Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

(0)
4 3 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Flødeost er erstattet med opblødte cashewnødder i denne veganske cheesecake, og er blendet med massevis af hindbær. Pynt smukt med hindbær.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter 90061 icon veganpng Vegansk iconlaktosefrei26x26png Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

Redskaber:

foodprocessor eller minihakker
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm
kageplast

Mandelbund:

100 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler , a 50g
1 - 2 spsk. kokosolie
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk. Dr. Oetker Baking Cocoa , kan undlades
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter , a 50g

Vegansk hindbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
450 g frosne hindbær , optøede
80 g ahornsirup (65 ml)
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 dl koldt vand
2 spsk. citronsaft
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
150 g kokosolie , smeltet

Pynt:

2 bakker friske hindbær , ca. 350 g

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får brug for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. hindbærmousseopskriften i to, hvis din blenders skål er for lille.


Vi har brugt en ø 18 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og lade mousselaget være lavere. Så skal du bare beregne flere friske hindbær til pynt.

1

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

2

Mandelbund

Hak dadlerne i en foodprocessor eller lignende sammen med de hakkede mandler. Tilsæt smeltet kokosolie, mandelaroma og evt. kakaopulver, og blend til massen er nogenlunde jævn. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i.


Læg et stykke bagepapir henover bunden af en springform (ø 18 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel daddelmassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.

3

Vegansk hindbærmousse

Kom frosne hindbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog, rør så hindbærerne bliver rørt lidt ud.


Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til hindbærmassen under omrøring. Kog til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.


Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt hindbærmassen og blend til massen er ensartet.


Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

4

Pynt

Befri forsigtigt kagen fra formen og kom den på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med tætte cirkler af friske hindbær. Start i kanten og arbejd indad. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Flere veganske og vegetariske kager med Vegegel

Find flere opskrifter på kager med det veganske geleringsmiddel Vegegel her.

Næringsindhold til opskriften Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1675 kJ
400 kcal
1139 kJ
272 kcal
Fedt 30.13 g 20.49 g
Kulhydrat 20.73 g 14.10 g
Protein 6.44 g 4.38 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: