Tag en appelsin og skræl tynde bånd af skallen af med en kartoffelskræller, undgå at få det hvide med. Skær båndene i tynde strimler. Gem frugtkødet.
Skræl resten af appelsinerne, og skær skrællen i små tern. Den hvide del af skrællen må gerne blive på, det giver en god, bitter smag.
Tag frugtkøddet fra de fire appelsiner og skær det i tern.
Kom frugtkød, appelsinskal i tern, appelsinskal i strimler og æblemost i en gryde og kog i ca. 10 minutter til blandingen er mør. Tilsæt revet gulerod, hakket abrikos, revet ingefær og citronsaft, og kog blandingen i yderligere 5 minutter. Tilsæt derefter de 500 g sukker og kog et par minutter til sukkeret er opløst.
Bland geleringspulver med 2 spsk. sukker. Tag gryden af varmen og drys blandingen i under omrøring. Rør godt, så der undgås klumper. Kom gryden tilbage på varmen og kog marmeladen op under omrøring i ½-1 minut. Kom marmeladen i rene glas. Dæk med film, og opbevar marmeladen i køleskabet.
Find tips og tricks til din syltning på vores temaside Sylt med Oetker.
Relaterede opskrifter
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Skærekager
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Syltning og saft
Forb. :90 minutterMiddelsvær5 - 6 glas