynt

Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i. Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kanten af marcipanbunden således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på en bageplade med et stykke bagepapir. 

Drys straks med Summer Mix krymmel inden chokoladen sætter sig. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.

Tip

I denne opskrift er der ret meget kakaosmør i, dette gør at chokoladen er meget tynd og det derfor er nemmere at dyppe flødebollerne i det. Men det gør også at chokoladelaget på flødebollen bliver tyndt. Med øvelse kan du gradvist komme mindre og mindre kakaosmør i, hvis du ønsker et tykkere chokoladelag. Du kan læse mere om flødeboller og overtræk af flødeboller på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 842 kJ
201 kcal
1959 kJ
468 kcal
Fedt 11.57 g 26.90 g
Kulhydrat 22.13 g 51.47 g
Protein 2.01 g 4.67 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: