Saltkaramel kage med ”akvarel” smørcreme

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Leg med farver og prøv denne anderledes lagkage, hvor kagen dekoreres med smørcreme inspireret af akvarelmaling.

ca. 12 portioner

for let øvede 90 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Saltkaramel kage med ”akvarel” smørcreme

Redskaber:

håndmixer
3 Dr. Oetker Retro springforme; ø 20 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose

Karamelkage:

320 g blødt smør
100 g brun farin
200 g sukker
6 æg str. M/L pisket let sammen
1 spsk. Dr. Oetker Naturlig Karamelekstrakt
335 g hvedemel
3 ½ tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Nem smørcreme:

600 g blødt smør
3 poser Dr. Oetker Base for Buttercream
1 spsk. Taylor & Colledge Vanilla Bean Extract
Dr. Oetker Concentrated Pink Colour
Dr. Oetker Concentrated Orange Colour
Dr. Oetker Concentrated Yellow Colour

Saltkaramel sauce:

4 - 6 spsk. Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
ca. 1 tsk. flagesalt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 180 °C almindelig ovn eller 160 °C varmluft. 

1

Karamelkage

Kom stuetempereret smør, brun farin og sukker i en skål og pisk det lyst og luftigt med en håndmixer. Tilsæt de let piskede æg og Naturlig Karamelekstrakt og pisk dejen jævn. Hvis æggene er for kolde kan dejen risikere at skille lidt, i det tilfælde så tilsæt 1 skefuld mel og pisk videre. Sigt mel og bagepulver i og vend det forsigtigt i dejen således at luften ikke slås ud af dejen. Fordel dejen i 3 smurte springforme (ø 20 cm) med bagepapir i bunden (ca. 420 g dej pr. springform), glat dejen ud med en ske eller dejskraber. 


Bag kagerne i 25-30 minutter, mærk efter med et træspyd om kagerne er færdigbagte. Der må ikke sidde dej på spyddet. Stil derefter kagerne til afkøling på en bagerist. 

Bagetid: 25 - 30 minutter

2

Nem smørcreme

Bland stuetempereret smør og indholdet af 3 poser Base for Buttercream i en stor skål og pisk med en håndmixer i 4-5 minutter, til smørcremen er lys og luftig. Alternativt kan smørcremen piskes i en standmixer. Pisk til slut vaniljeekstrakt i smørcremen.

Find 4 små skåle og kom 30 g smørcreme i hver. Kom et par dråber Concentrated Pink Colour i den ene skål indtil en lys lyserøde farve opnås. Tilsæt Concentrated Pink Colour til den næste skål, men tilsæt mere så der opnås en mørk pink farve. Tilsæt Concentrated Yellow Colour til den tredje skål og Concentrated Orange Colour til den sidste skål med smørcreme. Kom plastfilm over hver skål og stil dem til side, ved stuetemperatur. 

3

Samling af kagen

Tag en brødkniv og skær toppen af hver bund for at gøre den helt plan. Læg en bund på et kagefad. 

Kom den hvide smørcreme i en sprøjtepose og klip et hul på 1 cm. Sprøjt en ring af smørcreme i kanten af den første bund. Kom 2-3 spsk. Toffee Dessertsauce i midten, smør det ud og drys med lidt flagesalt – smørcremen fungerer som en barriere, der forhindrer saltkaramellen i at løbe ud over siderne af kagebunden. Sprøjt derefter cirkler af smørcreme over karamellen og glat forsigtigt smørcremen ud, med en paletkniv, til et jævnt lag. Læg den næste bund på og gentag processen med saltkaramel og smørcreme, slut af med den sidste bund.

Smør toppen og siderne af kagen med resten af den hvide smørcreme, og glat overfladen ud med en paletkniv. Sæt kagen på køl i 30 minutter, så smørcremen kan sætte sig.

4

Pynt

Tag kagen ud af køleskabet når smørcremen har sat sig. Tag de 4 skåle med indfarvet smørcreme og dekorér med en paletkniv i tilfældige strøg henover toppen og siderne af kagen. Lad gerne nogle af farverne overlappe tilfældigt og blande sig ind i hinanden, men lad også nogle steder forblive hvide.  

Tag en stor paletkniv og kør over siderne og toppen af kagen – tryk ikke for hårdt, det er blot for at udglatte overfladen lidt. Kagen må dog gerne have et rustikt udtryk. Lad den farvede smørcreme sætte sig inden servering. 

Tips

Du kan bruge hvilken som helst kombination af Concentrated Colours til at farve smørcremen, så slip fantasien løs og lav en kage med dine yndlings farver!


Du kan finde mere inspiration og viden om farver i mad på vores side om farver.

Næringsindhold til opskriften Saltkaramel kage med ”akvarel” smørcreme

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 4484 kJ
1071 kcal
1934 kJ
462 kcal
Fedt 62.76 g 27.05 g
Kulhydrat 105.50 g 45.47 g
Protein 7.87 g 3.39 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: