Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegansk lagkagebund uden æg

(0)
0 0 5
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

I denne opskrift, på lagkagebunde med kakao, er æg erstattet af kikærtevand, så disse lagkagebunde er både veganske, laktosefri og uden æg.

3 bunde

nem 20 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegansk lagkagebund uden æg

Redskaber:

håndmixer
Dr. Oetker vinkelpalet - lille

Veganske lagkagebunde med kakao:

1 ¾ dl vand fra kikærter på dåse (væden fra en 400 g dåse)
200 g sukker
75 g kokosolie
175 g hvedemel
50 g Dr. Oetker Baking Cocoa
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Bagepulver
1 tsk. Dr. Oetker Økologisk Vaniljesukker
1 knsp. salt

Tilberedning

Tilberedning

Om opskriften

I denne opskrift har vi erstattet æggene med kogevand fra kikærter, såkaldt "Aquafaba", som kan bruges på samme måde som piskede æggehvider i de fleste opskrifter. Aquafaba har en smule bismag, og vi har derfor valgt at tilsætte kakao til opskriften. Kakao kan evt. delvist erstattes af mel, såfremt du øger mængden af vanilje for at undgå bismagen. Hvis du ønsker en opskrift på veganske lagkagebunde med vanilje kan du prøve vores Nem grundopskrift på vegansk lagkage, med vaniljebunde og fyld af creme og blåbær.

Veganske lagkagebunde med kakao

Tænd ovnen på 175 ºC varmluft.


Dræn væden fra en 400 g dåse kikærter over i en røreskål (kikærterne skal ikke bruges i denne opskrift). Pisk kikærtevandet til en luftig masse. Tilsæt en spiseske sukker ad gangen. Pisk indtil alt sukker er opløst og massen er luftig og ligner marengs.


Hvis kokosolien er fast, så smelt den så den lige akkurat er flydende, og lad den afkøle lidt.


Rør mel, kakao, bagepulver, vaniljesukker og salt sammen. Sigt det ned i aquafaba marengsen. Vend forsigtigt dejen sammen, tilsæt kokosolien og vend igen til dejen er ensartet.

Bagning

Tegn 3 cirkler på 16-18 cm i diameter på et ark bagepapir. Vend papiret om og fordel dejen ligeligt mellem de 3 cirkler. Glat dejen jævnt ud i hver cirkel med en vinkelpalet.


Bag bundene i 12-15 minutter. Træk bagepapiret med bundene over på køkkenbordet og lad bundene køle helt af inden brug.

Tips til vegansk kagefyld

Hvis du mangler inspiration til cremer og mousser i veganske lagkager, kan du få lidt hjælp her:


Vegansk vaniljekagecreme: Brug Dr. Oetkers Økologisk Vaniljekagecreme eller den klassiske Kagecreme med Vaniljesmag, og erstat komælken med plantemælk. Tilsæt evt. lidt pisket soyafløde for at skabe en vegansk konditorcreme.



Vegansk hindbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.



Vegansk blåbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.



Vegansk jordbærmousse: Følg opskriften på mousse fra denne kage.

Næringsindhold til opskriften Vegansk lagkagebund uden æg

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 3525kJ
842kcal
1541kJ
368kcal
Fedt 30.45g 13.30g
Kulhydrat 118.10g 51.57g
Protein 12.87g 5.62g