Flag

Gul marmelade

5 - 6 glas
Middelsvær
90 minutter
Lav din egen marmelade. Prøv denne lækre version med en dejlig smag af appelsin, ingefær, abrikos og gulerod.
Hjemmelavet marmelade og syltetøj er bare godt, og en god måde at bruge frugt på, som måske ellers ville blive dårligt. Denne opskrift er med appelsin, gulerod og abrikos og er lækker både på brød, men også som fyld i kage.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image

Ingredienser

Gul marmelade
4ubehandlede appelsiner (500 g frugtkød)
Strimler af skal fra en ubehandlet appelsin (kun det gule)
4 dlvand
2 dlæblejuice
200 grevet gulerod
150 gtørrede, hakkede abrikoser
2 spsk.frisk ingefær - fintrevet
saft fra 1 citron
500 gsukker
3 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
2 spsk.sukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1

Gul marmelade

4ubehandlede appelsiner (500 g frugtkød)
Strimler af skal fra en ubehandlet appelsin (kun det gule)
4 dlvand
2 dlæblejuice
200 grevet gulerod
150 gtørrede, hakkede abrikoser
2 spsk.frisk ingefær - fintrevet
saft fra 1 citron
500 gsukker
3 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
2 spsk.sukker

Tag en appelsin og skræl tynde bånd af skallen af med en kartoffelskræller, undgå at få det hvide med. Skær båndene i tynde strimler. Gem frugtkødet.

Skræl resten af appelsinerne, og skær skrællen i små tern. Den hvide del af skrællen må gerne blive på, det giver en god, bitter smag.

Tag frugtkøddet fra de fire appelsiner og skær det i tern.

Kom frugtkød, appelsinskal i tern, appelsinskal i strimler og æblemost i en gryde og kog i ca. 10 minutter til blandingen er mør. Tilsæt revet gulerod, hakket abrikos, revet ingefær og citronsaft, og kog blandingen i yderligere 5 minutter. Tilsæt derefter de 500 g sukker og kog et par minutter til sukkeret er opløst.

Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker. Tag gryden af varmen og drys blandingen i under omrøring. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen i rene glas. Dæk med film, og opbevar marmeladen i køleskabet.


Tip

Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.