til opskriften Vegetarisk Triple Heart Attack Cheesecake
springform; ø 24 cm | |
håndmixer |
250 g | digestive kiks |
150 g | blødt smør |
200 g | hakket, mørk chokolade |
150 g | blødt smør |
150 g | flormelis |
1 | æg str. M/L |
75 g | hvedemel |
400 g | flødeost naturel |
150 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Vanilla Paste |
2 | æg str. M/L |
1 dl | koldt vand |
1 brev | Dr. Oetker Vegegel |
200 g | hindbær (frosne eller friske) |
150 g | flormelis |
1 tsk. | Dr. Oetker Naturlig Citronekstrakt (evt.) |
4 dl | piskefløde |
friske blåbær og hindbær |
"Det er bare en lækker kombination af cremet cheese-cake, sur-søde hindbær og bitter chokolade. Det er en kaloriebombe af en anden verden, men hvis man ser bort fra det, er det som at tage smagssansen med på en tur i paradis."
Tænd ovnen på 170 °C varmluft.
Knus eller blend kiksene og bland dem med smør, til det bliver en smuldret og blød masse. Pres massen sammen i et lag på ½-1 cm i bunden og op ad siderne i springformen.
Smelt chokoladen over vandbad eller i mirkoovnen og sæt den til side. Rør smør og flormelis godt sammen i en skål. Tilsæt ægget og pisk grundigt. Rør sigtet hvedemel i lidt ad gangen, så det hele tiden absorberes af æggemessen. Tilsæt langsomt den smeltede chokolade i og rør dejen grundigt sammen til den er ensartet. Rør kraftigt til sidst, så dejen bliver luftig og fordel den så ud oven på kiksebunden. Glat evt. toppen med en paletkniv.
Pisk flødeost, flormelis og Vanilla Paste til en jævn og tyk masse. Pisk æggene i ét ad gangen og pisk grundigt efter hvert æg. Dejen skal være jævn og cremet. Pisk med en håndmixer ved høj hastighed til sidst i ca. 1 min. så blandingen bliver let og luftig. Ved for lang tids piskning kan osten skille. Fordel cheesecakefyldet oven på browniebunden og glat overfladen med en paletkniv.
Bag kagen 30-40 min. Kagen skal være fast at røre ved og gylden i kanten. Midten må gerne være lys. Afkøl kagen ved at dække den til og sætte den i køleskabet i mindst 2 timer.
Opløs 1 brev Vegegel i 1 dl koldt vand. Kog opløsningen med bær, flormelis og evt. citronekstrakt imens der konstant piskes, indtil den tykner.
Sæt hindbærmassen på køl til den er stuetempereret. Pisk fløden til flødeskum og vend den i hindbærmassen. Hindbærmassen må ikke være helt stivnet, når flødeskummet vendes i.
Smør hindbærmoussen på den kolde kage, mens kagen stadig er i formen, og stil den på køl, gerne natten over.
Tag kagen ud af formen og pynt med friske hindbær og blåbær lige inden servering.
En cheesecake er perfekt at servere både til kaffen og som dessert. En cheesecake har rigtig godt af at stå natten over og sætte sig. Den er derfor ideel at tilberede dagen før gæsterne kommer! Læs vores bedste tips til cheesecakes.
Per Portion / Styk | Per 100 g / ml | |
---|---|---|
Energi |
2868kJ 685kcal |
1557kJ 372kcal |
Fedt | 47.54g | 25.84g |
Kulhydrat | 56.74g | 30.84g |
Protein | 8.42g | 4.58g |