Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Denne cremede veganske cheesecake består af blendede cashewnødder i stedet for flødeost. Derudover er bunden en raw udgave lavet på valnødder.

8 - 10 portioner

for let øvede 90 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
kageplast
springform; ø 16 cm

Raw cheesecakebund:

110 g Dr. Oetker Valnødder
70 g dadler uden sten
1 tsk. Dr. Oetker Kagekrydderi
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/4-vaniljestang hvis alkohol skal undgås.
50 g kokosmel

Vegansk jordbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
1,5 dl koldt vand
0,5 dl citronsaft , friskpresset
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
150 g kokosolie
450 g frosne jordbær , stuetempererede
60 g kokosmælk , taget af den fede del fra dåsen
90 g ahornsirup (75 ml)
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/2- vaniljestang hvis alkohol skal undgåes.

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. jordbærmousseopskriften i to hvis din blenders skål er for lille.

Vi har brugt en 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og så lade mousselaget være lavere.

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand 1-2 timer inden du skal bruge dem. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

1

Raw cheesecakebund

Hak valnødderne i en foodprocessor eller lign. og tilsæt derefter de saftige dadler lidt efter lidt. Til sidst tilsættes resten af ingredienserne. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur.


Læg et stykke bagepapir hen over bunden af din springform og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

Vegansk jordbærmousse

Opløs Vegegel i koldt vand og citronsaft, og kog op til massen tykner (1-2 min).


Dræn cashewnødderne og blend til de er findelte. Tilsæt øvrige ingredienser, inkl. den veganske gelatine og blend til massen er ensartet.


Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver pæn. Stil kagen på køl i 2-3 timer til moussen har sat sig. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Næringsindhold til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2227kJ
532kcal
1419kJ
339kcal
Fedt 44.15g 28.12g
Kulhydrat 25.73g 16.39g
Protein 7.24g 4.61g