Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

Flødeost er erstattet med opblødte cashewnødder i denne veganske cheesecake, og er blendet med massevis af hindbær. Pynt smukt med hindbær.

10 - 12 portioner

for let øvede 90 Minutter Vegansk Vegansk

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

Redskaber:

Foodprocessor
Springform; ø 18 cm
Kageplast - 60 cm

Mandelbund:

100 g dadler uden sten
1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler , a 50g
1 - 2 spsk. kokosolie
1 tsk. Dr. Oetker Mandelaroma
1 spsk. kakao , kan evt undlades
1 pose Dr. Oetker Mandelsplitter , a 50g

Vegansk hindbærmousse:

200 g cashewnødder, usaltede
450 g frosne hindbær , optøede
80 g ahornsirup (65 ml)
2 dl koldt vand
2 breve Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine
2 tsk. Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt
2 spsk. citronsaft
150 g kokosolie

Pynt:

2 bakker friske hindbær , a ca. 170g

Tilberedning

Tilberedning

Værktøj du får brug for i denne opskrift

Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. hindbærmousseopskriften i to, hvis din blenders skål er for lille.

Vi har brugt en ø 18 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og lade mousselaget være lavere. Så skal du bare beregne flere friske hindbær til pynt.

Forberedelse

Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden du skal bruge dem. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.

Mandelbund

Hak dadlerne i en foodprocessor eller lign. sammen med de hakkede mandler. Tilsæt smeltet kokosolie, mandelaroma og evt. kakaopulver, og blend til massen er nogenlunde jævn. Massen tages ud på bordet og mandelsplitterne æltes i.

Læg et stykke bagepapir henover bunden af din springform og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel nøddemassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskab.

Vegansk hindbærmousse

Kom de frosne hindbær og ahornsirup i en kasserolle eller mindre gryde. Kog op til massen er jævn.

Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til hindbærmassen under omrøring. Kog op til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.

Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt hindbærmassen og blend til massen er ensartet.

Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver pæn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.

Pynt

Åben springformen og placer kagen på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med tætte cirkler af friske hindbær. Start i kanten og arbejd indad. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.

Flere veganske og vegetariske kager med Vegegel

Find flere opskrifter på kager med det veganske geleringsmiddel Vegegel her.

Næringsindhold til opskriften Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1616kJ
386kcal
1089kJ
260kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g