Flag

Vegansk blåbær-moussekage

10 - 12 portioner
Middelsvær
450 minutter
Denne veganske blåbærmoussekage er både laktosefri og uden raffineret sukker. Den er fyldt med massevis af blåbær, der giver kagen dens smukke lilla farve.
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
foodprocessor
springform; ø 21 cm
kageplast

Ingredienser

Rom-rosin bund
75 gdadler uden sten
1 poseDr. Oetker Korender (75g)
1 dlvand
1 spsk.kokosolie
1 tsk.Dr. Oetker Romaroma
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)
Vegansk blåbærmousse
200 gcashewnødder, usaltede
400 gfrosne blåbær optøede
80 gahornsirup (65 ml)
2 dlkoldt vand
2 breveDr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
3 spsk.citronsaft
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 gkokosolie smeltet
Pynt
friske blåbær
kokosflager

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Korender (75g)
Picture - Dr. Oetker Romaroma
Picture - Dr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)
Picture - Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
Picture - Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt

Lidt om Vegegel

I denne veganske opskrift benyttes Dr. Oetker Vegegel, som er et vegansk alternativ til husblas.
Vegegel er sammensat af tre vegetabilske stivelsesmidler: agar, konjac (asiatisk svamp) og johannesbrødkernemel i en perfekt kombination. 


Værktøj du får behov for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. opskriften på moussen i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 21 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en mindre form, kan du sagtens bruge den. Mousselaget bliver blot lidt højere og bunden lidt tykkere.

1

Forberedelse

200 gcashewnødder, usaltede

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand i mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Rom-rosin bund

75 gdadler uden sten
1 poseDr. Oetker Korender (75g)
1 dlvand
1 spsk.kokosolie
1 tsk.Dr. Oetker Romaroma
1 poseDr. Oetker Hasselnøddeflager (50g)

Bland dadler, korender og vand i en kasserolle og kog dem sammen under omrøring, indtil vandet er fordampet. Blend de tørrede frugter til en fin masse i en foodprocessor, sammen med kokosolie og Romaroma. Tilsæt hasselnøddelflager og giv massen en kort omrøring, så der stadig er struktur i den.


Læg et stykke bagepapir hen over bunden af springformen (ø 21 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund, og pres den ud i et jævnt tyndt lag. Stil bunden i køleskab.

3

Vegansk blåbærmousse

400 gfrosne blåbær optøede
80 gahornsirup (65 ml)
2 dlkoldt vand
2 breveDr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 tsk.Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
3 spsk.citronsaft
150 gkokosolie smeltet

Kom frosne blåbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog. Kog indtil blåbærrene har smidt saften.


Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til blåbærrene under omrøring. Kog op til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og Naturlig Vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.


Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt den lune blåbærmasse og blend til moussen er ensartet.


Hæld moussen over bunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn og pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Picture - Vegansk-blaabaer-cheesecake_oppefra_til_web.jpg
friske blåbær
kokosflager

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med friske blåbær og kokosflager.


Tips
Picture - vegegel_kager_til_web.jpg

Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Find flere opskrifter på kager med det vegetariske og veganske geleringsmiddel Vegegel her