Flag

Peberkagehus

1 stk.
Middelsvær
280 minutter
Et peberkagehus eller honningkagehus er et fantastisk juleprojekt for hele familien! Slip pyntesygen løs med glasur, konditorfarve og krymmel.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
kagerulle

Ingredienser

Peberkagehus
150 gblødt smør
250 gbrun farin
2økologiske æg str. M/L
2 spsk.kanelsukker
20 gDr. Oetker Brunkagekrydderi
1 tsk.Dr. Oetker Natron
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.stødt peber
450 ghvedemel
Pynt
200 gflormelis
30 - 50 gpasteuriserede æggehvider
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker The Taste of Christmas Christmas Party
Dr. Oetker Bagelim

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Brunkagekrydderi
Picture - Dr. Oetker Natron
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Black & Gold
Picture - Dr. Oetker The Taste of Christmas Christmas Party
Picture - Dr. Oetker Bagelim

Tænd ovnen på 200 °C varmluft.

1

Peberkagehus

150 gblødt smør
250 gbrun farin
2økologiske æg str. M/L
2 spsk.kanelsukker
20 gDr. Oetker Brunkagekrydderi
1 tsk.Dr. Oetker Natron
2 tsk.Dr. Oetker Bagepulver
½ tsk.stødt peber
450 ghvedemel

Pisk smør og brun farin luftigt, og tilføj æg i dejen. Kom alle tørvarer i en skål og pisk dem i peberkagedejen. Saml dejen og kom den på køl i 1 time, gerne længere. 

Rul dejen ud på et meldrysset bord, og brug skabelonerne til at skære de forskellige dele til peberkagehuset. Fordel delene på to bageplader, og bag dem af to omgang i 20 minutter. Lad peberkagehuset køle helt ned.

Bagetid: 40 Minutes

2

Samling af peberkagehuset

200 gflormelis
30 gpasteuriserede æggehvider
Dr. Oetker Black & Gold
Dr. Oetker The Taste of Christmas Christmas Party
Dr. Oetker Bagelim

Pisk flormelis og æggehvider til en sej glasur og pynt kagehuset med den, samt med alverdens farver og krymmel. Her sætter kun fantasien grænser.

Når alt pynt er fuldstændig tørt, skal peberkagehuset samles med bagelim. Husk at varme bagelimen op efter anvisning på produktet. Herefter er peberkagehuset klar til servering eller til at blive nydt gennem december måned.


Tips

Har du svært ved at flytte på den udrullede dej? Rul og skær dejen ud på et stykke bagepapir, så du lettere kan rykke delene over på en bradepande.

Kom glasuren i en sprøjtepose eller i hjørnet på en frysepose og klip et lille hul, på den måde er glasuren meget nemmere at styre.

Se meget mere inspiration til dit peberkageprojekt her,  hvor vi også viser dig step for step, hvordan du samler dit honningkage- eller peberkagehus samt skabeloner, der er lige til at printe ud og tegne af. 


Om opskriften

Denne opskrift er udviklet i samarbejde med online magasinet Gadtoft og udgivet i magasin nr. 3, du kan finde alle magasinerne her.