til opskriften Vegansk hindbær-moussekage på nøddebund
foodprocessor eller minihakker | |
Dr. Oetker Retro springform; ø 18 cm | |
kageplast |
100 g | dadler uden sten |
1 pose | Dr. Oetker Hakkede Mandler (50g) |
1 - 2 spsk. | kokosolie |
1 tsk. | Dr. Oetker Mandelaroma |
1 spsk. | kakao kan undlades |
1 pose | Dr. Oetker Mandelsplitter (50g) |
200 g | cashewnødder, usaltede |
450 g | frosne hindbær optøede |
80 g | ahornsirup (65 ml) |
2 breve | Dr. Oetker Vegegel - vegansk alternativ til gelatine |
2 dl | koldt vand |
2 spsk. | citronsaft |
2 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Vaniljeekstrakt |
150 g | kokosolie smeltet |
2 bakker | friske hindbær ca. 350 g |
Til denne opskrift er det vigtigt med en god foodprocesser eller blender for at lykkes. Del evt. hindbærmousseopskriften i to, hvis din blenders skål er for lille.
Vi har brugt en ø 18 cm springform beklædt med bagepapir i bunden og foret med kageplast, så det er let at befri kagen. Hvis du kun har en større form, kan du evt. gange bunden op, og lade mousselaget være lavere. Så skal du bare beregne flere friske hindbær til pynt.
Læg de rå cashewnødder i blød i koldt vand mindst 2 timer (gerne 4 timer) inden de skal bruges. Dermed bliver de blødgjorte og fungerer perfekt som et vegansk alternativ til flødeost i denne opskrift.
Hak dadlerne i en foodprocessor eller lignende sammen med de hakkede mandler. Tilsæt smeltet kokosolie, mandelaroma og evt. kakaopulver, og blend til massen er nogenlunde jævn. Tag massen ud på bordet og ælt mandelsplitterne i.
Læg et stykke bagepapir henover bunden af en springform (ø 18 cm) og luk formen rundt om bunden, så papiret ligger stramt. Beklæd siderne med kageplast. Fordel daddelmassen ud over formens bund. Pres den ensartet og stil bunden i køleskabet.
Kom frosne hindbær og ahornsirup i en kasserolle og bring det i kog, rør så hindbærerne bliver rørt lidt ud.
Opløs Vegegel i koldt vand, og tilsæt den til hindbærmassen under omrøring. Kog til massen tykner (1-2 minutter). Tilsæt citronsaft og vaniljeekstrakt og lad massen afkøle let.
Dræn cashewnødderne og blend til de er så findelte som muligt. Tilsæt smeltet kokosolie og blend igen. Tilsæt hindbærmassen og blend til massen er ensartet.
Hæld moussen over nøddebunden og bank formen mod bordpladen, så overfladen bliver jævn. Stil kagen på køl i 3-4 timer til moussen har sat sig.
Befri forsigtigt kagen fra formen og kom den på et serveringsfad. Træk forsigtigt kageplasten af kanten og pynt toppen med tætte cirkler af friske hindbær. Start i kanten og arbejd indad. Kagen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Find flere opskrifter på kager med det veganske geleringsmiddel Vegegel her.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
1675
kJ
400 kcal |
1139
kJ
272 kcal |
Fedt | 30.17 g | 20.53 g |
Kulhydrat | 20.75 g | 14.12 g |
Protein | 6.44 g | 4.38 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: