Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

S'mores cupcakes med rabarberkompot & marshmallow topping

Prøv denne dejlige opskrift på skønne cupcakes med rabarberfyld, toppet med det bedste af det bedste - marshmallows! Perfekte til enhver sommerlejlighed.

about 12 stk.

avanceret 120 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften S'mores cupcakes med rabarberkompot & marshmallow topping

Redskaber:

håndmixer
muffinforme
termometer
sprøjtepose
gasbrænder

Kagedej:

150 g blødt smør
150 g sukker
3 æg str. M/L
0,75 dl koncentreret hyldeblomstsaft
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
150 g hvedemel
2 tsk. Dr. Oetker Bagepulver

Fyld:

200 g rabarber , snittede
2 spsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
75 g sukker
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Marshmallow-topping:

7 blade Dr. Oetker Husblas
0,75 dl vand
250 g sukker
0,75 dl lys sirup
1 spsk. vand
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 175 °C varmluft.

1

Kagedej

Rør smør og sukker blødt og cremet. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk min. 1 min. for hvert æg. Rør hyldeblomstdrik og mandelmel i æggemassen. Sigt hvedemel samt bagepulver ned i massen og rør dejen godt sammen. Fordel dejen muffinformene.


Bag kagerne i ca. 20 minutter.

2

Fyld

Bring langsomt rabarber, vaniljesukker og sukker i kog. Kog til rabarberne er møre og smag til med citronekstrakt.


Lav et hul med en teske i midten af hver bagte cupcake og fyld med rabarberkompotten.

3

Marshmallow-topping

Læg husblas i blød i koldt vand, mens sukkerblandingen laves.


Kom vand, sukker og sirup i en gryde og bring blandingen langsomt i kog under omrøring. Kog sukkerblandingen ved svag varme, til sukkeret er opløst. Skru derefter op for varmen, og kog til sukkerblandingen når 130 °C. Det er vigtigt, at temperaturen når helt op på de 130 °C (max. 140 °C), da toppingen ellers ikke får den rigtige konsistens.

Bland 1 spsk. vand med 2 tsk. Naturlig Citronekstrakt.Pres væden fra husblassen og opløs det i citronvandet samt lidt af sukkerlagen. Kom det i skålen og tilsæt resten af sukkerlagen. Pisk blandingen ved medium hastighed 8-10 min., til konsistensen er lidt som tyggegummi og minder om marengs. Kom straks blandingen i en sprøjtepose og sprøjt små toppe oven på kagerne, så hullet med rabarberkompot lukkes.

Lad kagerne stå lidt og brænd dem herefter gyldne med en gasbrænder.

Tip

Kagerne holder sig fint 2-3 dage, men vent med at brænde toppingen til kort før servering.


Servér kagerne til pinse, Sankt Hans eller enhver anden sommer-komsammen. De er også rigtig lækre på en picnic.

Næringsindhold til opskriften S'mores cupcakes med rabarberkompot & marshmallow topping

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1645kJ
393kcal
1298kJ
310kcal
Fedt 15.67g 12.34g
Kulhydrat 57.51g 45.28g
Protein 5.07g 3.99g