I denne opskrift har vi erstattet æggene med kogevand fra kikærter, såkaldt "Aquafaba", som kan bruges på samme måde som piskede æggehvider i de fleste opskrifter. Aquafaba har en smule bismag, og vi har derfor valgt at tilsætte kakao til opskriften. Kakao kan delvis erstattes af mel, såfremt du øger mængden af vanilje for at undgå bismagen. Hvis du ønsker en opskrift på veganske lagkagebunde med vanilje kan du prøve vores "Nem grundopskrift på vegansk lagkage" - der er med vaniljebunde og fyld af creme og blåbær.
til opskriften Vegansk lagkagebund uden æg
håndmixer | |
Dr. Oetker vinkelpalet - lille |
1 ¾ dl | vand fra kikærter på dåse (væden fra en 400 g dåse) |
200 g | sukker |
75 g | kokosolie |
175 g | hvedemel |
50 g | kakao |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Bagepulver |
1 tsk. | Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker |
1 knsp. | salt |
Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.
Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål (kikærterne skal ikke bruges i denne opskrift). Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt en spiseske sukker ad gangen. Pisk indtil alt sukker er opløst og massen er luftig og ligner marengs.
Hvis kokosolien er fast, så smelt den så den lige akkurat er flydende, og lad den afkøle lidt.
Rør mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i aquafaba marengsen. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet.
Tegn 3 cirkler på 16-18 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt mellem de 3 cirkler. Glat dejen jævnt ud i hver cirkel med en vinkelpalet.
Bag bundene i 12-15 minutter. Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af inden brug.
Bagetid: 12 - 15 minutter
Hvis du mangler inspiration til cremer og mousser i veganske lagkager, kan du få lidt hjælp her:
Vegansk vaniljekagecreme: Brug den klassiske Kagecreme med Vaniljesmag, og erstat komælken med plantemælk. Tilsæt evt. lidt pisket soyafløde for at skabe en vegansk konditorcreme.
Vegansk hindbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.
Vegansk blåbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.
Vegansk jordbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
3467
kJ
828 kcal |
1516
kJ
362 kcal |
Fedt | 30.97 g | 13.52 g |
Kulhydrat | 113.03 g | 49.36 g |
Protein | 13.72 g | 5.99 g |
Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.
Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.
Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.
Ja
nej
For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.
Ja
nej
Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: