Flag

Blåbærsyltetøj

225 - 275 ml
Nem
20 minutter
Du kan nemt lave lækkert blåbærsyltetøj af frosne bær, så du kan sylte lige når du har tid og lyst. Prøv også syltetøjet ovenpå din yoghurt eller chiagrød.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
syltetøjsglas

Ingredienser

Blåbærsyltetøj
225 gfriske eller frosne blåbær - helst vilde blåbær
1 dlvand
100 gsukker
½ tsk.Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk.sukker

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Citronsyre
Picture - Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1

Blåbærsyltetøj

Picture - BLAABAER SYLTETOJ M PACK
225 gfriske eller frosne blåbær - helst vilde blåbær
1 dlvand
100 gsukker
½ tsk.Dr. Oetker Citronsyre
1 tsk.Dr. Oetker Geleringspulver til marmelade, 1½ kg frugt
1 spsk.sukker

Kom blåbær og vand i en gryde og bring det i kog. Tilsæt 100 g sukker og citronsyre. Lad det koge sammen et par minutter til sukkeret er opløst, fjern skum undervejs. Tag gryden af varmen.

Bland geleringspulver med 1 spsk. sukker og drys det i syltetøjet under kraftig omrøring. Kom gryden tilbage på varmen og kog syltetøjet op under omrøring i ½-1 minut. Kom syltetøjet på et rent glas.


Tips
Picture - Chiagrød med hånd

Syltetøjet bliver bedst med vilde blåbær. De kan fås på frost i velassorterede supermarkeder hele året rundt.

For at forlænge holdbarheden på syltetøjet er det en god idé at skolde glas og låg i kogende vand, inden syltetøjet hældes på. Alternativt kan du komme lidt alkohol (fx. vodka) i glasset, sætte låg på og ryste glasset. Hæld alkohol ud og kom syltetøjet i.

For en lidt anderledes syltetøj kan der tilsættes 1 tsk. fintrevet frisk ingefær samtidig med sukker og citronsyre.

Se flere opskrifter og få flere tips til din syltning på vores sylte temaside.

Syltetøjet smager dejligt ovenpå brød, men prøv også at komme det på toppen af hjemmelavet chiagrød.