Støbte flødeboller med kaffeskum

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Støbte flødeboller ser smukke og elegante ud. I denne version har vi kommet kaffe i skummet, så du får lækre mokkaflødeboller med en bund af marcipan.

14 stk.

for let øvede 60 Minutter

I disse flødeboller kombinerer vi de lækreste ingredienser vi overhovedet kan komme på: kaffe, marcipan, chokolade - og så selvfølgelig det uimodståelige Flødebolleskum fra Dr. Oetker! Ved at støbe flødeboller i en form fremfor at dyppe dem i chokolade, får man et skarpt udtryk. Vi har pyntet flødebollerne med lidt hvid chokolade, der er duppet i formen med en lille svamp inden den mørke chokolade kommes i, men du kan sagtens undlade dette og lave flødeboller kun med mørk chokolade.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Støbte flødeboller med kaffeskum

Redskaber:

kagerulle
rund udstikker; ø 4 cm
form i hård plast til flødeboller
sukkertermometer
håndmixer
2 Dr. Oetker engangssprøjteposer

Marcipanbunde:

100 g marcipan
20 g Dr. Oetker Hakkede Mandler , kan undlades
flormelis til udrulning

Chokoladeskaller:

hvid chokolade , tempereret (kan undlades)
300 g mørk chokolade
30 g kakaosmør

Kaffeskum:

1 pose Dr. Oetker Flødebolleskum
1 dl kogende vand
3 tsk. instant kaffe

Tilberedning

Tilberedning

Om at støbe flødeboller i form

Flødeboller kan støbes i mange forskellige forme, vi har støbt vores i denne form, hvis du støber i silikoneforme så undlad kakaosmør, da skallen så nemt knækker, når du skal have flødebollerne ud.

1

Marcipanbunde

Ælt marcipanen kort sammen med hakkede mandler (hvis de bruges). Udrul marcipanen i lidt flormelis til en tykkelse på 2-3 mm, sørg for at marcipanen ikke klistrer fast på bordpladen. Udstik cirkler med en rund udstikker (ø 4 cm). Dæk bundende til og stil dem til side til de skal bruges.

2

Chokoladeskaller

Puds hullerne i formen godt med vat.

Hvis du vil lave dekorationen med hvid chokolade, så temperer lidt hvid chokolade, læs mere her for forskellige metoder til chokoladetemperering og hvilken temperaturer de forskellige typer chokolade skal tempereres ved. Dyp en helt ren svamp eller ligende i den tempererede chokolade og dup formen med den hvide chokolade. Lad chokoladen sætte sig helt.

Smelt 250 g af den mørke chokolade i en plastikskål, sammen med kakaosmør, i mikrobølgeovn til det når ca. 45 ºC, mål med et chokolade- eller sukkertermometer. Giv først chokoladen 30 sekunder ad gangen og derefter kun 5-10 sekunder til chokoladen er smeltet og temperaturen er nået. Husk at røre energisk i chokoladen imellem hver runde i ovnen, således at varmen fordeles.

Tilsæt den resterende chokolade, lidt ad gangen således at temperaturen sænker sig. Start med ca. 1 spsk. groft hakket chokolade, og hak det så finere og finere, og tilsæt mindre ad gangen. Til sidst er det kun ca. 1 tsk. helt fint støv som tilsættes, indtil temperaturen rammer 30-32 ºC. Der skal hele tiden tilsættes usmeltet chokolade til skålen, indtil de 30-32 ºC rammes. Hvis man har tilsat lidt for meget chokolade, så der stadig er usmeltede klumper når temperaturen rammes, kan chokoladen varmes meget kort, kun 1-2 sekunder i mikroovn, således at det sidste smelter.

Fyld tempereret chokolade i alle hullerne (de vil ikke blive helt fyldte), brug en bagepensel til at sørge for at chokoladen kommer op til kanten på alle hullerne. Vend derefter formen på hovedet over skålen eller et stykke bagepapir, og ryst den let så overskydende chokolade ryger ud. Skrab formen ren med en vinkelpalet og placer den derefter på hovedet på et stykke bagepapir på et spækbræt. Kom formen i køleskabet i ca. 15 minutter til chokoladen har sat sig.

Gem den overskydende tempererede chokolade til bundene skal lukkes.

3

Kaffeskum

Kom indholdet af en pose Flødebolleskum i en skål på 3 liter. 

Kom instant kaffe i et decilitermål, hæld kogende vand i til der er 1 dl, rør til kaffen er opløst. Tilsæt straks kaffen til skålen med flødebolleskum, og pisk med en håndmixer på laveste hastighed. Når pulveret er opløst, piskes på højeste hastighed i 4-5 minutter. Bevæg håndmixeren energisk rundt i skålen imens der piskes. Når marengsmassen udvider sig, løftes håndmixeren op i toppen af massen, mens der piskes videre, så skummet ikke kravler op i maskinen. Skummet er klart når det er kølet ned til stuetemperatur og er helt stift og "sidder fast" i piskerisene. Skummet skal være meget stift før det er klart. 

4

Samling af flødebollerne

Kom flødebolleskummet i en sprøjtepose og fyld de tomme chokoladeskaller med skummet. Fyld dem ikke helt op, da der skal være plads til marcipanbundende. Kom en bund i hver flødebolle og pres den let ned.

Kom den resterende tempererede chokolade i en sprøjtepose (det kan være nødvendigt at varme den kort igen). Sprøjt chokolade på hver bund og brug en paletkniv til at skrabe chokoladen af, så flødebollen lukkes helt og overskydende chokolade fjernes.

Sæt flødebollerne på køl/frys i 10-15 minutter til chokoladen har sat sig.

Befri flødebollerne ved at vende formen på hovedet og banke den let mod bordpladen. Læg evt. et stykke køkkenrulle eller bagepapir under. Hvis chokoladen er tempereret korrekt ryger flødebollerne nemt ud.

Tips

Formen vi har brugt giver 14 flødeboller, men der vil være lidt skum tilovers, så lav evt. lidt flere bunde og lav nogle flødeboller der bliver dyppet i chokolade af det resterende skum. Eller spis skummet ovenpå is, som guf med kaffesmag.


Du kan med fordel have en handske på når du rører ved flødebollerne for at undgå, at du sætter fingreaftryk på den blanke chokolade.

Rist gerne mandlerne på en pande eller i ovn får ekstra smag inden de æltes ind i marcipanen.

Næringsindhold til opskriften Støbte flødeboller med kaffeskum

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 888 kJ
212 kcal
1809 kJ
432 kcal
Fedt 10.97 g 22.39 g
Kulhydrat 25.53 g 52.10 g
Protein 2.52 g 5.15 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: