Flag

Chokolade lagkage med banan

10 - 14 portioner
Middelsvær
115 minutter
Denne opskrift på chokoladelagkage med banan kan bages igen og igen - den går aldrig af mode!
Ingredienser
Tilberedning
Picture -
Picture -
BEDØM DENNE OPSKRIFT
Hvad synes du om denne opskrift?

Relaterede opskrifter

Picture - Hero image
Redskaber
Redskaber
håndmixer
springform; ø 22 cm
Dr. Oetker engangssprøjtepose
Dr. Oetker stjernetyl; ø 8 mm

Ingredienser

Kakaolagkagebund
4æg str. M/L
150 gsukker
2 spsk.vand
150 ghvedemel
2 spsk.kakao
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
Fyld
1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dlsødmælk
2 - 3bananer
75 ghakket mørk chokolade
Pynt
½ dlkoldt vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
2 ½ dlpiskefløde
Dr. Oetker Super Hero
1 poseDr. Oetker Base for Buttercream

Se produkter

Picture - Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver
Picture - Dr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
Picture - Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
Picture - Dr. Oetker Super Hero
Picture - Dr. Oetker Base for Buttercream

Tænd ovnen på 180° C varmluft eller 200° C traditionel varme.

1

Kakaolagkagebund

4æg str. M/L
150 gsukker
2 spsk.vand
150 ghvedemel
2 spsk.kakao
½ tsk.Dr. Oetker Hjortetaksalt eller Bagepulver

Pisk æg og sukker skummende hvidt. Tilsæt vandet og pisk godt. 


Bland i en anden skål mel, kakao og hjortetaksalt/bagepulver og sigt det derefter i æggemassen. Vend forsigtigt dejen sammen. Kom dejen i en smurt springform, gerne med bagepapir i bunden. Bag bunden i 25-30 minutter. Lad bunden køle på en bagerist.



Flæk bunden i tre. Marker med en kniv to riller hele vejen i siden på bunden, hvor den skal deles. Tag et langt stykke kraftig sytråd/kinesertråd og læg det rundt i den forskårne rille. Kryds tråden foran og træk så enderne væk fra hinanden så tråden skærer bunden igennem.

Bagetid: 25 - 30 Minutes

2

Fyld

1 brevDr. Oetker Kagecreme med vaniljesmag
5 dlsødmælk
2 - 3bananer
75 ghakket mørk chokolade

Bland indholdet af et brev kagecreme med mælk. Pisk blandingen med en håndmixer i 1 minut og stil cremen i køleskabet i 20 minutter. 

Skær bananen i skiver. Tag cremen ud af køleskabet og rør den kort igennem.

Læg den nederste lagkagebund på et fad, fordel halvdelen af bananerne på bunden og smør derefter halvdelen af kagecremen på. Drys halvdelen af det hakkede chokolade ovenpå kagecremen. Læg herefter den midterste bund på og gentag med det resterende fyld. Læg den sidste bund på som top. Lad gerne kagen trække et par timer på køl før servering.

3

Pynt

1 poseDr. Oetker Base for Buttercream
½ dlkoldt vand
Dr. Oetker Concentrated Blue Colour
2 ½ dlpiskefløde
Dr. Oetker Super Hero

Pynt lagkagen lige inden servering. 

Kom indholdet fra en pose Base for Buttercream i en skål og tilsæt vand, hold lidt tilbage. Lad hellere glasuren være lidt for tyk end lidt for tynd på dette stadie - der kan altid spædes op med mere vand undervejs.
Tag ¼ af glasuren fra og bland den med Concentrated Blue Colour.
Smør den hvide glasur på toppen af kagen og pynt straks med blåt krymmel fra Super Hero krymmelmix.

Kom den blå glasur i en frysepose eller sprøjtepose og klip et meget lille hul. Brug den blå glasur til at skrive på kagen. 

Pisk fløden til skum og smør den på kanten af kagen, eller kom den i en sprøjtepose med en stjernetyl og sprøjt flødeskum rundt langs kanten.


Tips

Læg gerne din lagkage sammen dagen inden den skal serveres, men husk at pynt og flødeskum er bedst at pynte med kort inden servering.


Find alle vores bedste tips og opskrifter på lagkager på vores temaside.