Tænd ovnen på 150 °C varmluft eller 170 °C traditionel varme.
Sigt mel, kakaopulver og bagepulver i en skål og rør det sammen med salten.
Smelt den mørke chokolade over et vandbad eller i en mikrobølgeovn, lad det køle let af.
I en anden skål piskes smør og sukker skummende hvidt. Pisk æggene i sukkermassen et ad gangen, pisk godt efter hvert æg. Vend den smeltede chokolade og 1/3 af melblandingen i massen. Tilsæt herefter resten af melblandingen sammen med hakket chokolade. Vend dejen forsigtigt sammen.
Fordel dejen i en smurt firkantet form (20 x 20 cm) beklædt med bagepapir. Knus digestive kiks og drys dem over dejen, sprøjt derefter lidt Toffee Dessertsauce over kagen.
Bag kagen midt i ovnen i 25-30 minutter. Kagen er færdig når et træspyd stikkes i kagen og der hænger en lille smule kage fast. Den må ikke være våd og flydende, men heller ikke helt fast.
Lad kagen køle en smule af. Stil den herefter i køleskabet i minimum 3-4 timer. Kagen har dog bedst af at stå i køleskabet natten over.
Bagetid: 25 - 30 Minutes
Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Top kagen med skummet, brug en dejskraber eller en paletkniv til at smøre skummet udover kagen. Flamber kagen med en gasbrænder eller kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager