Flag
Inspiration
Vanilje

“Dronningen af krydderier” er et af de dyreste og mest populære krydderier i verden. Kom med på rejsen i den aromatiske vaniljes spændende historie. Opdag vores skønne vaniljeprodukter og indbydende opskrifter med vanilje.

Fakta om vanilje

På den spændende rejse rundt i vaniljens verden, kommer vi rundt om flere interessante emner. De vigtigste har vi listet på denne side.


Hvordan udtales vanilje?

Hvis man kigger i ordbogen, finder man ud af at vanilje udtales helt som det staves – med et tydeligt ”i” i midten [vaˈniljə]. Ordet vanilje kan spores tilbage til det franske vanille og det spanske vainilla, som kan oversættes direkte til lille stang.

 

Navnet Bourbon [ˈbɶːbən] vanilje kommer fra Réunion-øen øst for Madagaskar, som blev kaldt Île de Bourbon indtil 1974, og er den dag i dag, sammen med de omkringliggende ø-riger, hjemland for hovedparten af hele verdens produktion af vaniljestænger.

Hvordan smager vanilje?

Vanilje har en sødlig og aromatisk smag. Smagen fra Bourbon vanilje spænder fra både frugtig og helt over til alkoholiske noter. Vanilje kan takket være den komplekse smagsprofil bruges i mange forskellige sammenhænge. Her er et udvalg af opskrifter med vanilje:

6 af 6 resultater set

Hvilken farve har vanilje?

Vaniljestænger og vaniljekorn er ikke gule som den klassiske vaniljeis – de er sorte. Sorte prikker i vaniljeprodukter er derfor et tegn på at der er anvendt vaniljekorn eller tørret og malet vaniljestænger i produktet. Derimod er vaniljeplantens blomster helt gule.

Picture -

Hvorfor er vanilje så dyrt?

Med en gennemsnitspris på over 3.000 kr. pr. kg vaniljestænger, ligger vanilje absolut i den dyre ende af krydderier. Der er mange grunde til den kraftige prisstigning i årenes løb. Én grund er at efterspørgslen på ægte vanilje er stigende, fordi både producenter og forbrugere i højere grad foretrækker ægte vanilje frem for de kunstige vaniljetyper. Samtidigt gør udsving i vejret at høsten nogle år bliver kraftigt reduceret, og priserne skudt i vejret.

Picture -

Opdag vores brede produktsortiment og spændende vaniljeprodukter, lige fra vaniljepasta, vaniljeekstrakt og vaniljesukker til hele vaniljestænger. Lær deres unikke karakteristika at kende og find dine favoritter herunder.

Vi har også en lang række færdigtænkte produkter med enten vaniljesmag eller ægte vanilje