Flag

Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk

about 18 stk.
Middelsvær
70 minutter
Den lidt syrlige Ruby chokolade går godt sammen med det søde flødebolleskum og de lyserøde marcipanbunde i disse smukke lyserøde flødeboller.
Ruby chokolade er en ny type af chokolade, som har en karakteristisk rosa farve og en smag der er lidt syrlig og frugtig. Den anderledes og friske smag og den flotte lyserøde farve har gjort at ruby chokolade hurtigt er blevet populær i det søde køkken. Chokoladen går godt med det søde flødebolle...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
kagerulle
rund udstikker; ø 5 cm
håndmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm
chokolade- eller sukkertermometer

Ingredienser

Lyserøde marcipanbunde
150 gmarcipan
25 gflormelis
½ - 1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
flormelis til udrulning
Flødeboller
1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
300 gruby chokolade
1 bægerDr. Oetker Kakaosmør (75 g)
Pynt
Dr. Oetker Summer

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
Picture - Dr. Oetker Kakaosmør (75 g)
Picture - Dr. Oetker Summer
1

Lyserøde marcipanbunde

150 gmarcipan
25 gflormelis
½ - 1 tsk.Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
flormelis til udrulning

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

Ælt marcipan, flormelis og Concentrated Pink Colour sammen. Rul det ud i en tykkelse på ca. 3-4 mm, på et bord drysset med flormelis. Udstik bunde med en rund udstikker (ø 4-5 cm). Kom bundende på en bageplade med bagepapir og bag dem i 5-8 minutter. Lad dem køle af.

Bagetid: 5 - 8 Minutes

2

Flødebolleskum

1 poseDr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. 

Du kan med fordel benytte en standmixer/køkkenmaskine med piskeris istedet for håndmixer for at slippe for trætte overarme.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose med en stjernetyl. Sprøjt skummet på flødebollebundende.

3

Temperering af chokolade

Picture - Ruby flødeboller med tyndt chokoladeovertræk_step
300 gruby chokolade
1 bægerDr. Oetker Kakaosmør (75 g)

Smelt 240 g af chokoladen sammen med kakaosmør i en plastskål i mikroovn til det når ca. 45 ºC, mål med et chokolade- eller sukkertermometer. Giv først chokoladen 30 sekunder ad gangen og derefter kun 5-10 sekunder til chokoladen er smeltet og temperaturen er nået. Husk at røre energisk i chokoladen imellem hver tur i mikroovnen.

Tilsæt den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-31 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-31 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

4

Pynt

Dr. Oetker Summer

Kom chokoladen i et glas hvor der lige netop er plads til at dyppe flødebollerne i. Dyp forsigtigt flødebollerne i chokoladen, helt ned til kanten af marcipanbunden således at alt skummet dækkes helt af chokoladen. Lad chokoladen dryppe let af og sæt flødebollerne på en bageplade med et stykke bagepapir. 

Drys straks med Summer Mix krymmel inden chokoladen sætter sig. Lad chokoladen sætte sig helt inden servering.


Tip

I denne opskrift er der en del kakaosmør i, dette gør at chokoladen er meget tynd og det derfor er nemmere at dyppe flødebollerne i det. Men det gør også at chokoladelaget på flødebollen bliver tyndt. Med øvelse kan du gradvist komme mindre og mindre kakaosmør i, hvis du ønsker et tykkere chokoladelag. Du kan læse mere om flødeboller og overtræk af flødeboller på vores temaside.