Flag

Roulade-lagkage med vaniljecreme

10 - 12 portioner
Middelsvær
100 minutter
Nu kan du forene de to skønne kagetyper: Roulade og Lagkage. Et mesterværk fyldt med luftig vaniljecreme og sjov dekoration - perfekt til festen!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
bradepande; 30 x 40 cm
kagerulle
udstikker

Ingredienser

Kakao-rouladebund
100 gsmør
25 gkakao
4æg str. M/L
175 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
175 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
Vanilje-appelsincreme
100 gblødt smør
300 gflormelis
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 gflødeost eller mascarpone
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin (fintrevet)
Pynt
1 pakkeDr. Oetker Hvid fondant (250 g)
flormelis
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
100 gchokolade til overtræk

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
Picture - Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour

Tænd ovnen på 225 °C traditionel ovn.

Bagetid: 8 Minutes

1

Kakao-rouladebund

100 gsmør
25 gkakao
4 stk.æg
175 gsukker
1 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
175 ghvedemel
1 tsk.Dr. Oetker Bagepulver

Smelt smørret i en gryde. Tilsæt kakao, tag gryden af varmen og rør godt rundt. Lad det køle let af.


Pisk æg, sukker og vaniljeekstrakt skummende og lyst i en skål. Sigt hvedemel og bagepulver i æggemassen og vend det sammen. Rør forsigtigt den smeltede smørblanding i dejen. 


Beklæd en bageplade (30 x 40 cm) med bagepapir og smør dejen jævnt ud i en firkant. Bag den midt i ovnen i ca. 8 minutter.


Vend den bagte rouladebund ud på et stykke sukkerdrysset bagepapir og læg et fugtigt viskestykke over, hvilket gør dejen nemmere at rulle sammen. Lad bunden køle lidt ned, men den skal stadig være lidt lun ved rulning, for så undgås det nemmere at bunden sprækker.

2

Vanilje-appelsincreme

100 gblødt smør
300 gflormelis
1 spsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 gflødeost eller mascarpone
revet skal fra 1 ubehandlet appelsin

Pisk smør og halvdelen af flormelissen sammen. Tilsæt resten af flormelissen, vaniljeekstrakt, flødeost og fintrevet appelsinskal. Pisk godt i 5 minutter til cremen er let og luftig.

3

Samling af kagen

Picture - Roulade lagkage_step3_til web.png

Skær bunden til rundt i kanten og del den i tre lige brede strimler på den lange led. Smør cremen ud på kagestrimlerne.


Picture - Roulade lagkage_step6_til web.png

Rul den første strimmel sammen til en lille roulade, tag den næste kagestrimmel og læg den på så den møder enden af den første strimmel, rul videre. Fortsæt til alle strimlerne er brugt og der er en stor kage.


Picture - Roulade lagkage_step7_til web.png

Rouladen har nu en diameter på ca. 18 cm. Pak den stramt ind i plastfilm og sæt den på køl.

4

Pynt

Dr. Oetker Hvid fondant (250 g)
flormelis
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
100 gchokolade til overtræk

Rul Hvid Fondant tyndt ud på et bord drysset med flormelis. Udskær et låg der passer til toppen af rouladekagen. Farv resten af fondanten med Concentrated Blue Colour og tril den til en lang pølse. Rul den flad og skær den til, så det kan bruges som et bånd rundt om kagen.

Udstik stjerne eller andre figurer af den resterende fondant. Sæt fondanten fast på kagen ved at pensle bagsiden med vand og herefter trykke fondanten fast.

Smelt chokoladen og lav nogle fine "snirkler" på et stykke bagepapir, som kan bruges til pynt rundt i kanten og på toppen af kagen.


Tips

Cremen kan evt. blandes med mosede hindbær. Den passer perfekt til festlige lejligheder som fødselsdag, konfirmation og studenterfest.


Hvis du ønsker at lave din egen fondant, finder du opskriften "Hjemmelavet fondant til kreativt kagepynt" på vores hjemmeside.



Hvis du vil vide hvordan man tempererer chokolade og hvorfor det kan være en god idé, så læs mere på vores side om Chokoladetemperering