Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

(0)
3 2 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Denne cremede veganske cheesecake består af blendede cashewnødder i stedet for flødeost. Derudover er bunden en raw udgave lavet på valnødder.

8 - 10 portioner

for let øvede 45 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Redskaber:

foodprocessor
springform; ø 16 cm
kageplast

Raw cheesecakebund:

110 g Dr. Oetker Valnødder
70 g dadler uden sten
1 knsp. salt
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/4-vaniljestang hvis alkohol skal undgås.
50 g kokosmel

Vegansk jordbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
1 ½ dl koldt vand
½ dl citronsaft , friskpresset
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
150 g kokosolie
450 g frosne jordbær , stuetempererede
60 g kokosmælk , taget af den fede del fra dåsen
90 g ahornsirup (75 ml)
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/2- vaniljestang hvis alkohol skal undgåes.

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocessor eller blender for at kunne blende cashewnødderne helt glatte til jordbærmoussen, del evt. jordbærmoussen i to portioner når den skal blendes, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og så lade mousselaget være lavere.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand i 1-2 timer inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Raw cheesecakebund

Hak valnødderne i en foodprocessor og tilsæt derefter de saftige dadler lidt ad gangen. Tilsæt derefter de resterende ingredienser. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur.

Læg et stykke bagepapir hen over bunden af springformen (ø 16 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Pres nøddemassen jævnt ud i formen og stil derefter bunden i køleskabet.

3

Vegansk jordbærmousse

Kom Vegegel, koldt vand og citronsaft i en kasserole, rør til Vegegelen er opløst. Kog derefter massen op til den tykner, 1-2 minutter.

Dræn cashewnødderne og blend til de er findelte. Tilsæt øvrige ingredienser, inklusiv blandingen med Vegegel og blend til massen er ensartet.

Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn og glat. Stil kagen på køl i 2-3 timer til moussen har sat sig. 

Tip

Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskabet.

Næringsindhold til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2123 kJ
507 kcal
1361 kJ
325 kcal
Fedt 40.88 g 26.20 g
Kulhydrat 25.77 g 16.52 g
Protein 6.95 g 4.45 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Dit samtykke omfatter også eksplicit en mulig dataoverførsel til USA i henhold til art. 49 GDPR. Se venligst vores privatlivspolitik for detaljerede oplysninger, her kan du også finde mere information om dataoverførsler til teknologiudbydere og partnere i USA. Du kan til enhver tid ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Vi bruger også teknologiudbydere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.

 

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Vi samarbejder også med partnere, der kan behandle dine data i USA. I dette tilfælde er der en potentiel risiko for, at amerikanske sikkerhedstjenester kan få adgang til dine data i stor skala og uden forudgående varsel, og at du muligvis ikke er i stand til at anlægge effektive retssager mod dette i USA.
 

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: