Sønderjysk rugbrødslagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fantastisk lækker og anderledes lagkage, som vil gøre lykke på det store kagebord.

10 - 12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Rugbrødslagkage er en traditionel lagkage der især er kendt og elsket i Sønderjylland. Bundende er lavet på kernefrit rugbrød og kagen er fyldt med flødeskum, chokolade og solbærsyltetøj.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sønderjysk rugbrødslagkage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
foodprocessor eller minihakker

Rugbrødsbunde:

1 spsk. kakao
150 g rugbrød uden kerner fx. sønderjysk rugbrød
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
5 æg str. M/L
200 g lys muscovadosukker eller mørkt rørsukker
3 spsk. kakao

Flødefyld og pynt:

5 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Romaroma
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
350 g solbærsyltetøj
50 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme. 

1

Rugbrødsbunde

Smør en springform (ø 22 cm) og drys sider og bund med 1 spsk. kakao.

Hak rugbrød og hasselnødder fint i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æg og sukker skummende lyst. Sigt 3 spsk. kakao i æggemassen, tilsæt rugbrød og nødder og vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i den kakaodryssede springform. 

Bag lagkagebunden midt i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl lagkagebunden helt på en bagerist.

Bagetid: 30 - 35 minutter

2

Flødefyld

Kom piskefløde, flormelis, romaroma og vaniljepasta i en skål. Pisk det til en blød skum. 

3

Samling og pynt

Del den helt afkølede lagekagebund i to lige tykke bunde. Bundene kan være lidt skrøbelige, så vær forsigtig, og hvis de revner lidt kan det ikke ses når vaniljeskummet smøres på.

Kom en af bundende på et serveringsfad. Smør bunden med halvdelen af solbærsyltetøjet og fordel derefter halvdelen af vanilje-rom flødeskummet over. Læg den øverste bund ovenpå og fordel forsigtigt resten af syltetøjet på bunden. Top med den resterende flødeskum. 

Slut af med at rive lidt mørk chokolade over toppen af kagen. Opbevare kagen i køleskabet inden servering.

Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Sønderjysk rugbrødslagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2022 kJ
483 kcal
1256 kJ
300 kcal
Fedt 28.61 g 17.77 g
Kulhydrat 47.83 g 29.71 g
Protein 8.46 g 5.26 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: