Semlor - Svenske fastelavnsboller

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Du kender nok de danske gammeldags fastelavnsboller, men har du prøvet svenske fastelavnsboller? Bløde boller fyldt med marcipan og toppet med flødeskum.

10 stk.

for let øvede 50 Minutter

Semlor er den svenske version af fastelavnsboller. De består af en blød bolle lavet på gærdej tilsat kardemomme og vanilje, denne version er lavet med Dr. Oetker Tørret Surdej, der gør bollerne ekstra gode. Ligesom de danske fastelavnsboller findes der en masse forskellige variationer af fyldet, men de traditionelle består af marcipanfyld og flødeskum.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Semlor - Svenske fastelavnsboller

Redskaber:

standmixer
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 16 mm

Bløddej:

500 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Surdej
75 g sukker
¼ tsk. groft salt
1 tsk. stødt kardemomme
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vanilla Paste
3 dl lun mælk
1 æg str. M/L
100 g smeltet smør - let afkølet
1 æg til pensling

Fyld:

75 g sukker
¾ dl vand
200 g marcipan
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)

Pynt:

3 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
2 - 3 spsk. flormelis til at sigte over semlorne

Tilberedning

Tilberedning

1

Bløddej

Bland mel, indholdet fra en pose Surdej, sukker, salt og kardemomme. Tilsæt Vanilla Paste, mælk, æg og smeltet smør og ælt dejen ved medium hastighed i ca. 12 minutter i en standmixer, indtil den er blank og slipper skålens sider, dejen er let klistret. Den lange æltetid er vigtig for at aktivere glutnet i melet, hvilket påvirker bollernes struktur. Det er helt klart nemmest at ælte dejen på en standmixer, når den skal æltes i så lang tid. Alternativt så kan man prøve at ælte dejen med en kombination af en håndmixer med dejkroge og håndkraft. Dæk skålen til og lad dejen hæve i ca. 1 time til dobbelt størrelse. 

Ælt dejen kort igennem på et let meldrysset bord. Del den i 10 lige store stykker og tril dem til runde boller. Sæt dem på en plade med bagepapir og lad bollerne hæve tildækket i 45 minutter. 

2

Afbagning

Tænd ovnen på 220 °C traditionel varme.

Pensl bollerne med sammenpisket æg og lad dem hæve utildækket i yderligere 15 minutter, mens ovnen varmer op.

Bag bollerne i ca. 15 minutter i nederste tredjedel af ovnen. 

Lad bollerne afkøle under et viskestykke. 

Bagetid: ca. 15 minutter

3

Fyld

Skær et låg af hver af de afkølede boller og tag lidt af indmaden ud, indmaden skal bruges i fyldet.

Kog sukker og vand op, til sukkeret er smeltet. Bland marcipan, sukkerlage, hakkede mandler og indmaden fra bollerne til en glat masse. Kom fyldet i hulrummet i bollerne.

4

Pynt

Kom piskefløde og flormelis i en skål og pisk det til et stift skum. Kom skummet i en sprøjtepose med en stjernetyl (ø 16 mm) og sprøjt en top på hver bolle. Læg forsigtigt låg ovenpå flødeskummet og si lidt flormelis over bollerne.

Tips

Hvis muligt så brug hvedemel med et proteinindhold på 12 g pr. 100 g, dette gør at bollerne får en bedre konsistens og bliver mere luftige, når dejen bliver æltet længe. Du kan se på pakken med mel hvor meget protein der er pr. 100 g.

Bollerne kan bages som almindelige boller uden fyld. Semlor kan nedfryses uden flødeskum i op til tre måneder. 

Næringsindhold til opskriften Semlor - Svenske fastelavnsboller

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2541 kJ
607 kcal
1331 kJ
318 kcal
Fedt 27.84 g 14.57 g
Kulhydrat 68.47 g 35.85 g
Protein 11.28 g 5.91 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: