Flag

Sprøde julesmåkager

30 - 35 stk.
Middelsvær
100 minutter
Få dit hjem til at dufte af dejligt julebag med denne lækre opskrift på julesmåkager. Brug dekorationsglasur til at pynte kagerne som de sødeste rensdyr.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
rund udstikker; ø 5 cm
håndmixer

Ingredienser

Dejen
200 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
revet skal fra 1 ubehandlet citron
125 gsukker
125 gkoldt smør
1æg str. M/L
Pynt
100 gflormelis
1 tsk.varmt vand
1 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk.Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
Picture - Dr. Oetker Hjortetaksalt
Picture - Dr. Oetker Rød Konditorfarve
Picture - Dr. Oetker Blå Konditorfarve
1

Dejen

200 ghvedemel
1 poseDr. Oetker Mandelmel (50 g)
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt
revet skal fra 1 ubehandlet citron
125 gsukker
125 gkoldt smør
1æg str. M/L

Bland sigtet hvedemel, mandelmel, hjortetaksalt, citronskal og sukker sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.


Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.


Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik dejen med en udstiksform (ø 5 cm) og læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag småkagerne midt i ovnen i 6-8 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kagerne på en bagerist.

Bagetid: 6 - 8 Minutes

2

Pynt

100 gflormelis
1 tsk.varmt vand
1 tsk.Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk.Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Del glasuren i to portioner og farv hver portion med hhv. blå og rød konditorfarve. Fyld glasuren i hver sin lille plasticpose og klip et lille hul i hjørnet af posen - på den måde kan du nemt lave gevir, næse og øjne. Opbevar småkagerne i en kagedåse.


Tip

Glasuren skal være helt størknet, inden kagerne lægges ned i kagedåsen. Læg eventuelt bagepapir mellem hvert lag kager for at undgå, at de klistrer sammen.


Du kan også bruge chokoladeknapper til næser og blande glasur med kakao til gevir.