Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sønderjysk rugbrødslagkage

Fantastisk lækker og anderledes lagkage, som vil gøre lykke på det store kagebord.

12 - 16 portioner

for let øvede 80 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sønderjysk rugbrødslagkage

"Rugbrødsbunde":

1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa
150 g rugbrød (uden kerner fx. sønderjysk rugbrød)
2 poser Dr. Oetker Hasselnøddeflager (100 g)
5 æg str. M/L
200 g lys muscovadosukker (eller mørkt rørsukker)
3 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa

Fyld og pynt:

5 dl piskefløde
2 spsk. flormelis
1 spsk. Dr. Oetker Romaroma
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
350 g solbærsyltetøj
50 g mørk chokolade

Redskaber:

springform; ø 22 cm
foodprocessor eller minihakker
håndmixer

Tilberedning

Tilberedning

Tænd ovnen på 170 °C traditionel varme. Smør en springform og drys med 1 spsk. kakao.

1

"Rugbrødsbunde"

Hak rugbrød og hasselnødder fint i en foodprocessor eller minihakker. Pisk æg og sukker skummende lyst. Vend kakaoen i æggemassen sammen med rugbrød og nødder, og fordel dejen i den kakaodryssede springformen. Bag lagkagebunden midt i ovnen i 30-35 min. Afkøl lagkagebunden helt på en bagerist.

Del den helt afkølede lagekagebund i to lige tykke bunde. Bundene kan være lidt skrøbelige, men det kan ikke ses, når vaniljeskummet smøres på.

2

Fyld og pynt

Pisk fløden til en blød vaniljeskum sammen med flormelis, romaroma og vanilje. Smør den nederste bund med halvdelen af syltetøjet og derefter med halvdelen af vaniljeskummet. Læg den øverste bund oven på og fordel forsigtigt resten af syltetøjet herpå. Smør resten af vaniljeskummet oven på. Pynt med revet, mørk chokolade.

Kagen opbevares i køleskabet inden servering.

Næringsindhold til opskriften Sønderjysk rugbrødslagkage

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1608kJ
384kcal
1269kJ
303kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 36.93g 29.08g
Protein 0g 0g

Dr. Oetker tilbagekalder Chocolate Silver Pearls med udeklareret indhold af mælkeprotein

Der er desværre fundet indhold af mælkeprotein i dekorationsproduktet, hvilket ikke fremgår af etiketten. Det kan således fremkalde en allergisk reaktion hos forbrugere, der lider af mælkeallergi. Alle andre kan trygt spise sølvperlerne.

Sølvperlerne er blevet solgt siden primo 2018 i Meny, Spar, Kvickly, SuperBrugsen, DagligBrugsen, Liva, Løvbjerg og enkelte små supermarkedskæder samt Dr. Oetker Kagerullen i Tivoli og online på Bagetid.dk, Abashop.dk.

EAN kode 701073061060

Alle batchkoder og holdbarhedsdatoer er desværre forkert mærket.

 

Hvis man har mælkeallergi kan man returnere produktet ved at kontakte os på følgende telefon og email.