Vi har inkluderet en opskrift på både en sprød marengs der bages i ovnen i længere tid, og på en blød marengs der kun kort skal ind i ovnen for at få lidt farve. Så kan du helt selv vælge, hvilken marengs du er mest til!
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Kom bagepapir i bunden af en bradepandeform (20 x 30 cm) eller smør den grundigt med smør og drys med mel.
Smelt smørret og lad det afkøle lidt.
Pisk æg, sukker og Vanilla Paste lyst og luftigt med en håndmixer. Vend forsigtigt det let afkølede smør i æggemassen.
Bland mel, majsstivelse og bagepulver og sigt det i æggemassen og vend det sammen med en dejskraber indtil massen er ensartet.
Fyld dejen i formen og bag kagen i midten af ovnen.
Bagetid: 20 - 25 Minutes
Tjek om kagen er færdig ved at stikke et træspyd i midten af kagen, når spyddet kommer op rent er kagen færdig.
Lad kagen køle af og smør derefter marmelade ud i et jævnt lag over hele overfladen på kagen.
Tænd ovnen på 180 °C traditionel ovn.
Pisk æggehviderne stive og luftige med en håndmixer, først kort på lav hastighed og herefter på høj hastighed i 3 minutter. Man skal kunne vende bunden i vejret på skålen uden at æggehviderne falder ud. Drys sukker og Vaniljesukker i lidt ad gangen, mens der piskes, og pisk til marengsen er sej og der ikke længere er krystaller i massen
Top kagen med marengsen. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.
Sæt kagen tilbage i ovnen og bag den i yderligere 20 minutter.
Bagetid: 20 Minutes
Tænd ovnen på 250 ºC varmluft.
Kog sukker sammen med glukosesirup og vand op til 117 ºC i en gryde. Imens det koger, piskes æggehviderne skummende med en røremaskine eller en håndmixer. Tilsæt æggehviderne i en skål og pisk det op til en let marengs. Hæld den varme sukkermasse i æggehviderne, i en tynd stråle, imens der piskes ved middel hastighed. Skru op på højeste hastighed og pisk indtil skummet bliver fast. Pisk i mindst 5 minutter, det skal være en sej masse.
Top kagen med skummet. Det bliver ekstra fint, hvis marengsen kommes i en sprøjtepose med stjernetyl og sprøjtes i rosetter.
Kom kagen i ovnen i 3-5 minutter indtil toppen er gylden eller flamber kagen med en gasbrænder.
Relaterede opskrifter
Skærekager
Skærekager
Skærekager