Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Sprøde julesmåkager

Få dit hjem til at dufte af dejligt julebag med denne lækre opskrift på julesmåkager. Brug dekorationsglasur til at pynte kagerne som de sødeste rensdyr.

30 - 35 stk.

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Sprøde julesmåkager

Redskaber:

rund udstikker; ø 5 cm
håndmixer

Dejen:

200 g hvedemel
1 pose Dr. Oetker Mandelmel (50 g)
0,5 tsk. Dr. Oetker Hjortetaksalt
revet skal fra 1 ubehandlet citron
125 g sukker
125 g koldt smør
1 æg str. M/L

Pynt:

100 g flormelis
1 tsk. varmt vand
1 tsk. Dr. Oetker Rød Konditorfarve
1 tsk. Dr. Oetker Blå Konditorfarve

Tilberedning

Tilberedning

1

Dejen

Bland sigtet hvedemel, mandelmel, hjortetaksalt, citronskal og sukker sammen i en skål. Smuldr smør i melblandingen til konsistensen er som rasp og saml dejen hurtigt med ægget. Pak dejen ind i husholdningsfilm og læg den i køleskabet i mindst 30 min.

Tænd ovnen på 200 ˚C traditionel varme.

Rul dejen ud på et meldrysset bord til en tykkelse på ca. 4 mm. Udstik dejen med en udstiksform (ø 5 cm) og læg småkagerne på en bageplade beklædt med bagepapir.


Bag småkagerne midt i ovnen i 6-8 min. til de er gyldenbrune. Afkøl kagerne på en bagerist.

2

Pynt

Lav en tyk glasur af flormelis og vand. Del glasuren i to portioner og farv hver portion med hhv. blå og rød konditorfarve. Fyld glasuren i hver sin lille plasticpose og klip et lille hul i hjørnet af posen - på den måde kan du nemt lave gevir, næse og øjne. Opbevar småkagerne i en kagedåse.

Tip

Glasuren skal være helt størknet, inden kagerne lægges ned i kagedåsen. Læg eventuelt bagepapir mellem hvert lag kager for at undgå, at de klistrer sammen.


Du kan også bruge chokoladeknapper til næser og blande glasur med kakao til gevir.

Næringsindhold til opskriften Sprøde julesmåkager

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 373kJ
89kcal
1779kJ
425kcal
Fedt 4.25g 20.23g
Kulhydrat 11.39g 54.23g
Protein 1.16g 5.54g