COOKIES op DR. OETKER website

Hjemmesiden bruger cookies for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke, navigere og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Notwendige Cookies
Diese Cookies sind notwendig, damit die Basisfunktionen von oetker.de genutzt werden können.
Notwendige und Performance-Cookies
Die Performance-Cookies helfen darüber hinaus die Nutzung von oetker.de zu analysieren, damit wir die Qualität laufend messen und verbessern können.
Notwendige, Performance- und Marketing- & Dritt-Cookies
Diese Marketing- & Dritt Cookies helfen uns zudem, auf anderen Plattformen personalisierte Inhalte von oetker.de anzuzeigen.

Opskrift: Solbær-marmelade

(0)
Bedøm nu Tak for din vurdering!
    (Anbefales ikke)
    (Tilfredsstillende)
    (God)
    (Rigtig god)
    (Fremragende)

Hjemmelavet marmelade smager bedst!

Ca. 4 - 5 glas

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Solbær-marmelade

Solbærmarmelade :

1 ½ kg solbær
1 dl kogende vand
750 g sukker
1 brev Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
3 spsk. sukker

Tilberedning

Tilberedning

1

Solbærmarmelade

Fjern stilke fra solbærrene, skyl dem og kom dem i en gryde. Hæld kogende vand over bærrene og kog dem i 3 minutter. Tilsæt sukker og kog i yderligere 5 minutter. Tag gryden af varmen.

Bland geleringspulveret med 3 spsk. sukker og rør geleringssukkeret i marmeladen. Bring marmeladen i kog under omrøring i 1-2 minutter.

Tag en skefuld af den varme marmelade og læg den på en tallerken til afkøling, for at kontrollere konsistensen. Er marmeladen for tynd, skal den koges op med ekstra geleringsmiddel for at få den ønskede konsistens.

Bær og frugt har et naturligt indhold af pektin (naturligt geleringsmiddel), som nedbrydes under modning eller frysning. Indholdet af naturlig pektin varierer og det kan derfor være nødvendigt at tilsætte mere geleringspulver.

Når marmeladen er færdig hældes den på rengjorte, skoldede glas, og låget sættes på med det samme. Opbevar marmeladen i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Solbær-marmelade

Per portion / styk Per 100 g / ml
Energi 2614kJ
624kcal
650kJ
155kcal
Fedt 1g 0.2g
Kulhydrat 147g 37g
Protein 2g 0.5g