Flag

Hindbærcurd

about 250 ml
Middelsvær
25 minutter
Lemoncurd er et klassisk tilbehør i England til scones, vi har lavet denne i en hindbær version. Perfekt på scones eller som fyld i kager.
Du kender måske lemoncurd, men her har vi lavet en opskrift på hindbærcurd og den er mindst lige så god som den klassiske lemoncurd. Hindbærcurd minder lidt om marmelade både idet den er baseret på bær og i hvordan man bruger den. Men modsat marmelade indeholder den også smør og æg og den er ...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
si

Ingredienser

Hindbærcurd
1 bladDr. Oetker Husblas
150 ghindbær , optøede hvis frosne
1citron , ca. ½ dl saft
70 grørsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æg str. M/L
50 gsmør
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , evt.

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Husblas
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Concentrated Red Colour , evt.
1

Hindbærcurd

Picture - Hindbærcurd m. scones 2 web
1 bladDr. Oetker Husblas
150 ghindbær , optøede hvis frosne
1citron , ca. ½ dl. saft
70 grørsukker
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
1æg str. M/L
50 gsmør
Dr. Oetker Concentrated Red Colour , evt.

Læg husblas i blød i koldt vand. 


Kom hindbær og citronsaft op i en gryde, og bring det i kog. Kog til hindbærrene er møre. Hæld saften gennem en si. 


Kom hindbærsaft, sukker, Vanilla Paste og æg i en gryde og varm det op over middel varme, under konstant piskning. Pisk over varmen til massen begynder at tykne. Det tager 5-10 minutter, pas på ikke at bruge for høj varme, da der så er risiko for at ægget skiller.


Tag gryden af blusset, og kom smørret i. Rør det godt sammen, så smørret smelter ud i hindbærmassen. Vrid husblassen fri for vand, og smelt den ned i hindbærcurden. Hvis der ønskes en stærk rød farve, så tilsæt lidt Concentrated Red Colour.


Hvis hindbærcurden skal bruges som fyld i kager så kom den i en skål, og sæt den på køl i en halv times tid, til den er helt kold. Rør den kort igennem, så den bliver glat og ensartet. Kom den i en sprøjtepose og fyld den i kagen.


Hvis hindbærcurden skal bruges som ”marmelade” til scones, boller, pandekager mv. så kom den i et rent og skoldet glas og kom den på køl. Brug den inden for 3-4 dage.


Tips

Hindbærcurden kan fryses. Lad den tø op i køleskabet natten over og rør den igennem inden brug.


Hindbærcurden er velegnet som fyld i kager, prøv vores opskrift på Flamingo cupcakes, hvor hindbærcurden er brugt som fyld i midten.