Cookies på Dr. Oetkers website

Vores hjemmeside bruger cookies til forskellige formål, især for at forbedre funktionalitet og analysere brugsadfærd. Navigering på dette websted eller klik på OK-knappen betragtes som samtykke til brugen af ​​cookies. Mere information om disse cookies og deres sletning findes i meddelelsen om databeskyttelse og under Indstillinger.

Nødvendige Cookies
Disse Cookies er nødvendige, så de grundlæggende funktioner i oetker.dk kan bruges.
Nødvendige Cookies og ydeevne
Performance-Cookies hjælper også med at analysere brugen af ​​oetker.dk, så vi kontinuerligt kan måle og forbedre kvaliteten.
Nødvendige, performance og marketing & tredjeparts Cookies
Disse marketing- og tredjepartscookies hjælper os også med at vise personlig indhold fra oetker.dk på andre platforme.

Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne cremede veganske cheesecake består af blendede cashewnødder i stedet for flødeost. Derudover er bunden en raw udgave lavet på valnødder.

8 - 10 portioner

for let øvede 45 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Redskaber:

foodprocessor
springform; ø 16 cm
kageplast

Raw cheesecakebund:

110 g Dr. Oetker Valnødder
70 g dadler uden sten
1 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/4-vaniljestang hvis alkohol skal undgås.
50 g kokosmel

Vegansk jordbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
1 ½ dl koldt vand
½ dl citronsaft , friskpresset
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
150 g kokosolie
450 g frosne jordbær , stuetempererede
60 g kokosmælk , taget af den fede del fra dåsen
90 g ahornsirup (75 ml)
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/2- vaniljestang hvis alkohol skal undgåes.

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocessor eller blender for at kunne blende cashewnødderne helt glatte til jordbærmoussen, del evt. jordbærmoussen i to portioner når den skal blendes, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og så lade mousselaget være lavere.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand i 1-2 timer inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Raw cheesecakebund

Hak valnødderne i en foodprocessor og tilsæt derefter de saftige dadler lidt ad gangen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur.

Læg et stykke bagepapir hen over bunden af springformen (ø 16 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Pres nøddemassen jævnt ud i formen og stil derefter bunden i køleskabet.

3

Vegansk jordbærmousse

Kom Vegegel, koldt vand og citronsaft i en kasserole, rør til Vegegelen er opløst. Kog derefter massen op til den tykner, 1-2 minutter.

Dræn cashewnødderne og blend til de er findelte. Tilsæt øvrige ingredienser, inklusiv blandingen med Vegegel og blend til massen er ensartet.

Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn og glat. Stil kagen på køl i 2-3 timer til moussen har sat sig. 

Tip

Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2232 kJ
533 kcal
1419 kJ
339 kcal
Fedt 44.20 g 28.15 g
Kulhydrat 25.49 g 16.24 g
Protein 7.08 g 4.51 g