Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk lagkagebund uden æg

I denne opskrift er æg erstattet af kikærtevand, så disse lagkagebunde er både veganske, laktosefri og uden æg.

8 portioner

for let øvede 30 Minutter Vegansk Vegansk Uden æg Uden æg Laktosefri Laktosefri

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk lagkagebund uden æg

Redskaber:

håndmixer

Veganske lagkagebunde med kakao:

about 1,75 dl vand fra kikærter på dåse (væden fra en 400 g dåse)
200 g sukker
75 g kokosolie
175 g hvedemel
50 g kakao
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

I denne opskrift har vi erstattet æggene med kogevand fra kikærter, såkaldt "Aquafaba", som kan bruges på samme måde som piskede æggehvider i de fleste opskrifter. Aquafaba har en smule bismag, og vi har derfor valgt at tilsætte kakao til opskriften. Kakao kan evt. delvist erstattes af mel, såfremt du øger mængden af vanilje for at undgå bismagen. God bagelyst!

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.

Veganske lagkagebunde med kakao

Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål. Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt 1 spsk sukker ad gangen. Pisk indtil sukkeret er opløst og massen er luftig og ligner marengs.

Hvis kokosolien er fast, så smelt da så den lige akkurat er flydende, og lad den afkøle lidt.

Rør mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i den luftige masse. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet.

Tegn 3 cirkler på 16-18 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt og jævnt i de 3 cirkler. Bag bundene i 12-15 minutter. Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af inden brug.

Tips til vegansk kagefyld

Hvis du mangler inspiration til cremer og mousser i veganske lagkager, kan du få lidt hjælp her:

Vegansk vaniljekagecreme: Brug Dr. Oetkers Økologisk Vaniljekagecreme eller den klassiske Kagecreme med Vaniljesmag, og erstat komælken med plantemælk. Tilsæt evt. lidt pisket soyafløde for at skabe en vegansk konditorcreme.

Vegansk hindbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.

Vegansk blåbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.

Vegansk jordbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.

Næringsindhold til opskriften Vegansk lagkagebund uden æg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 1319kJ
315kcal
1532kJ
366kcal
Fedt 11.66g 13.55g
Kulhydrat 44.47g 51.71g
Protein 4.82g 5.60g