til opskriften Vegansk Cheesecake med Jordbær Mousse
foodprocessor eller minihakker | |
kageplast | |
springform; ø 16 cm |
110 g | Dr. Oetker Valnødder |
70 g | dadler uden sten |
1 tsk. | Dr. Oetker Kagekrydderi |
1 knsp. | salt |
1 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/4-vaniljestang hvis alkohol skal undgås. |
50 g | kokosmel |
200 g | cashewnødder, usaltede |
1,5 dl | koldt vand |
0,5 dl | citronsaft , friskpresset |
2 breve | Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine |
150 g | kokosolie |
450 g | frosne jordbær , stuetempererede |
60 g | kokosmælk , taget af den fede del fra dåsen |
90 g | ahornsirup (75 ml) |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt , eller en 1/2- vaniljestang hvis alkohol skal undgåes. |
Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. jordbærmousseopskriften i to hvis din blenders skål er for lille.
Vi har brugt en 16 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og så lade mousselaget være lavere.
Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand 1-2 timer inden du skal bruge dem. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.
Hak valnødderne i en foodprocessor eller lign. og tilsæt derefter de saftige dadler lidt efter lidt. Til sidst tilsættes resten af ingredienserne. Massen behøver ikke at være fuldstændig ensartet, behold gerne lidt struktur.
Læg et stykke bagepapir hen over bunden af din springform og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.
Opløs Vegegel i koldt vand og citronsaft, og kog op til massen tykner (1-2 min).
Dræn cashewnødderne og blend til de er findelte. Tilsæt øvrige ingredienser, inkl. den veganske gelatine og blend til massen er ensartet.
Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver pæn. Stil kagen på køl i 2-3 timer til moussen har sat sig. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2227kJ 532kcal |
1419kJ 339kcal |
Fedt | 44.15g | 28.12g |
Kulhydrat | 25.73g | 16.39g |
Protein | 7.24g | 4.61g |