Vegetarisk cheesecake med æble og karamel

(0)
Bedøm opskriften Tak for din bedømmelse
    (Ikke min smag)
    (Okay)
    (God)
    (Super)
    (Fantastisk)

Imponer dine gæster med en smuk hjemmelavet cheesecake. En rigtig lækker efterårskage med sprød mandelbund og et karamelliseret æblefyld.

6 - 8 portioner

avanceret 130 Minutter

Denne smukke æblecheesecake er lavet med hjemmekogt æblesaft i fyldet og i den smukke lyserøde gelé på toppen. Kagen er pyntet med flamberet flødebolleskum, som både ser smukt ud og smager skønt! Kagen er lavet med Vegegel som er en vegetarisk og vegansk erstatning for husblas, derfor er kagen også egnet for vegetarer.

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk cheesecake med æble og karamel

Redskaber:

springform; ø 16 cm
kageplast
Dr. Oetker engangssprøjtepose
lille stjernetyl
gasbrænder (kan undlades)

Sprød mandelbund:

1 pose Dr. Oetker Hakkede Mandler (50 g)
65 g blødt smør
70 g hvedemel
1 knsp. fint salt
1 knsp. Dr. Oetker Bagepulver
¾ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje

Æblesaft til ostecremen og geléen:

600 g æbler - røde og syrlige (vejes med skræl og kernehus)
2 ½ dl vand
2 spsk. citronsaft (30 g)

Karamelliserede æbler:

270 g æbler - faste og syrlige (vejes med skræl og kernehus)
35 g sukker
½ tsk. Dr. Oetker Vaniljesukker med bourbon vanilje
25 g Dr. Oetker Toffee Dessertsauce

Ostecreme:

200 g flødeost naturel
35 g creme fraiche 18%
70 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
revet skal fra 1 ubehandlet citron
1 dl æblesaft fra opskriften
1 brev Dr. Oetker Vegegel
2 dl piskefløde

Æblegelé:

1 ½ dl æblesaft fra opskriften
35 g sukker
½ brev Dr. Oetker Vegegel

Marengs og pynt:

½ pose Dr. Oetker Flødebolleskum (60 g)
½ dl kogende vand
rød skovsyre - blade og blomster
kornblomst
friske solbær eller andre bær

Tilberedning

Tilberedning

1

Sprød mandelbund

Tænd ovnen på 180 °C varmluft.

Ælt alle ingredienser sammen til en ensartet dej. Pres dejen ud i et jævnt lag i en springform (ø 16 cm) med bagepapir i bunden. 

Bag bunden i 12-14 minutter til den er gyldenbrun. Lad bunden køle af.

Imens bunden bages og køler af laves æblemosten og de karamelliserede æbler.

Bagetid: 12 - 14 minutter

2

Æblesaft til ostecremen og geléen

Fjern kernehuset fra æblerne og skær dem i grove tern, behold skrællen på. Bring æbler, vand og citronsaft i kog og lad det simre under låg i ca. 15 minutter. Saften skal gerne have rødlige nuance fra æbleskrællerne. Hæld saften igennem en si. Kom derefter et klæde i sien og sigt saften igen, så den bliver helt klar og fri fra urenheder. Afkøl saften helt.

3

Karamelliserede æbler

Skræl æblerne og fjern kernehuset. Skær æblerne i mindre tern. 

Smelt sukker og vaniljesukker til karamel i en gryde. Tilsæt æblerne og steg dem under omrøring i ca. 10 minutter til de er møre, men stadig holder deres form og ikke er kogt helt ud. Lad dem køle af og vend Toffee Dessertsauce i. 

Læg den afkølede mandelbund på et serveringfad. Rengør springformen og læg et stykke kageplast langs kanten og kom den rundt om bunden. 

Fordel æblerne på midten af bunden med ca. 1,5-2 cm afstand til kanten og stil den på køl. 

4

Ostecreme

Rør flødeost, creme fraiche, flormelis, vaniljepasta og citronskal sammen i en stor skål.
  
Kom æblemost i en kasserolle og opløs et brev Vegegel deri. Bring blandingen i kog og kog i 1-2 minutter til det tykner. Afkøl til 35-40 grader (ca. fingervarm). 

Rør først lidt af ostecremen ud i den lune Vegegel-blanding og kom derefter det hele tilbage i ostecremen og rør det godt sammen. 

Pisk fløden til let skum og vend det i ostecremen. 

Fordel ostecremen over bunden med æbler i et jævnt, glat lag. Stil kagen på køl i ca. 3-4 timer til den har sat sig.

5

Æblegelé

Bring 1 dl af æblemosten i kog sammen med sukkeret. Kog til sukkeret er opløst. 

I en anden kasserolle udrøres Vegegel i den resterende ½ dl æblemost. Kog blandingen under ompiskning til det tykner. Bland herefter de to blandinger af æblemost sammen til det har en ensartet konsistens. Hæld geleen henover ostecremen - hold evt. noget af geleen tilbage alt efter hvor tykt et lag der ønskes. Sæt kagen på køl til geléen har sat sig.

6

Marengs og pynt

Kom indholdet af ½ pose Flødebolleskum i en skål. Tilsæt ½ dl kogende vand. Pisk med en håndmixer på laveste hastighed til pulveret er opløst. Pisk derefter på højeste effekt i 5-6 minutter. Bevæg konstant håndmixeren rundt i hele skålen, imens der piskes energisk. Kom marengsen i en sprøjtepose med en lille stjernetyl. 

Befri cheesecaken fra form og kageplast. Sprøjt en kant af marengs på toppen af kagen, brænd evt. marengsen let med en gasbrænder – dette er ikke nødvendigt, men giver et flot udtryk. Pynt kagen fx med rød skovsyre, kornblomster og solbær som på billedet.

Tip

Lav med fordel kagen dagen før den skal serveres og pynt med marengs på dagen.

Om opskriften

Denne opskrift er udviklet af vores ambassadør Kristine som står bag Instagramprofilen @Stjernekager, hvor du kan se hvad hun skriver om kagen.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk cheesecake med æble og karamel

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2403 kJ
574 kcal
724 kJ
173 kcal
Fedt 32.41 g 9.79 g
Kulhydrat 57.03 g 17.23 g
Protein 7.24 g 2.19 g
Cookie tracking samtykke

Vi bliver glade hvis du accepterer, at vi og vores partnere bruger cookies og lignende teknologier til at forstå, hvordan du bruger vores hjemmeside. Dette giver os mulighed for bedre at forstå din brugeradfærd og tilpasse vores website i overensstemmelse hermed. Desuden vil vi og vores partnere gerne bruge disse data til personaliserede tilbud på deres platforme. Hvis du accepterer dette, skal du klikke på "Enig". Se vores fortrolighedspolitik for detaljerede oplysninger. Du kan når som helst ændre mening.

Nødvendige funktioner

Vi har brug for disse cookies og lignende teknologier for at muliggøre de grundlæggende funktioner på vores website. Dette inkluderer f.eks. lagring af disse indstillinger. Dette er strengt nødvendigt, så du kan ikke slå dette fra.

Altid aktiv
Analytics og personalisering

Derudover vil vi gerne lære mere om, hvordan du bruger vores website for at optimere det for dig og andre brugere. Til dette formål bruger vi cookies og lignende teknologier, der kortlægger brugeradfærd og dermed hjælper os med at forbedre vores tilbud til dig.

Ja

nej

(Re-)Marketing / datadeling med tredjepart

For at sikre, at vi kan skræddersy vores marketingkampagner til dine behov, indsamler vi hvordan du kommer til vores website, og hvordan du interagerer med vores reklamer. Dette hjælper os med at gøre ikke kun vores annoncer, men også vores indhold endnu bedre for dig. Vores marketingpartnere bruger også disse oplysninger til deres egne formål, f.eks. for at personalisere din konto eller profil på deres platform.

Ja

nej

Oetker.dk understøtter ikke Internet Explorer

Du bruger Internet Explorer, som desværre er forældet. Derfor vises Oetker.dk ikke korrekt. Hvis du ønsker at fortsætte i Internet Explorer, kan der forekomme fejl på siden. Vi anbefaler at du i stedet for bruger et af følgende programmer: