Cookies på Dr. Oetkers website

Vi bruger cookies på hjemmesiden for at forbedre vores indhold, og for at hjælpe os og vores partnere med at forstå hvordan du bruger hjemmesiden. Din videre færden på denne hjemmeside (ved at klikke og scrolle) eller fjernelse af denne cookie-notifikation anses som samtykke til brugen af cookies. Klik dig videre og læs vores cookie- og privatlivspolitik for mere information om cookies og hvordan du sletter dem.

Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake

En cheesecake med browniebund og bagt ostelagkage, der er toppet med en dejlig frisk hindbærmousse og bagt med Vegegel, hvilket gør den vegetarisk.

12 - 16 portioner

for let øvede 100 Minutter

Ingredienser

Ingredienser

til opskriften Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake

Redskaber:

Springform; ø 24 cm
håndmixer

Kiksebund:

250 g digestive kiks
150 g blødt smør

Browniebund:

200 g hakket, mørk chokolade
150 g blødt smør
150 g flormelis
1 æg str. M/L
75 g hvedemel

Cheesecakefyld:

400 g flødeost naturel
150 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Vanilla Paste
2 æg str. M/L

Hindbærmousse:

1 dl koldt vand
1 brev Dr. Oetker Vegegel
200 g hindbær (frosne eller friske)
150 g flormelis
1 tsk. Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt (evt.)
4 dl piskefløde

Pynt:

friske blåbær og hindbær

Tilberedning

Tilberedning

"Det er bare en lækker kombination af cremet cheese-cake, sur-søde hindbær og bitter chokolade. Det er en kaloriebombe af en anden verden, men hvis man ser bort fra det, er det som at tage smagssansen med på en tur i paradis."

Tænd ovnen på 170 °C varmluft.

1

Kiksebund

Knus eller blend kiksene og bland dem med smør, til det bliver en smuldret og blød masse. Pres massen sammen i et lag på ½-1 cm i bunden og op ad siderne i springformen.

2

Browniebund

Smelt chokoladen over vandbad eller i mirkoovnen og sæt den til side. Rør smør og flormelis godt sammen i en skål. Tilsæt ægget og pisk grundigt. Rør sigtet hvedemel i lidt ad gangen, så det hele tiden absorberes af æggemessen. Tilsæt langsomt den smeltede chokolade i og rør dejen grundigt sammen til den er ensartet. Rør kraftigt til sidst, så dejen bliver luftig og fordel den så ud oven på kiksebunden. Glat evt. toppen med en paletkniv.

3

Cheesecakefyld

Pisk flødeost, flormelis og Vanilla Paste til en jævn og tyk masse. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være jævn og cremet. Pisk med en håndmixer ved høj hastighed til sidst i ca. 1 min. så blandingen bliver let og luftig. Ved for lang tids piskning kan osten skille. Fordel cheesecakefyldet oven på browniebunden og glat overfladen med en paletkniv.

Bag kagen 30-40 min. Kagen skal være fast at røre ved og gylden i kanten. Midten må gerne være lys. Afkøl kagen ved at dække den til og sætte den i køleskabet i mindst 2 timer.

4

Hindbærmousse

Opløs 1 brev Vegegel i 1 dl koldt vand. Kog opløsningen med bær, flormelis og evt. citronekstrakt imens der konstant piskes, indtil den tykner.

Sæt hindbærmassen på køl til den er stuetempereret. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærmassen. Hindbærmassen må ikke være helt stivnet, når flødeskummet vendes i.

Smør hindbærmoussen på den kolde kage, mens kagen stadig er i formen, og stil den på køl, gerne natten over.

5

Pynt

Tag kagen ud af formen og pynt med friske hindbær og blåbær lige inden servering.

Tip

En cheesecake er perfekt at servere både til kaffen og som dessert. En cheesecake har rigtig godt af at stå natten over og sætte sig. Den er derfor ideel at tilberede dagen før gæsterne kommer! Læs vores bedste tips til cheesecakes.

Næringsindhold til opskriften Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake

Per Portion / Styk Per 100 g / ml
Energi 2868kJ
685kcal
1557kJ
372kcal
Fedt 0g 0g
Kulhydrat 0g 0g
Protein 0g 0g