Flag

Ruby flødeboller

about 24 stk.
Middelsvær
140 minutter
Den lyserøde ruby chokolade giver en himmelsk smag til disse små støbte flødeboller. Flødebollerne er fyldt med hindbærskum og sat på en sprød kakaobund.
Den syrlige og frugtige ruby chokolade minder hverken om hvid, lys eller mørk chokolade - den er helt sin egen. Ved at støbe de lyserøde flødeboller i halvkugle silikoneforme får de et stringent udtryk. Det er let at variere pynten på flødebollerne, så de passer perfekt til fx. bryllup, Valentins...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
rund udstikker; ø 5 cm
silikoneform, halvkugleformet
chokolade- eller sukkertermometer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille
Dr. Oetker engangssprøjtepose
håndmixer

Ingredienser

Flødebollebunde med kakao
125 ghvedemel
25 gkakao
50 gflormelis
75 gkoldt smør
½æg str. M/L
Lyserøde ruby chokoladeskaller
400 gruby chokolade
30 gDr. Oetker Kakaosmør
Hindbær flødebolleskum
Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
1 tsk.hindbærstøv

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Kakaosmør
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum
1

Flødebolle bunde med kakao

125 ghvedemel
25 gkakao
50 gflormelis
75 gkoldt smør
½æg str. M/L

Bland mel, kakaopulver og flormelis sammen og smulder det kolde smør i til konsistensen er som rasp. Saml dejen med æg. Rul dejen ud imellem 2 stykker bagepapir til ca. 3 mm tykkelse, og læg den på køl i minimum 30 minutter. 

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

Udstik bundene med en rund eller bølget udstikker (ø 5 mm). Bag bundene og sæt dem til afkøling.

Bagetid: about 12 Minutes

2

Støbte ruby chokoladeskaller

400 gruby chokolade
30 gDr. Oetker Kakaosmør

Smelt ca. 80% af chokoladen (320 g) sammen med kakaosmørret i mikroovn til det når ca. 45 ºC - mål med termometer.

Tilsæt derefter den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-31 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-31 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Alternativt kan chokoladen også tempereres over vandbad, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved.

Puds hullerne i formen godt med vat, vi har brugt denne silikoneform. Fyld tempereret chokolade i alle hullerne, og bank formen let i bordet, for at fjerne eventuelle luftbobler. Vend formen på hovedet over skålen eller et stykke bagepapir, og bank let på siden så overskydende chokolade ryger ud. Skrab formen ren med en vinkelpalet og placer den derefter på hovedet på et stykke bagepapir. Kom formen i køleskabet i 15 minutter til chokoladen har sat sig.

Når chokoladen har sat sig, så bank forsigtigt formen mod bordet, eller forsøg at løsne skallerne med fingrene, så alle kommer ud. Hver forsigtigt da de godt kan gå i stykker.

3

Hindbær flødebolleskum

Picture - Ruby flødebolle web step
Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dlkogende vand
1 tsk.hindbærstøv

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en ca. 3 liter stor skål. Tilsæt 1 dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Hvis marengsmassen kravler meget op ad piskerisene, løftes håndmixeren op i toppen af massen, imens der piskes videre. Blandingen er klar, når marengsmassen er kølet ned til stuetemperatur og er luftig og helt stiv. Alternativt kan Flødebolleskum piskes på en standmixer med piskeris. 

Tilsæt hindbærstøv og pisk kort skummet igennem til det er blandet.

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og fyld de tomme skaller med skummet. Placer hver fyldte skal ovenpå en bund. 


Tips

Bundende kan opbevares nogle dage i en tætlukket beholder. 

Når du laver chokoladeskallerne kan du evt. bruge noget af den overskydende chokolade til at sprøjte små chokoladeblomster på et stykke bagepapir. Blomsterne kan sættes fast på de færdige flødeboller med lidt smeltet chokolade.

Du kan finde den halvkugle silikonform der er brugt i denne opskrift her.