Surdejsbrød med rug- og hvedemel

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Brødet er lavet på en blanding af rugmel og hvedemel. Et simpelt brød der er nemt at lave, nyd det til morgenmad eller lav en sandwich med det til frokost.

ca. 1 brød

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Surdejsbrød med rug- og hvedemel

Surdejsbrød med rug- og hvedemel:

300 g hvedemel
200 g rugmel - fint sigtet
1 pose Dr. Oetker Surdej
3 ¾ dl lunkent vand (25 ºC)
10 g fint salt (2 tsk.)
hvedemel til drys

Tilberedning

Tilberedning

1

Surdejsbrød med rug- og hvedemel

Bland hvedemel og rugmel med indholdet af en pose Surdej. Tilsæt vand og salt, ælt i en standmixer eller med en håndmixer med dejkroge i ca. 5 minutter på lav hastighed, til dejen samler sig. Ælt derefter på højeste niveau i 3-5 minutter, til dejen er smidig og elastisk. Dæk skålen til og lad dejen hæve et lunt sted i ca. 45 minutter, eller til dobbelt størrelse.

2

Formning og afbagning

Hæld/skrab dejen ud på en bordplade der er let drysset med mel. Tryk dejen flad og fold derefter henholdsvis venstre og højre side ind over midten. Dæk dejen til og lad den hvile på bordet i ca. 10 minutter, så glutenstrukturen i dejen slapper lidt af.
 
Tænd ovnen på 210 °C varmluft eller 230 °C traditionel ovn.
 
Rul dejen sammen til et brød, det er nemmest med meldryssede hænder. Læg dejen på en bageplade med bagepapir. Dæk til og lad den hæve i yderligere 30 minutter.
Drys dejen med lidt mel og snit den let i ønsket mønster med en skarp kniv eller en dejsnitter.
 
Bag brødet 15 minutter midt i ovnen ved 210 °C varmluft/230 °C traditionel ovn. Skru derefter ovnen ned på 180 °C varmluft/200 °C traditionel ovn og bag brødet i yderligere ca. 20-25 minutter. Bank på undersiden af brødet, lyder det hult er det færdigbagt. 


Lad brødet køle af på en rist.

Bagetid: ca. 35 - 40 minutter

Tip

I stedet for hvedemel og rugmel kan du også bruge sigtemel. Sigtemel består nemlig af en blanding af hvedemel og rugmel, hvor de to meltyper er blandet på forhånd.

Næringsindhold til opskriften Surdejsbrød med rug- og hvedemel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 7453 kJ
1780 kcal
812 kJ
194 kcal
Fedt 7.95 g 0.87 g
Kulhydrat 307.57 g 33.58 g
Protein 56.11 g 6.13 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også udtrykkeligt en mulig dataoverførsel til USA i henhold til artikel 49 i GDPR. Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde flere oplysninger om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA.  Du kan til enhver tid skifte mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: