Flag

Vegetarisk cheesecake med æble og karamel

6 - 8 portioner
Svær
465 minutter
Imponer dine gæster med en smuk hjemmelavet cheesecake. En rigtig lækker kage med sprød mandelbund og et karamelliseret æblefyld.
Denne smukke æblecheesecake er lavet med hjemmekogt æblesaft i fyldet og i den smukke lyserøde gelé på toppen. Kagen er pyntet med flamberet flødebolleskum, som både ser smukt ud og smager skønt! Kagen er lavet med Vegegel som er en vegetarisk og vegansk erstatning for husblas, derfor er kagen...
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
springform; ø 16 cm
kageplast
Dr. Oetker engangssprøjtepose
lille stjernetyl
gasbrænder

Ingredienser

Sprød mandelbund
1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
65 gblødt smør
70 ghvedemel
1 knsp.fint salt
1 knsp.Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Æblesaft til ostecremen og geléen
600 gæbler - røde og syrlige (vejes med skræl og kernehus)
2 ½ dlvand
2 spsk.citronsaft (30 g)
Karamelliserede æbler
270 gæbler - faste og syrlige (vejes med skræl og kernehus)
35 gsukker
½ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
25 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce
Ostecreme
200 gflødeost naturel
35 gcreme fraiche 18%
70 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 dlæblesaft fra opskriften
1 brevDr. Oetker Vegegel
2 dlpiskefløde
Æblegelé
1 ½ dlæblesaft fra opskriften
35 gsukker
½ brevDr. Oetker Vegegel
Marengs og pynt
½ poseDr. Oetker Flødebolleskum (60 g)
½ dlkogende vand
rød skovsyre - blade og blomster
kornblomst
friske solbær eller andre bær

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
Picture - Dr. Oetker Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
Picture - Dr. Oetker Toffee Dessertsauce
Picture - Dr. Oetker Vanilla Paste
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Vegegel
Picture - Dr. Oetker Flødebolleskum (60 g)
1

Sprød mandelbund

1 poseDr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
65 gblødt smør
70 ghvedemel
1 knsp.fint salt
1 knsp.Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Pres dejen ud i et jævnt lag i en springform (ø 16 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag bunden i 12-14 minutter til den er gyldenbrun. Lad bunden køle af.

Imens bunden bages og køler af laves æblemosten og de karamelliserede æbler.

Bagetid: 12 - 14 Minutes

2

Æblesaft til ostecremen og geléen

600 gæbler - røde og syrlige (vejes med skræl og kernehus)
2 ½ dlvand
2 spsk.citronsaft (30 g)

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i grove tern, behold skrællen på. Bring æbler, vand og citronsaft i kog og lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Saften skal gerne have rødlige nuance fra æbleskrællerne. Hæld saften igennem en si. Kom derefter et klæde i sien og sigt saften igen, så den bliver helt klar og fri fra urenheder. Afkøl saften helt.

3

Karamelliserede æbler

270 gæbler - faste og syrlige (vejes med skræl og kernehus)
35 gsukker
½ tsk.Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
25 gDr. Oetker Toffee Dessertsauce

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern. 

Smelt sukker og vaniljesukker til karamel i en gryde. Tilsæt æblerne og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig holder deres form og ikke er kogt helt ud. Lad dem køle af og vend Toffee Dessertsauce i. 

Læg den afkølede mandelbund på et serveringfad. Rengør springformen og læg et stykke kageplast langs kanten og kom den rundt om bunden. 

Fordel æblerne på midten af bunden med ca. 1,5-2 cm afstand til kanten og stil den på køl. 

4

Ostecreme

200 gflødeost naturel
35 gcreme fraiche 18%
70 gflormelis
1 tsk.Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 dlæblesaft fra opskriften
1 brevDr. Oetker Vegegel
2 dlpiskefløde

Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljepasta og citronskal sammen i en stor skål.
  
Kom æblemost i en kasserolle og opløs et brev Vegegel deri. Bring blandingen i kog og kog i 1-2 minutter til det tykner. Afkøl til 35-40 grader (ca. fingervarm). 

Rør først lidt af ostecremen ud i den lune Vegegel-blanding og kom derefter det hele tilbage i ostecremen og rør det godt sammen. 

Pisk fløden til let skum og vend det i ostecremen. 

Fordel ostecremen over bunden med æbler i et jævnt, glat lag. Stil kagen på køl i ca. 3-4 timer til den har sat sig.

5

Æblegelé

1 ½ dlæblesaft fra opskriften
35 gsukker
½ brevDr. Oetker Vegegel

Bring 1 dl af æblemosten i kog sammen med sukkeret. Kog til sukkeret er opløst. 

I en anden kasserolle udrøres Vegegel i den resterende ½ dl æblemost. Kog blandingen under ompiskning til det tykner. Bland herefter de to blandinger af æblemost sammen til det har en ensartet konsistens. Hæld geleen henover ostecremen - hold evt. noget af geleen tilbage alt efter hvor tykt et lag der ønskes. Sæt kagen på køl til geléen har sat sig.

6

Marengs og pynt

½ poseDr. Oetker Flødebolleskum (60 g)
½ dlkogende vand
rød skovsyre - blade og blomster
kornblomst
friske solbær eller andre bær

Kom indholdet af ½ pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt ½ dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Kom marengsen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl. 

Befri cheesecaken fra form og kageplast. Sprøjt en kant af marengs på toppen af kagen, brænd evt. marengsen let med en gasbrænder – dette er ikke nødvendigt, men giver et flot udtryk. Pynt kagen fx med rød skovsyre, kornblomster og solbær som på billedet.


Tip

Lav med fordel kagen dagen før den skal serveres og pynt med marengs på dagen.


Om opskriften

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Kristine som står bag Instagramprofilen @Stjernekager, hvor du kan se hvad hun skriver om kagen.