Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Sønderjysk rugbrødslagkage

(0)
5 1 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Fantastisk lækker og anderledes lagkage, som vil gøre lykke på det store kagebord.

10 - 12 portioner

for let øvede 45 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sønderjysk rugbrødslagkage

Redskaber:

springform; ø 22 cm
foodprocessor eller minihakker
håndmixer

Rugbrødsbunde:

1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
150 g rugbrød (uden kerner fx. sønderjysk rugbrød)
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
5 æg str. M/L
200 g lys muscovadosukker (eller mørkt rørsukker)
3 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa

Flødefyld og pynt:

5 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Romaroma
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
350 g solbærsyltetøj
50 g mørk chokolade

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme. 

1

Rugbrødsbunde

Smør en springform og drys med 1 spsk. kakao.


Hak rugbrød og hasselnødder fint i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æg og sukker skummende lyst. Sigt 3 spsk. kakao i æggemassen, tilsæt rugbrød og nødder og vend dejen forsigtigt sammen. Fordel dejen i den kakaodryssede springform. 

Bag lagkagebunden midt i ovnen i 30-35 minutter. Afkøl lagkagebunden helt på en bagerist.

Del den helt afkølede lagekagebund i to lige tykke bunde. Bundene kan være lidt skrøbelige, så vær forsigtig, og hvis de revner lidt kan det ikke ses når vaniljeskummet smøres på.

2

Flødefyld

Kom piskefløde, flormelis, romaroma og vaniljepasta i en skål. Pisk det til en blød skum. 

3

Samling og pynt

Kom en af bundende på et serveringsfad. Smør bunden med halvdelen af solbærsyltetøjet og fordel derefter halvdelen af vanilje-rom flødeskummet over. Læg den øverste bund ovenpå og fordel forsigtigt resten af syltetøjet på bunden. Top med den resterende flødeskum. 


Slut af med at rive lidt mørk chokolade over toppen af kagen. Opbevare kagen i køleskabet inden servering.

Tip

Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.

Næringsindhold til opskriften Sønderjysk rugbrødslagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2035 kJ
486 kcal
1264 kJ
302 kcal
Fedt 28.97 g 17.99 g
Kulhydrat 46.76 g 29.05 g
Protein 8.79 g 5.46 g