Ruby chokolade er en ny type af chokolade, som har en karakteristisk rosa farve og en smag der er lidt syrlig og frugtig. Den anderledes og friske smag og den flotte lyserøde farve har gjort at ruby chokolade hurtigt er blevet populær i det søde køkken. Chokoladen går godt med det søde flødebolleskum og for at gøre det hele endnu mere lyserødt og fint har vi lavet lyserøde marcipanbunde til flødebollerne. Chokoladen er tempereret med kakaosmør som gør det nemmere at dyppe flødebollerne og gør at du kan få et tyndt lag chokolade, men stadig beholde det ønskede knæk.
til opskriften Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk
kagerulle | |
rund udstikker; ø 5 cm , bølget eller glat | |
håndmixer | |
Dr. Oetker engangssprøjtepose | |
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm | |
chokolade- eller sukkertermometer |
150 g | marcipan |
25 g | flormelis |
½ - 1 tsk. | Dr. Oetker Concentrated Pink Colour |
flormelis til udrulning |
1 pose | Dr. Oetker Flødebolleskum |
1 dl | kogende vand |
300 g | ruby chokolade |
1 bæger | Dr. Oetker Kakaosmør (75 g) |
Dr. Oetker Summer krymmel |
Tænd ovnen på 200 °C varmluft.
Ælt marcipan, flormelis og Concentrated Pink Colour sammen. Rul det ud i en tykkelse på ca. 3-4 mm, på et bord drysset med flormelis. Udstik bunde med en rund udstikker (ø 4-5 cm). Kom bundende på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5-8 minutter. Lad dem køle af.
Bagetid: 5 - 8 minutter
Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv.
Du kan med fordel benytte en standmixer/køkkenmaskine med piskeris istedet for håndmixer for at slippe for trætte overarme.
Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt skummet på flødebollebundende.
Smelt 240 g af chokoladen sammen med kakaosmør i en plastskål i mikroovn til det når ca. 45 ºC, mål med et chokolade- eller sukkertermometer. Giv først chokoladen 30 sekunder ad gangen og derefter kun 5-10 sekunder til chokoladen er smeltet og temperaturen er nået. Husk at røre energisk i chokoladen imellem hver tur i mikroovnen.
Tilsæt den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-31 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-31 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.
Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.
Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i. Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kanten af marcipanbunden således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på en bageplade med et stykke bagepapir.
Drys straks med Summer Mix krymmel inden chokoladen sætter sig. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.
I denne opskrift er der en del kakaosmør i, dette gør at chokoladen er meget tynd og det derfor er nemmere at dyppe flødebollerne i det. Men det gør også at chokoladelaget på flødebollen bliver tyndt. Med øvelse kan du gradvist komme mindre og mindre kakaosmør i, hvis du ønsker et tykkere chokoladelag. Du kan læse mere om flødeboller og overtræk af flødeboller på vores temaside.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
846
kJ
202 kcal |
1964
kJ
469 kcal |
Fedt | 11.61 g | 26.99 g |
Kulhydrat | 22.12 g | 51.44 g |
Protein | 2.00 g | 4.64 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: