Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.
Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Sprøde julesmåkager

(0)
4 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Få dit hjem til at dufte af dejligt julebag med denne lækre opskrift på julesmåkager. Brug dekorationsglasur til at pynte kagerne som de sødeste rensdyr.

30 - 35 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sprøde julesmåkager

Redskaber:

rund udstikker; ø 5 cm
håndmixer

Dejen:

200 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
½ tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
revet skal fra 1 ubehandlet citron
125 g sukker
125 g koldt smør
1 æg str. M/L

Pynt:

100 g flormelis
1 tsk. varmt vand
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland sigtet hvedemel, mandelmel, hjortetaksalt, citronskal og sukker sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik dejen med en udstiksform (ø 5 cm) og læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag småkagerne midt i ovnen i 6-8 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Pynt

Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Del glasuren i to portioner og farv hver portion med hhv. blå og rød konditorfarve. Fyld glasuren i hver sin lille plasticpose og klip et lille hul i hjørnet af posen - på den måde kan du nemt lave gevir, næse og øjne. Opbevar småkagerne i en kagedåse.

Tip

Glasuren skal være helt størknet, inden kagerne lægges ned i kagedåsen. Læg eventuelt bagepapir mellem hvert lag kager for at undgå, at de klistrer sammen.


Du kan også bruge chokoladeknapper til næser og blande glasur med kakao til gevir.

Næringsindhold til opskriften Sprøde julesmåkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 373 kJ
89 kcal
1771 kJ
423 kcal
Fedt 4.25 g 20.23 g
Kulhydrat 11.40 g 54.27 g
Protein 1.16 g 5.54 g